Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Flóra

  Caralden Yosa
  Caralden Yosa
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Moldred

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Feneketlen
  Erőpont: Elég

  Flóra Empty Flóra

  Témanyitás by Caralden Yosa on Kedd Júl. 18 2017, 22:39

  Jöjj bentebb, vándor! Látom arcodon, hogy a megismerés vágya hajt, elvégre mi másért jöttél volna Salonir egyik legnagyobb könyvtárába? Csak nem vadász vagy, esetleg egy kalandor? Nézz körbe hát!

  A hatalmas polcokhoz sétálsz, kezeddel óvatosan végigsimogatsz a könyveken. Egyelőre céltalanul keresgélsz, mikor végül kezed megakad egy vaskos, bőrfedeles könyvön. A kezedbe veszed, majd ahogy szemeddel végigfutsz a fedelén, elolvasod a feliratot: Salonir növényvilágáról - írta Flintflaw. Érdeklődve lapozgatsz bele, elvégre mindig is érdekelt, hogy milyen növényeket lelhetsz fel odakinn, de a legfontosabb, hogy tudni akarod a felhasználási módjukat, és nem szeretnéd, ha egy ismeretlen növény megmérgezne. Elégedetten bólogatsz, majd az egyik üres asztalhoz sétálsz egy magányos gyertya mellé, hogy felkutasd Salonir növényeit.

  (Figyelem! Az itt olvasható flóra csak alap, a felfedező karakterek játékuk során megláthatnak más növényeket, melyeket maguk is beírhatnak majd ide, ha előtte egyeztetnek egy staff taggal!)
  Flóra Gomba10Ürömgomba:
  Egy nagyon veszélyes "gomba", mely emberek, állatok, és bármely arra tévelygő élőlény vesztét okozhatja, nem épp fájdalommentesen. Nincsen éles karma, vagy gyilkos mérge... Viszont öl, nagyon könnyedén magával ragadva az embert, mégis milliószám termesztik.
  A fekete, apró gombák szárítva gyönyörérzetet és gondtalanságot, boldogságot okoznak, néhányaknál kellemes hallucináció is előfordul. Bármennyit ehetnek belőle, nem halnak bele... És aztán ez egyszer elmúlik. Vannak, akik letargiába esnek, és nagyon könnyen függővé válhatnak.
  De a harmadik hónapban a gomba spórái, melyek addig kiürültek a szervezetből, már képesek megragadni benne, és mivel a fogyasztó szinte sohasem képes leszokni, bár mindegyik azt szajkózza, hogy a harmadik hónap előtt leáll, mindig megkockáztatja, és sosem éli túl. A spórák kikelnek, és ürömférgekké válnak az élő testben lakmározva, csak akkor ölve meg, mikor már eléggé megnőttek, és kitörnek a gazdatestből. Ekkor a földbe fúrják magukat, és hamarosan újabb gombafejek jelennek meg a holttest körül. A fájdalmat is csak ezek a gombák tudják enyhíteni, így még több spóra kerül a szervezetbe.
  Barlangokban képes a legnagyobbra és legerősebbre megnőni, így sokszor a sötételfek termesztik és adják el jó pénzért. Barlangi állatokat használva termesztik, egész barlangcsarnokokat szentelve neki. De csak egy falat, és ők is hamar elcsábulhatnak...
  Flóra 18009010Halottmutató:
  Eme különös növény gyakorta lakója a temetőknek. De igazából mindenhol megtelepszik, ahol a földben halott található, erről kapta a nevét is. Napjainkig rejtély, hogy miként találja meg a növény és honnan ered ama képessége, hogy a hullák fölé telepszik. Virágai lángvörösek, az elfek nevezik Vérrózsának is. 
  Fekete bogyói hívogató gyümölcsöknek tűnnek, azonban szétnyomva durva bűzt árasztanak, amely a legrosszabb szaglásúakat is messzire elriasztja a növénytől. 
  Helmut von Barnstein botanikus azt állítja, hogy eme tulajdonsága mindent megmagyaráz. A szétnyomott bogyói magukhoz vonzzák a legyeket és egyéb dögevő rovarokat, akikre aztán átkerülnek a spórái. A rovarok ezután maguktól átviszik a spórákat a hullákra. Elméletét még nem sikerült bizonyítania.
  Flóra A4252810Napkönny:
  Nagyon ritka növény, amely csak helyenként található meg, éppen ezért vagyonokat képesek érte fizetni. A levele és virága is aranysárga színben égnek, szinte világítanak. Bogyóiból gyakran készítenek energizáló tablettát, a harcosok előszeretettel eszik, mivel elegendő energiát ad nekik a harcmezőn akkor is, ha nincs kéznél étel. Szirmai kiváló gyógyír a gyulladt seb lelohasztására, míg leveléből teát készítenek, amely nyugtató hatású. Ha valaki nehezen alszik éjszaka, gyakran itatják Napkönny teával, úgy tartják, csodára képes.
  -Aranykankalin:
  Apró, lágyszárú növény, amely nevét onnan kapta, hogy éjszakánként sárgás fényben dereng. Voltaképpen az éjszakai rovarokat igyekszik magához csábítani, amelyek beleesnek tölcsérformájú szirmai közé, ahol a növény megemészti a csapdába került élőlényeket.  
  Elsősorban lombhullató erdőkben lelhetjük fel eme virágokat, amelyekért a hentes és mészáros műhelyek közelében élők képesek vagyonokat fizetni. Cserépben is elél, bár „fogságban” lassan elveszíti éjszakánkénti derengését. Sokkal hasznosabb, ha kiülteti az ember a kertbe. 
  -Fekete szamárkóró:
  Eme apró telepes növény lakója a pusztáknak, ahol kis kolóniákban él. Fekete színű virágaikról kapta nevét, valamint arról, hogy igen kedvelt csemegéje a legelésző szamaraknak és egyéb patás állatoknak. Szárának külső, fás rétegének lekaparása után a lágyabb, nedvdús rostok rágcsálása azonban csökkenti a gyomorbántalmak tüneteit.  
  A terméketlenebb talajt kedveli, így termeszteni igen nehéz, a Herbalisták a frissen szedett növény rostjaiért sok pénzt hajlandóak fizetni. 
  -Vörös suruzsló:
  Fűszernövény, amely hatalmas, dús lombú bokor képében él messze délen. Leveleit szárítják és apróra morzsolják, majd levesekbe és sültekhez adják ízfokozóként. Kellemes borsos ízt ad az ételeknek. Nevét a levele erezetének a színéről kapta, valamint arról, hogy kivágása után vöröses nedvet ereszt. Vöröses nedve igen mérgező, heveny hasmenést és bélgyulladást okozhat.  
  Frissen szedett leveleinek az ára: 10 arany / zacskó 
  Fűszerként elkészítve azonban közel tízszeresét kaphatjuk érte a piac aktuális kínálatától függően. 
  Caralden Yosa
  Caralden Yosa
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Moldred

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Feneketlen
  Erőpont: Elég

  Flóra Empty Re: Flóra

  Témanyitás by Caralden Yosa on Kedd Júl. 25 2017, 22:41

  -Dúnbab:
  Salonir világában korábban ismeretlen növény, amelyet az emberek hoztak magukkal, konyhakertjeikbe. Egyes emberi közösségek egész parcellákon képesek termeszteni eme nagy szemű terméssel rendelkező növényt. A hüvelyből fejtett Dúnbabot levesbe, főzelékbe, szárnyas ételekhez köretként készítik. 
  Igen csak igénytelen, így a legsilányabb minőségű földeken is termelhető, a szegényebb földművelő családok legfontosabb élelmiszernövénye. Futónövény, a rendszeres karózást és ápolást pedig meghálálja, bár láttak már gazdagon teremni egyszerűen magára hagyott elvadult Dúnbabot is.
  -Valerian:
  Egy ciánkék szirmú apró, szár nélküli virág. A gyökérzet a szirmok csatlakozásától indulnak ki, és akad, hogy több méterig is lenyúlnak. Bár a hiedelmek szerint a virág örökké él, valójában viszont csak több száz évig virágzik csupán. A valerian nektárját gyógyászatban használják érzéstelenítőként, annak ellenére, hogy a nektár roppant keserű.
  -Tövisek:
  A Tövisek Salonir különleges, ritka élőlényeinek egyike. Alapvetően a flórába csoportosítanánk őket, azonban lassú, mozgásra képes, 2 - 2,5 méter magasra növő (átlagban) húsevő növények. Pontosabban nem mondhatni őket aktív vadászoknak, nyugalmi helyzetükben fotoszintetizálnak és a talajból veszik fel a tápanyagukat. Amikor a talaj ahol egyébként kolóniákban tanyáznak, elkezd kimerülni, új, " ízletes" földet indulnak keresni. Ilyenkor az egész kolónia felülkerekedik és elvándorolnak olyan földet keresni, amely termékeny és élhető körülményeket nyújt számukra. Kevesen tudják, de primitív társadalmat alkotnak, általában egy anyanövény köré csoportosulnak (amely magjaiból kelt ki a kolónia többi tagja). Vándorlás idején igen agresszívak, s bár gyökerük áthelyezésével lassan mozognak, a száruk és borotva éles leveleikkel komolyan képesek megsebesíteni szinte bárkit. Azt beszélik, hogy képesek kommunikálni, de még soha senki nem szerzett bizonyítékot ebbéli képességükről. Virágjuk tulajdonképpen a fejük, amelyet egyetlen hatalmas szájnak lehetne mondani. Vakok, azonban a talajon futó rezgések érzékelésével tökéletesen tudnak tájékozódni. A kolónia általában az anyanövényből, (Királytüskének nevezzük) vadásztüskékből (ők szerzik a telepes, nyugalmi állapotban lévő kolónia számára a tápanyag kiegészítést jelentő zsákmányt) és a Tüskékből áll, amelyek fiatal növények révén az anyanövény körül tartózkodnak és oltalmazzák azt a behatolókkal szemben.

   Pontos idő: Pént. Szept. 20 2019, 14:14