Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Klánok

  Crion
  Crion
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Nicosia

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Túl a fókuszon
  Erőpont: Erős

  Klánok Empty Klánok

  Témanyitás by Crion on Csüt. Márc. 02 2017, 23:20

  Klánok Cyk18CCd
   
  A Klánok
   
  Minden kalandornak eljön az életében az a pont, mikor teljesen eluralkodik rajta a magány. A pont, amikor minden eddigi tett teljességgel semmitmondó és úgy tűnik, minden hiába volt. Már épphogy feladnád. A földre rogynál, de egy barátságos kéz megragadja a vállad, s visszahúz a valóságba. Ez a kéz valójában mindig ott volt veled, segített a bajban és mindig készen állt, hogy reménnyel töltse újra elkeseredett szívedet. Egy barát, ki érted él és akár érted is halna, hisz tudja, te is ugyan így tennél őérte. Az ilyen összhang és az ilyesfajta barátság hamar kibővül, s újabb és újabb emberek szeretnének részt venni a kettőtök odaadásában és szeretetében. A szeretet megannyi új barátságnak az előfeltétele, s a rengeteg ember összetartó közössége végül egy erős klánná áll össze.
  A klánok tagjai egymásért, a közösségért élnek. A közös cél határozza meg a mindennapokat, s persze az egymástól kapott feltétlen szeretet és tisztelet.
  A klánok élén az alapító áll, más nevén a Klánmester. A klánmester feladata az új emberek toborzása, s ellátni a tagokat különböző rangokkal, feladatokkal és megbízásokkal. Ő az, aki felelős a klán tetteiért és fejlődéséért. A klán tagjai úgy élnek, akár egy nagy család. A mindennapos baráti balhék, közös italozások és kalandozások meghatározott szerepet játszanak egy klán közösségének életében.
  Minden klán magának választja meg célját és hivatását, s mivel általában egyhangú döntés születik a klán jövőjét illetően, hamar, már az alapításkor ki is derül, mi lesz az. Vannak klánok, akik környező falvaik és városaik megbízásait teljesítik bizonyos jutalmak fejében. Vannak, akik különböző lények levadászására, míg mások bizonyos eszmék, vagy Istenségek követésére szentelik életüket.
   
  Az általános, klán alapításról szóló szabályzati dokumentumot a Nagy Szövetségi Rendek szedték össze, s az alábbiakat foglalták egybe:
   
  - Egy klán megalapításához a Klánmesternek legalább négy tagot kell toboroznia.
  - A klán megalapulása után rendelkeznie kell egy bizonyos céllal, elvvel, melyet a továbbiakban szigorúan szem előtt tartanak.
  - Minden klánnak kötelező elkészítenie a benső Hierarchiáját és hatalmi viszonyait, rangsorolni tagjait.
  - A tagoknak szoros együttműködés árán kell szert tenniük klánjuk székhelyére, melyet bárhol felépíthetnek Salonir világán belül.
  - A klánok bármikor kontaktba léphetnek városokkal, falvakkal és céhekkel egyaránt megbízások teljesítése érdekében.
  - A klán tagjainak kötelező valamilyen megkülönböztető ruhaneműt, vagy kiegészítőt viselniük jelezve, hogy mely klánhoz tartoznak.
  - Klán alapítás szándékát kérjük jelezzétek egy Staff tagnak, ki további konkrét információkkal láthat el benneteket megalapulásotokat illetően!


  Klán adatlap:

  [Címer]

  Név: A Klán Neve.
  Alapító: A Klánmester neve.
  Falu/Város: Melyik faluhoz, városhoz tartozik a klán.
  Bázis: Hol található a klán bázisa, s milyen jellegű.
  Cél: A klán célja, céljai.
  Eszmék: A klán által vallott eszmék.
  Szerződés: A klán által kötött szerződések és annak felei.
  Klán vagyona: Az a pénzösszeg, mellyel a klán rendelkezik.
  Tagok: A Klán ismert tagjai. 
  NJK-k: A Klán NJK-i
   
  Leírás: A klán leírása, története, különböző kalandok és történések.

  (A rendszeresen karbantartott és új információkkal frissülő klánokat a Staff jutalmazhatja!)


  Bázis:

  Minden klánnak szüksége van egy helyre, ahol élhet és tevékenykedhet. Egy helyre melyet minden tag egyaránt otthonnak nevezhet. A bázis megszerzése több úton lehetséges, építtethető, elfoglalható, megvehető, ezekhez pedig mindig két fontos dologra van szükség: pénzre és cselekvésre. A klán maga kell, hogy kijátssza, elérje a bázisuk megszerzését, aminek az ára, és az érte ledolgozandó összegek akár a csillagos eget is verhetik. (A Staff határozza meg.)

  A bázisok lehetséges típusai (a teljesség igénye nélkül):


  - Lakóépületek: kunyhó, tanya, városi ház, fogadó, villa, lakótömb, hotel, palota, vár, kastély.
  - Kereskedelmi és ipari épületek: városi üzlet, műhely, kereskedőház, raktárépület, kikötő.
  - Katonai épületek: erődített állás, laktanya, bástyaerőd, erőd, vár, kastély.
  - Speciális építmények: földalatti termek, katakombák-járatok, szentély, földalatti csarnok, szirtfalu, épített sziget.
  - Járművek: lakóhajó, kereskedőhajó, hadihajó, úszó erőd, lakókocsi, karaván.

   Pontos idő: Hétf. Okt. 14 2019, 10:37