Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Íjak

  Share
  Caralden Yosa
  Caralden Yosa
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Moldred

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Feneketlen
  Rang: Akadémiai Igazgató

  Íjak

  Témanyitás by Caralden Yosa on Szomb. Aug. 16 2014, 19:16

  Rövid íj
  Ez a legegyszerűbb fajta. Jobb esetben a benedvesített fát formába szorították és így alakították ki az ívét. Később erre került rá a bélből, vagy inakból sodort húr. Az íj többi fajtája is ebből ered. Mivel nincs megkötés, bárki használhatja.
  Megjegyzés: Szabadon választható

  Hosszú íj
  Az idegek jó minőségű kenderből készültek egyfajta viasszal , hogy ellenálljanak a nedvességnek, és a nyirkosságnak. Az ideget maguk az íjászok bandázsozták le vékony fonallal, úgyhogy ritkán szakadtak el. (Ha használat közben az ideg mégis elszakadt, az íjásznak mindig volt néhány, az íjhoz megfelelő tartalék idege.). A bandázsozás jelen esetben azt jelenti, hogy vékony fonalat tekercseltek az ideg középső részére, ami védte a nyílvég okozta kopástól. Az elfek közkedvelt íja.
  Megjegyzés: Szabadon választható

  Vadász íj
  A hosszú íj egy variációja. Kevesebb ügyességet, de több erőt igényel. Sebzése szűkebb spektrumban mozog, és többet lehet használni. Állatok elejtésére kiválóan alkalmas, olykor egy embert is halálosan megsebesíthet.
  Megjegyzés: Szabadon választható

  Számszeríj
  A számszeríj egy hideglőfegyver fajta, nyélre erősített íj, melyet használója külön erőfeszítés nélkül is kifeszített állapotban tud tartani. A nyél továbbá lehetővé teszi a felhúzás és az elsütő mechanizmus megoldását is. A számszeríj így olyan fegyver, melyet a hagyományos íj használatához szükséges erővel és gyakorlottsággal nem rendelkező ember is könnyedén használhat. A számszeríjakat a felhúzás, a kifeszítés mechanizmusa, a lövedék, a felhúzó szerkezet és a felhasználás típusa szerint különböztetjük meg. Főként hadi és vadászati célokra használják.

  Megjegyzés: Kezdésként senki sem birtokolhat. 5000 arany.

  Arcus Ardor – A tűz íja
  Leginkább a sárkánylovasok használják, hogy az íjjal együttesen nagyobb erejük legyen a sárkányok hátán. Az íjhoz speciális nyilak tartoznak, amelyeket olyan kovácsok készítettek, akik valamennyire jártasak a tűz mágiában. Ezek a nyilak a levegőben ellőve automatikusan tűzre kapnak. Maga az íj megformálása sok munkát és időt vett igénybe, hogy a legnagyobb erőfeszítés után is olyan épségben maradjon, mint újkorában. A fát és fémet ötvözték, elérve a tökéletes súly és pontosság elegyét. A fegyverrel esetleges közelharcot vívni is lehetséges.
  Megjegyzés: Kezdésként senki sem birtokolhat. 10.000 arany.

  [FEJLESZTÉS ALATT]

   Pontos idő: Szer. Jan. 23 2019, 19:39