Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Karakterfejlődés

  Caralden Yosa
  Caralden Yosa
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Moldred

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Feneketlen
  Erőpont: Elég

  Karakterfejlődés Empty Karakterfejlődés

  Témanyitás by Caralden Yosa on Vas. Jan. 29 2017, 01:30

  Karakterfejlődés


  Sosem gondoltad volna még akkor, mikor elhagytad apád farmját azzal a rozsdás vasvillával, hogy a mai napon egy isten szent küldetését végzed be aranyozott páncélban az egyik leghatalmasabb hadsereg élén.
  De hogy milyen életút is áll ezen két pont között, az a te életed!
   
  A Fókuszpont világunk kalandorainak esszenciája. A harcosok ebből merítenek erőt, és a mágusok ezzel hajtják akaratuk alá az elemeket. A pontok határozzák meg a játékosok erőnléti elhelyezkedését szerte Salonir világában.
  Fókuszpontokból tanulhatunk új képességeket, varázslatokat. Minél több pontra teszünk szert, annál magasabbra léphetünk a hatalmi ranglistán, s annál magasabb szintű tudást sajátíthatunk el. A szintrendszer a következő:
   
  I. szint:  0-200
  II. szint:  200-400
  III. szint:  400-600
  IV. szint:  600-800
  V. szint:  800-1000
  VI. szint:  1000-1200
  VII. szint:  1200+


   
   Egy hős utazása
  (Az alábbi csak egy szemléltetés, hogy körülbelül mi vár a karakterre a szintjének megfelelően.)

  I. szint:
  0-200
  Salonir világában minden kalandornak valahol el kell kezdenie utazását. Az, hogy most hagytad el a farmot, vagy hogy most hagytad magára a törzsedet, meghatározó kezdőpont az életedben, s innentől már a magad sorsának kovácsa vagy. Talán még kételyeid vannak, hogy miért is vágtál bele ebbe az utazásba, és még az is lehet, hogy legszívesebben visszafordulnál az otthon biztonságos falai közé, de mindig mozgásban tud tartani a tény: minden hős kicsiben kezdte.
   
  II. szint:
  200-400
  Sikerült túltenned magad hazacsábító gondolataidon, és a vadonban megszerzett ételek – ami azt illeti, lehet jobbak is, mint az otthoni koszt – mindig tudtodra adják, hogy igenis van keresnivalód ebben a világban. Egyre több tapasztalatot és ezekkel új barátokat, valamint ellenségeket, riválisokat szereztél. Néhányan már tudják, ki is vagy, de a távolba tekintve még tudod, hogy messze van még a hegynek a csúcsa.
   
  III. szint:
  400-600
  Magányosan, vagy társaiddal vállt vállnak vetve egyre több hírnévre tesztek szert, s a kisebb falvak lakói apró, ámde kalandos történeteket mesélnek tetteitekről. Talán képességeidre már felfigyelőben van egy magasabb erő, s már te is tudod, milyen szélesre tárhatod szárnyaid. A még kezdetben egy szinte reményvesztett parasztlegényből mára már egy igazi, céltudatos kalandorrá cseperedtél. Céljaid tiszták és világosak, s a hátrahagyott hegynek a lába már lassan homályosnak tűnik idefentről.
   
  IV. szint:
  600-800
  A céljaid már nem csak egy emberé, hanem egy egész csoport osztozik álmaidon. A válladat immár nem csak a saját, de az újonnan megalapuló Rendetek tagjainak biztonságának felelőssége nyomja. Vezetőként mindig próbálod a helyes utat járni, de ezen a helyes úton való haladást olykor a nehéz döntések megpróbálják meginogtatni. A hitetek és szívetek egy, s azt, amiben hisztek, a világgal is megpróbáljátok megosztani. Előre is és visszafelé tekintve talán egynek tűnik a távolság, de a kellemes napfény és a pusztító hóvihar mutatja az egységet, és az utad felét a csúcs felé.
   
  V. szint:
  800-1000
  Rendetek hírneve sebes szárnyakkal száguld Salonir birodalmának híres-neves helyein, s egyre csak gyűlik az akkor még kis célokat és álmokat dédelgető baráti társaság. Rendetek székhelye minden új lakóval egyre jobban bővül, s már másoknak is szemmel látható a füves pusztán emelkedő bástya a lobogótokkal a falain. Tetteitek a jók szolgálatában, s a gonosz elűzése érdekében sok előkelőt és más népeket mozgatnak meg kikérve segítségeteket, ha a vész már az ajtón kopogtat. Hitetek megrendíthetetlen, s jól tudjátok, az istenek már nem csak az egekből figyelnek benneteket, hanem egy új kor kapujában mellettetek állnak. A hegycsúcson a csábító napsugarakat lehet, hogy most egy még elsöprőbb vihar rejti el a szemed elől, de már a zsigereidben érzed a csúcs közeli, hívogató szavát.
   
  VI. szint
  1000-1200
  A sötét vihar elért, s Rendetek egy isten oldalán belekezd szent háborújába. Te, barátaid és bajtársaid a krónikákba illő hősökként tapossátok a sötétség által elragadt csatamezőket, de a régi álmok és a régi célok még most is, mint akkor, elsöprő és legyőzhetetlen erőt adnak mindnyájatoknak. Minden egyes elvesztett ember mára már egy jól ismert barát, kiknek az akkoriban a válladra helyezett felelősségét most az emlékeik súlya váltja át. Kezedben a kardod most talán olyan elszántsággal szorongatod, mint apád vasvilláját, de számodra még nem érkezett el az utazás vége, s a fellegekből kinyúlva megragadod a hegy legmagasabb, végső fokát.
   
  VII. szint
  1200+
  A Rend még áll, s a fény győzelmet aratott a sötétség ellen. Elvesztett barátaid legendás tetteit váratok, s a főváros főterén felállított szobrok a jövő nemzedékeit is a még évekkel ezelőtti parasztfiú tettére motiválják. Egyre többen lépnek nyomdokaidba, s a legendás hősre már az istenek is egyenrangú félként tekintenek. Erőd hatalmas, s képességeid meghaladják a józan ész határait, de az elvesztett, régi lelkeket valósággal az újoncok szemében látod viszont. A hit, az álmok és a barátok tették lehetővé számodra ezt a csodálatos utazást. S a hegycsúcs? Olyan kicsinek tűnik innen fentről az egész világ…


  Karakterfejlődés 6l5xTZ8S
  Caralden & Crion

   Pontos idő: Hétf. Okt. 14 2019, 11:19