Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Angosia

  Caralden Yosa
  Caralden Yosa
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Moldred

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Feneketlen
  Erőpont: Elég

  Angosia Empty Angosia

  Témanyitás by Caralden Yosa on Szomb. Jún. 10 2017, 01:12

  Angosia Angosi12
  Angosia


  Kezdetben az erdők üresen álltak, csak az állatok hangjai adták bárki tudomására is, hogy igenis van élet. Anamúr, ahogy megteremtette az elfeket, avagy Anadánokat, nekik adományozta az erdőt, ahol szabadon élhettek, s azt kedvük szerint használhatták fel. Az elfek hamar ki is építették kolóniájukat. Anamúr azonban látni akarta teremtményei gyors fejlődését, ezért azzal sürgette, hogy megalkotta az erdő első őrét, Lurát, a fehér farkast, aki mindenre megtanította az erdő lakóit. Az Anadánok megtanulták tisztelni az erdőt, ahogy az erdő is tisztelte őket. Amikor Anamúr látta az emberek érkezését, manát adományozott az elfeknek, mely hol gyümölcs, hol pedig kristály képében manifesztálódott, de meghagyta gyermekeinek, hogy más kezébe ne kerüljön a gyümölcs. Míg az elfek számára gyógyír volt, addig más fajok számára végzetes is lehetett.
  Az ember érkezésével magának követelte az erdőt, Angosia pedig több ostromnak is a kereszttüzébe került. Ahogy az ember erősödött, kivágta az erdő fáit, majd ebből a fákból építette fel saját falvát, majd városát. Anamúr, amikor megszüntette a háborút azzal a kijelentésével, hogy minden gyermekének helyet ad ezen a világon, s osztozzanak, az elfek és az emberek végül szövetséget, békét kötöttek.
  A békével azonban megoszlott az elfek közti viszony. Kialakultak az erdei és városi elfek. Nagy különbség nem volt köztük, azonban az erdei elfek sokkal jobb vadászok voltak és hamarabb tanultak meg élni minden körülmények között, míg a városi elf nehezebben viszonyult az erdei életmódhoz. Ez persze nem jelentette azt, hogy testvér testvér ellen fordult volna, hiszen kölcsönösen segítették egymást. A városi elfek segítettek az erdeieknek, hogy hogyan tudják jobban kihasználni az erdő adta lehetőségeket, míg az erdei elfek abban, hogy hogyan kerüljön friss hús és gyümölcs asztalaikra. Így Angosia hamar gyarapodott, s erdeik olyan csodákról és szépségekről árulkodnak, melyet világ még nem látott.
  Híres a csodatevő vizeiről, forrásairól, állat- és növényvilágáról, rejtelmeiről, minden természeti mirákulum megtalálható itt.  Angosia 0d203210


  Minden oldalról víz veszi körbe, egyik híres pontja a Holdpenge-öböl, mely alakjáról kapta a nevét.
   
  Angosia városában az emberek pedig szerető népség voltak, bár ugyanolyan szeszélyesek is. Talán szeszélyeiknek köszönhetően barátkoztak meg az orkokkal, akik közül sokan letelepedtek itt – és az sem volt többé furcsa, ha egy ember egy orkkal házasodott, hiszen köztudott volt, hogy néha az ork nők elbűvölőbbek voltak embertársaiknál.
   
  Angosiában sem az erdőben, sem pedig a városban nem uralkodik nagyobb hierarchia. Az elfeknek egy királyuk van, s azt mind a városban, mind az erdőben tisztelik. Ha hadba hív, ha tanácskozásra hív, ha lakomára hív, legyen bármiről szó, követi minden élő Angosián belül fajtól függetlenül. Az elf király átlagosan két-két faji képviselőt ültet maga mellé, ez jelenleg két elf, két ork és két ember, akik támogatják és tanáccsal szolgálnak, valamint saját fajukat is képviselik. Ha bárkinek nagyobb gondja adódik, azt az elf király igyekszik megoldani a segítségükkel. A tanácskozás rendszerint az erdőben történik egy pavilonban, de nem kizárt, ha a városban is megejtik néhanapján. A városban és az erdőben a békének hála még sosem fordult elő a belső lázongás, hiszen mind foggal-körömmel védi saját területét és senkinek eszébe nem jut, hogy elvegye azt, ami a másé, így mindenki tiszteli a másik fajt.  Angosia Angosi11

  A király addig király, míg ki nem huny benne a fény vagy le nem mond trónjáról (Ana’thar, az elfek első királya 5 évig uralkodott, mígnem átadta ezt a posztot fiának. Anameiron immáron 880 esztendeje uralkodik) -, ámbár az utóbbi, miszerint lemondanak, sokkal gyakoribb. Rendszerint a családban soron következő az uralkodó, azonban ha nincs örökös, akkor egy rokonág potenciális tagja az uralkodó. Arra viszont még sosem volt példa, hogy a főág kihalna.

   Pontos idő: Pént. Szept. 20 2019, 13:45