Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Elemi mágia: Tűz

  Caralden Yosa
  Caralden Yosa
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Moldred

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Feneketlen
  Erőpont: Elég

  Elemi mágia: Tűz Empty Elemi mágia: Tűz

  Témanyitás by Caralden Yosa on Hétf. Szept. 10 2018, 00:03

  A tűz alapú mágiák listája. Az "Alternatív felhasználási mód lehetséges," mondattal ellátott képességeket a mágusok más, kreatív módon is létrehozhatják, s elrugaszkodhatnak az alap leírástól.

  Tűzlehelet
  Típus: elemi mágia - tűz
  Szint: I.
  Fókuszpont: 30
  A tűzlehelet az elemi tűzmágusok legalapvetőbb mágiája. Mérettől és fajtól függetlenül a mágia elsajátítása és kivitelezése is megegyezik. A mágus mély lélegzetvételt követően a levegőt forró, mágikus leheletével lángra lobbantja. Kezdő mágusok körében jámbor barát, míg a mestereknél pusztító fegyver.


  Tűzfújás
  Típus: elemi mágia - tűz
  Szint: I.
  Fókuszpont: 180
  A tűzfújás a tűzlehelet összpontosított változata. A mágus kisebb rést hagyva a száján képes egy vékony, akár vastag tűzfolyamot kijuttatni a szájából – mint egy tűzslag – ezzel borítva lángba célpontját, célpontjait.


  Tüzes ujjak
  Típus: elemi mágia - tűz
  Szint: I.
  Fókuszpont: 150
  A mágus az ujjai végébe vezeti tűzmágiáját, mire azokon kis lángcsóvák jelennek meg, melyek gyöngébb égési sérüléseket okoznak a célpontnak. Nem egy pusztító technika, de egyszerű és gyakran válhat hasznossá. Legelterjedtebb felhasználási módja a mágusokra nem jellemző közelharc. Alternatív felhasználási mód lehetséges.


  Tűzsugár
  Típus: elemi mágia - tűz
  Szint: II.
  Fókuszpont: 215
  A tűzmágus célpontja felé tartja a tenyerét, majd az oda sugárzott tűzmágiát kibocsájtva egy tűzsugarat indít meg célpontja felé. A képesség másik megfelelője a tűzfújás. Alternatív felhasználási mód lehetséges.


  Kiterjesztett tűzsugár
  Típus: elemi mágia - tűz
  Szint: II.
  Fókuszpont: 365
  A mágus a tűzsugarát odáig fejleszti, míg nem lesz képes egyszerre mindkét kezéből sugározni a lángnyalábokat. A két kézzel egyszerre több ellenfelet is célba vehetünk. Alternatív felhasználási mód lehetséges.


  Kegyetlen forróság
  Típus: elemi mágia - tűz
  Szint: III.
  Fókuszpont: 470
  A tűzmágus a körülötte levő levegőt olyan mértékben forralja fel, hogy még a tapasztalatlan használók szervezetét is megviseli. Minél több mágiát éget fel a használó, annál forróbb lesz a körülötte perzselő levegő.


  Égő testrész
  Típus: elemi mágia - tűz
  Szint: I.
  Fókuszpont: 100
  A tűzmágus választott végtagjába vezeti elemi mágiájának egy részét, mely azonnal lángra lobban. A mágia nem tesz kárt a képesség használójában, de akivel így veszi fel a küzdelmet, az annál inkább. Alternatív felhasználási mód lehetséges.


  Tűzfegyver
  Típus: elemi mágia - tűz
  Szint: II.
  Fókuszpont: 210
  A mágus tűz elemű mágiája segítségével képes egy tűzből álló fegyvert formálni. A fegyver elkészítésének csak a mágus képzelete és mágiakészlete szabhat határt. Minél komplikáltabb az elképzelt, megalkotásra váró fegyver, annál több mágiába kerül a használónak. Alternatív felhasználási mód lehetséges.


  Tűzgolyó

  Típus: elemi mágia - tűz
  Szint: I.
  Fókuszpont: 40
  A tűzmágus a tenyerébe vezetett elemi mágiát olyan szinten összpontosítja, s formálja, míg egy négy centiméter átmérőjű tűzgolyót hoz létre. A tűzgolyót a használó képes eldobni, kilőni, esetleges közelharcot vívni vele. Becsapódáskor 0,5 méteres robbanást idéz elő.


  Tűzgömb
  Típus: elemi mágia - tűz
  Szint: I.
  Fókuszpont: 120
  A tűzmágusok legkedveltebb, legelterjedtebb mágiája a formázási mágiatrió közül. A Tűzgömb a Tűzgolyó és a Tűzlabda család középső tagja. Jelen esetben a használó mindkét kezét előre nyújtja, csuklói összeérnek, és mágiája segítségével létrehozza a tűzgolyó kiterjesztett változatát. A tűzgömb a használó két markának méretét ölti fel, fajtól, mérettől függően. A tűzgömböt a használó képes eldobni, kilőni, esetleges közelharcot vívni vele. Becsapódáskor 2 méteres robbanást idéz elő.


  Tűzlabda
  Típus: elemi mágia - tűz
  Szint: II.
  Fókuszpont: 230
  A formázási trió legnagyobb változata. Előállítása a tűzgömbével megfelelő módon zajlik, de ebben az esetben a tűzmágus annyi elemi mágiát vezet a megformázni kívánt tűzgömbbe, amennyit nem sajnál. A nagy tűzgömböt a használó képes eldobni, kilőni, esetleges közelharcot vívni vele. Becsapódáskor 5-20 méteres robbanást idéz elő. (Belefektetett mágiától függően.)


  Tűzfal
  Típus: elemi mágia - tűz
  Szint: III.
  Fókuszpont: 410
  A tűzmágus képes létrehozni egy kisebb tűzfalat maga elé, mellé és akár köré is. Ellenfelek elzárására, eltérítésére kiváló képesség. Alternatív felhasználási mód lehetséges.


  Feltörő forróság

  Típus: elemi mágia - tűz
  Szint: III.
  Fókuszpont: 530
  A tűzmágus elemi mágiától átitatott tenyerét a földre helyezi, majd egy sávban célpontja felé vezeti mágiáját a föld alatt, majd egy nagy erejű tűzoszlopot hív elő a földből egyenesen a célpont alól. A mágiát rendkívül nehéz kialakítani, így ritkán alkalmazzák, de hatalmas károkat képes okozni az ellenfélben.


  Tűzelementál
  Típus: elemi mágia - tűz
  Szint: IV.
  Fókuszpont: 620
  A tűzmágus képes az összpontosított elemi mágiájából egy tűzből készült elementált létrehozni. Az elementál csakis teremtőjének engedelmeskedik, s annak kívánsága szerint cselekszik. Mágus mesterek képesek mágiát használtatni teremtményükkel, míg a kezdők számára az irányítás és a fenntartás is kemény dió.

   Pontos idő: Pént. Szept. 20 2019, 13:36