Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Sötétség Sárkány

  Crion
  Crion
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Nicosia

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Túl a fókuszon
  Erőpont: Erős

  Sötétség Sárkány Empty Sötétség Sárkány

  Témanyitás by Crion on Csüt. Jan. 31 2019, 00:02

  Sötétség Sárkány Swadro11

  "Az Ötök múltja túlmutat a jövő józan eszén,
  s mind ki kutatja majd hajdani jelenünk, az örök Sötét martalékává lesz." - Swadrog, Őssárkány       A világot beborító fény sosem létezhetett a sötétség nélkül. Az Egyesülés után Swadrog életének fénye kihunyt, s az uralkodó sötétsége beborította a mélységeket, s az éjszakák magányát. Istennője utolsó csodájával létrehozott egy világot, hol Swadrog lelkének egy része örökké létezhet, a helyet, mely neve sosem került papírra, s túl korán veszett a feledés homályába.
       A sötétség sárkányai igaz, Ős sárkányok, melyek az Idia által kreált "Nebula"-ban születnek, vagy változnak át e kietlen, magányos világban. Néhány sötét sárkány a Nebulát a sivár tájaiért és a végtelennek tűnő pusztaságai miatt keresi fel. Mások arra törekszenek, hogy visszatérjenek a valódi síkra, éhezve a sötétség terjesztésére, rászabadítva Salonirra a Nebulát.

  Képességek:

  Árnykapuk: Kapuk a Nebulához elhagyatott helyeken, mély föld alatti barlangokban manifesztálódnak. Azon sárkányok, melyek ilyen helyeken fészkelnek, gyakran bukkannak rá ezekre a kapukra, s találják magukat hirtelen egy új világban. 

  Árnytörés: A sötétsárkányok átalakulása években mérhető, mely alatt pikkelyeik elveszítik fényességüket, s tompa, szenes állagúvá válnak. Bőr szárnyaik áttetszővé alakulnak, szemeik halvány, opálszürke színűvé lesznek. A sötétsárkányok számára a Napfény vakító, s gyengébbé válnak a fényben, viszont a sötétségben felöltik a Nebulában is használt, spektrális formájukat.
  A sárkányok mágikus természete valamilyen megmagyarázhatatlan vonzalmat táplál a Nebula felé, mely olybá tűnik folyamatosan éhezik e hüllők méltóságára, s erejére.
  A Nebula csüggesztő hatással van lakosaira, s minél tovább tartózkodik egy lény e világban, annál jobban fogadja el a sík állandó magányát. Ahogy hónapok és évek telnek el a sárkány életében a Nebulában, lassan felfigyel a változásokra, melyek végbemennek, s ezen változások ellen semmit sem tehet.

  Vissza a Világba: A sötétsárkányok teljes kontrollja a Nebula felett lehetővé teszi számukra, hogy spektrális formájukat Salonir világában is használhassák. Néhány sárkány gyakran megpróbál más lényeket a Nebulába csalni, hogy enyhítsék magányukat, majd felfalják a vendéget, ha megunták a játszadozást. Mások szívesen hagyják el a Nebulát örökre, tudva, hogy a hatalomhoz és erőhöz a valóság síkján, Salonirban könnyebben hozzájuthatnak.

  • A sötétsárkányok immunisak a Sötét Mágiára és a Nekromanciára.
  • Sötétségben teljesen láthatatlanok.
  • Sötétségben ellenállóak bármilyen sebzésnek kivéve a szent, fény és arkán varázslatoknak.
  • Napfényben a sötétsárkány elveszíti spektrális formáját, így bármilyen támadás hatással van ellene.  A sötétsárkány birtoklása szigorúan engedélyhez kötött.

  A sárkányokkal kapcsolatos kérdésekkel bátran forduljatok Crionhoz.

   Pontos idő: Pént. Szept. 20 2019, 13:36