Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Veneficus Academi

  Caralden Yosa
  Caralden Yosa
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Moldred

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Feneketlen
  Erőpont: Elég

  Veneficus Academi Empty Veneficus Academi

  Témanyitás by Caralden Yosa on Vas. Ápr. 26 2015, 00:33

  Veneficus Academi CBG8FU1y

  Az iskola alapítói: Anno a világ minden teremtménye összeült, hogy megalapítsák a tudatlanok varázsló iskoláját. Lássuk hát, kiknek is köszönhetjük, hogy most áll iskolánk.

  Meunadar, főpapnő

  Lassadar, főpap

  Lisandonya, mágus

  Iskirrast, harcos

  Chamilsa, szummonáló

  Shishul, Dakath sárkánylovasa

  Az iskola története:
  Salonir világában sok volt a tudatlan, az újszülött, kik nem tudtak a világról, a varázslatokról, a harcokról. Szüleik egyedül nem tudtak nekik különleges neveltetést létesíteni, s benevelni őket a varázslatok világába. Mindezek miatt azon teremtmények, kik nagy tudással rendelkeztek, tanácsot ültek. Hosszas konzultáció után úgy döntöttek, hogy megalapítanak egy varázsló iskolát, ahol belenevelik a jövevényekbe, tudatlanokba a harcot, az illedelmet, s a varázslatot. Szó lesz mindenről, ami Salonirral kapcsolatos…
  Ötleteikből végül siker lett, s az iskola is felépült hosszas, fáradalmas munka árán. Olyan hatalmas volt, mint egy kastély, benne olyan épületrészekkel, melyek egy átlagos iskolában nem lelhetőek fel. Négy tornya lett mind a négy sarkában, amelyről az iskolát őrizték. Bizony, nem akarták, hogy az akadémia rossz kezekbe kerüljön, ezért őröket állítottak fel. Másrészt az esetleges varázslótámadások ellen, vagy azon diákok miatt, akik felbolydítják az iskola védelmi szintjét, az életét. 
  Eleinte nem özömlött sok tanuló az akadémián belülre, s a mesterek száma is csekély volt. Később ez változott, s a diákok száma megütötte az ezret, a tanárok létszáma is csaknem elegendő volt. Az igazgató maga Meunadar lett, s helyettese Lassadar. A tudatlanokból egyre kevesebb lett, s a tudorok száma egyre gyarapodott.
  Azonban nem minden mehetett fényesen. Az őrzők figyelme lankadt, s egy támadásban az iskolát porig rombolták. 57 diák vesztette életét, s a mesterek szívét felemésztette a bánat, akárcsak a tanítványokét. Emiatt egy ideig fel is hagytak azzal, hogy üzemeltessék az akadémiát, de később Shishul, Lisandonya és Iskirrast kapott az alkalmon, és újraépítették az akadémiát, mely már masszívabb volt, s áttörhetetlen. Mágikus fal védte, melybe saját erejüket pumpálták át, hogy minden csapás csak feleannyira sújtsa, vagy egyáltalán ne. A kapukon sem lehetett csak úgy átjutni, s ha mégis veszély leselkedett volna az akadémiában tartózkodóakra, kiépítettek egy alagutat az iskola alá, hogy ott biztonságban elhagyhassák a terepet. A történtek miatt még a tanítványok sehol sem voltak, de miután enyhültek a lelki sebek, újra betöltötték a folyosók, s a termek csendes zugát…


  Tananyagok:

  Salonir történelme – Mindent a bolygóról. Kialakulásáról, változásairól, éghajlati viszonyokról.

  Legendaismeret – A sárkánylovasokról, az angyalokról, lidércekről, istenekről. Minden, ami eddig lepel alatt volt, most szemed elé kerül.

  Teremtmények ismerete – Elfek, sárkánylovasok, lidércek, angyalok, farkasok… sárkányok.

  Fegyverhasználat – Mindent a fegyverek használatáról, s történetükről.

  Harcművészet – Mindent a kardforgatásról, gyakorlatokban is elvégezve.

  Varázslatok használata, ismerete – Az elemi varázslattól egészen az átkokig.

  Rúnaismeret – Istenek idézéséhez szükséges tudnivalók.

  Készségfejlesztés – A tanítványokban lakozó képesség felélesztése, magabiztosság „erőltetése”, saját varázslatok feltalálása.

  Erények, s meditáció – Mindent az erényekről. Megtalálni testünk harmóniáját, s kiegyenülni vele.  Az Akadémia ma Moldredhez tartozik, bár a máguslaktanyától elzártabban, így nem a völgy tulajdona, hanem egy különálló katlan tartománya. Az Akadémia több épületből áll, magát az iskolát gyönyörű környezet veszi körbe: Maga az Ilynn vízesés, amiről a katlan is a nevét kapta, amely az Ilynn tóba ömlik. A természet azért tartogat még meglepetéseket a tanulók számára is.


  Professzorok:

  Salonir történelme: Admin (Caralden Yosa)

  Legendaismeret: Admin (Caralden Yosa)

  Teremtmények ismerete: Admin (Caralden Yosa)

  Jelentkezéseket várunk még:
  Fegyverhasználat, Harcművészet, Rúnaismeret, Készségfejlesztés, Varázslatok használata és ismerete, Erények, s meditáció!

   Pontos idő: Hétf. Okt. 14 2019, 09:58