Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Gnollok [Egyéb]

  Crion
  Crion
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Nicosia

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Túl a fókuszon
  Erőpont: Erős

  Gnollok [Egyéb] Empty Gnollok [Egyéb]

  Témanyitás by Crion on Pént. Ápr. 14 2017, 16:14

  A Gnollok
   
  Az ezüstös fényben tündöklő hold magasan járt már az égbolton. Hangos vonyítás szakította meg az éjszaka néma, meghitt idilljét. Az éles hang különös, hátborzongató vihogásban végződött, s a karaván megállt. A lovak idegesen toporzékoltak, felkavarva a sztyeppe halott növényeit és napszárította homokját. A hátborzongató kacaj ismét felzengett, a lovakról leszállva őrszemeink a magas fű felé kapták fejeik a hang forrása után kutatva.  Nyugtalanság ült meg az emberek arcán, s a hideg futkosott a vállunkon, ahogy a túlvilági kuncogás egyre több helyről érkezett, s egyre közelebbről. Gyilkos csend borult ismét a tájra. A rovarok ciripelését, a lovak fújtatását és az emberek nyugtalan topogásait vérfagyasztó üvöltés szabadította meg a türelmetlenségből egyenesen a pokolba rántva azokat. Hatalmas szörnyetegek vetették elő magukat a fűből a lovakra. Pettyes hátuk, borzas sörényük és kárörvendő nevetésükkel változtatták a békés karavánt igazi mészárszékké. Nem ez volt az első Gnoll támadás a füves pusztákon, s nem is az utolsó amit átéltem, de azt a poklot senkinek sem kívánnám.
  - Alexander Bifrott. Karaván tulajdonos.
   

  A gnollok, közös nyelven a kutyafajzatok emberszerű lények, az északi sztyeppék vad ragadozói. A hiénákhoz hasonlatos fenevadak, kegyetlen természetükről és brutális kultúrájukról híresültek el Salonir világában. A falkához hű humanoidok mindig is megfosztották magukat az egyén dicsőségétől, a falka javát előtérbe helyezve. Legyen szó gyűjtögetésről, vagy egyszerű portyáról, egy Gnoll mindig is a vadászat játékát éli, mintsem a puszta mészárlást.
   

  Gnollt a foltjáról
   
  A Gnollok erős tisztelettel élnek családjuk és falkájukért. Gyakran belső harcokat vívnak egymás között a dominanciáért, de ezek a csaták hamar feledésbe merülnek a gyors, halálos kimeneteleket követően. Lojalitásuk leginkább a csata hevében mutatkozik meg, ahol önzetlenségük és a falkatársak legmélyebb tisztelete az, ami igazán kemény ellenféllé teszi őket. Ha egy Gnoll elkülönül falkájától, saját csoportot alkot magának más kívülállókkal együtt, kiket családjaként, sajátjaiként kezel. A legtöbb gnoll közeli rokonságot élvez a hiénákkal, s azokat testvérükként kezelik, kikkel együtt vadásznak, vagy háziállatként tartják a gnollfalka mellett.
   

  Átkozott testvériség
   
  A legtöbb gnoll Cateus nevét és hitét terjeszti. Cateus meggyilkolta Marukot, a gnollok igaz istenét, s magát hirdeti a gnollok teremtőjének. Eltökélt híveivel Cateus ravasz és kegyetlen módon keresi a káoszt, és a pusztítás lehetőségét. Soraikban megtalálhatók Cateus papjai és sámánjai. A legtöbb hívő mesterének parancsait végrehajtva tisztítja meg a világot a gyengéktől, hogy egy új, teljesebb életet élhessenek mesterük szolgálatában. Gnollok, akik nem Cateust szolgálják, magányosan róják a vadont, s szolgálják saját isteneiket vagy régi teremtőjüket, Marukot.
   

  Ösztön és tudás
   
  A gnollok vadon élő rokonaik tulajdonságait jelentős mértékben örökölték. Vadállatias testfelépítésük lehetővé teszi a négy lábon való nagy sebességű közlekedést. Magasságuk egy középkorú ember férfiéval vagy nőével megegyező. Elkötelezettségük egy bizonyos jellemük, leginkább a romlottság felé húzódik. Cateus követői mindannyian a gonosz ösvényét járják, de népbéli rokonaik tömegestül térnek meg a jó szolgálatába. Állati tulajdonságaiknak köszönhetően hallásuk és szaglásuk rendkívül kiemelkedő, s a sötétben, körülményes látási viszonyok között is remekül látnak, bár a sötétben a fényeket egy bizonyos szürkületi skálán képesek beazonosítani. A gnollok sosem fegyvertelenek, rendkívül erős állkapcsukkal, s karmaikkal bármikor képesek felvenni a küzdelmet, bármivel és bárkivel.
   

  Különleges faji képesség:

   
  Vonyító falka:
   
  Egy gnoll fajtársai közelében képes használni e képességet. A hangos vonyítás a közelben levő gnollokat rendkívüli inspirációval áldja meg. Erejük, elszántságuk és állóképességük rendkívüli módon megnő, így még félelmetesebb fenevaddá, s egy egységes bestiává kovácsolva a többség erejét.
  (A képesség két további körre van hatással.)

   Pontos idő: Pént. Szept. 20 2019, 13:58