Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Félelfek/Iadánok

  Caralden Yosa
  Caralden Yosa
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Moldred

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Feneketlen
  Erőpont: Elég

  Félelfek/Iadánok Empty Félelfek/Iadánok

  Témanyitás by Caralden Yosa on Pént. Márc. 10 2017, 00:02

  Félelfek/Iadánok ZlLqHUz3


  Félelfek/Iadánok
   
  Az első Anadánok idején az emberek megirigyelték azt a földet, amely az elfeké volt, s magukénak akarták azt. Amikor a háborúk közepette leszállt Anamúr egy aranyszarvas képében, az emberek békét ígértek az elfeknek, majd rájöttek arra, hogy nem is olyan nehéz velük együtt élni. Nem csak, hogy nem nehéz, sőt egészen kellemes. Az emberek kiváltságosnak érezhették magukat a társaságukban, sokan rangra tettek szert, és diplomaták lehettek emberek és elfek között. Az emberek és elfek barátságának második évtizedében már szerelmek is fonódtak, s szerelmük gyümölcsei lettek a félvérek, akiket Iadánoknak neveztek. Hasonlóan szépek voltak az elfekhez, és hasonlóan szívósak az emberekhez képest.
  A legelső elfek és utódaik azonban nem támogatták a fajok keveredését, hiszen Anamúr vérvonala szent és sérthetetlen, ez pedig az elfek szemében törvénytelennek bizonyult. A félelfeket egyáltalán nem, vagy csak nehezen engedték be társadalmukba, ugyanis annak valamiképpen bizonyítania kellett hűségét, de még így sem nyerhette el a teljes bizalmát az Anadánoknak, hiába csörgedezett benne félig egy elf vére. Az emberek között sem volt valami könnyű a dolguk, hiszen szolganépségnek titulálták őket, és sokukat nyilvánosan megvetettek.
  Az elfek attól féltek, hogy az emberi vér a félelfekben majd ellenük szegül, míg az emberek attól, hogy az elfek a saját házaikban végeznek velük – így mondhatni, egyik tisztavérű faj sem örült a közösködésnek a szövetség ellenére sem. Az idők sorával próbáltak megenyhülni, hiszen mindkét fél azt vallja, hogy nem választhatják meg, kibe lesznek szerelmesek, azonban még mindig akadnak olyan emberek és elfek, akik nem támogatják a két faj összeboronálását.
   


  Kinézet: 
  A fülük hegyes, de már kevésbé, mint az elfeknek, valahol átmenetet képeznek az emberek és az elfek között. Többet örököltek az elfek kecsességéből, mint az emberek masszívságából, viszont testfelépítésükben is látszik, hogy sokkal izmosabbak is. Hajuk és szemük színe immáron bármilyen lehet, valóban csak a fülükről lehet megállapítani, hogy nem teljesen emberek.
   


  Képességek:
  A felmenőiktől függ igazából: ha az emberi szülő és az elf szülő is mágusok voltak, akkor fogékonyabb a mágiára, de ha inkább harcos, akkor ezt a vonalat fogja képviselni, persze elfi mivoltából nem kizárt, hogy a mágia hamarabb magot vetett benne. Még mindig gyorsabbak egy átlag embernél és a reflexeik is jobbak, távolabbra látnak el, de nem annyira távolra, mint az elfek.
  A managyümölcs már teljesen máshogy hat a szervezetükre. Kis adagban gyógyír lehet, nagy adagban viszont halálos méreg. Amíg kisadagban gyógyító hatású és felerősíti mágiájukat, az íze miatt vigyázniuk kell, hogy ne essenek kísértésbe, ugyanis hosszú távon hallucinációt okoz, ami gyakran halálhoz vezet.


   
  ~ Kérdésekkel felkeresendő Crion vagy Caralden Yosa

   Pontos idő: Hétf. Okt. 14 2019, 03:21