Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  A Bosszú Istene - Catheus

  Catheus
  Catheus
  Admin
  Admin


  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Pusztulásig tele
  Erőpont: 0

  A Bosszú Istene - Catheus Empty A Bosszú Istene - Catheus

  Témanyitás by Catheus on Kedd Aug. 28 2018, 11:43

  A Bosszú Istene - Catheus

  Catheus a halandók szívét mardosó, egyik legerősebb és legaljasabb érzésből, a bosszúvágyból született. Szörnyűséges tetteiről mítoszok regélnek, halandók milliói félik nevét és szörnyűséges erejét.
  A Bosszú Istene saját testvérei között is roppant megosztó személyiség. Van, ki féli, gyűlöli, vagy szereti… de közömbösségnek nyoma sincs irányába. Legyen bármilyen hatalmas is Catheus, számára is eljött a nap, mikor hatalma megingott. Lelkét újfajta érzelmek sokasága támadta… számára eddig ismeretlenek. Gyöngéd érzelmeit azonban fájdalom és az őt éltető bosszúvágy váltotta föl, mikor látta, hogy a “szívének” oly kedves Gena helyette a halandók világából választott magának párt. Gena, mint a termékenység istennője talán a legszebb teremtés volt az istenek és halandók között, Catheus pedig birtokolni akarta eme gyönyörűséget, így leszállott a halandók világába.

   Míg Gena aludt, Catheus egy kobra pikkelyes bőrébe bújva kereste fel az istennő kedvesét, és szörnyűséges kínoknak vetette alá. Kígyó formájában mászott a halandó szájába, és felfalta a szerencsétlen beleit, húsát, csontját. Csupán a bőrét hagyva meg, belebújt, s keserves zokogásával fölkeltette a szerelmes Gena-t. Az istennő elvakultan rohant a kedvesének látszó Catheushoz, s mire az istenség rájött a cselszövésre, késő volt. Catheus magját vetette a megtört istennőben, majd köddé vált. Az istenek felháborodtak testvérük tettén, de nem tehettek semmit. Maga Catheus is az egyik leghatalmasabb istenek egyike, és Khoor barátságával félelmetes erőt képviseltek. Míg Gena kínok közt életet adott a gyermeknek, Catheus minden egyes fájdalommal teli sikoltását külön kiélvezte a távolból hallgatózva.

  Szörnyű tetteit azonban ritkán végzi személyesen, 13 végletekig hű szolgája követi minden parancsát. Ők az Arctalanok, akikre a legendák sötét csukjás angyalokként utalnak. Bár az angyalokhoz ugyan nincs sok közük, erejük felér azok leghatalmasabbik bajnokával is, maga Catheus teremtette őket születésekor, így egy idősek magával az istenséggel. Ők a bosszú eredendő hírnökei, nyomukban halál és a terror jár. 

  Catheus követői: Vannak halandók, akiket lenyűgöz az ilyesfajta, brutális, mégis szörnyű erő… olyannyira, hogy hajlandóak eldobni saját lelküket, érzéseiket, hogy az áhított kegyben legyen részük. Ők Catheus követői, akiket az Arctalanok szörnyű kínok közepette áldanak meg. Lelküket darabokra törik, melyben így nem marad hely másnak, csak a bosszúvágy érzésének. 

  A kegy: Azok, akik valóban meghozzák az áldozatot (és túlélik) hatalmas erőre tesznek szert. Lelkük elveszítésével az élet és halál között sodródva roppant szívóssá válnak, és igen hatékony regenerációs képességre tesznek szert. A kegy megszerzésétől fogva színtiszta mágikus erő… maga a bosszú csörgedezik ereikben, mely egész testüket behálózza. Ha bármelyikük is sebesülést szenved, képes percek alatt meggyógyítani azt… de szörnyű áron. Embertelen fájdalmak közepette igyekezhetnek Catheus követői, hogy az ereikben folyó bosszúval egybe forrasszák sebeiket, nyomtalanul eltűntetve azokat. Természetesen a fájdalom egyenesen arányos a begyógyított seb nagyságával.
  Catheus követőit csupán egyetlen cél hajtja, a mestert szolgálni, s a bosszú hírét vinni.

  Támogatott fajok: Khoradánok, Emberek, Vámpírok (De egyéb kreatív esetekben bármely faj képviselője)

  Fontos:(!!!) Aki ilyen karakter elkészítésében gondolkodik, mindenképpen keressen fel engem, ugyanis ez esetben az én kezeim alatt kell ügyködnie, továbbá kérném ezen mazo… khm, játékosokat, hogy akkor gondolják tovább terveiket, ha felkészültek arra, hogy nehezített játékmódban lehetséges csupán Catheus kegyét “élvezni”. (Magyarul nem ajánlatos első karakternek, könnyen megeshet egy-egy JK halál).

   Pontos idő: Pént. Szept. 20 2019, 14:00