Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Moldred és Ilynn

  Caralden Yosa
  Caralden Yosa
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Moldred

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Feneketlen
  Erőpont: Elég

  Moldred és Ilynn Empty Moldred és Ilynn

  Témanyitás by Caralden Yosa on Vas. Jún. 04 2017, 21:55

  Moldred és Ilynn LEquUte9
  Moldred és Ilynn


  Moldred létrejötte egy vándor mágusnak köszönhető, név szerint Ilynn-nek, aki utazásai során belebotlott egy hatalmas völgybe. Ahogy meglátta a völgyet, arra gondolt, kár lenne magányosan hagyni ezt a természeti csodát, ezért itt telepedett le a völgy felett. Számtalan karaván érkezett az évek során, s mind elámult a völgynek szépségén, s maguk is Ilynn mágussal maradtak. Ilynn a szárnyai alá vette őket, s mágiát tanított nekik. A tanítványok száma egyre nőtt, s ezzel a mágusok is szaporodtak. Ilynn nem gondolt arra, hogy ilyen sokan csatlakoznak majd hozzá, ezért tanoncaival a mágia segítségével falat húztak maguk köré, a város pedig kiteljesedni látszott.
  A mágusok nyugalomban és háborítatlanul éltek, mindenük megvolt, amire vágytak, ha pedig nem, azt könnyen megteremtették maguknak. Azonban Ilynn mester élete utolsó óráihoz közeledett, ő pedig meghirdette, hogy legnagyobb tanítványának adományozza bölcsességét és tudásának minden cseppjét. Arénát építtetett, ahol a mágusok összecsaptak, hogy megmutassák, melyikük méltó Ilynn mester tudására, s ezzel egyben a város vezetésére. Egy tanítványa azonban mohó volt, hataloméhes, s nem volt hajlandó szembeszállni a mágusokkal egytől egyig. Inkább Ilynn mester ellen szövögette fekete hálóját, s egyik este betört szentélyébe, hogy ellopja titkos tekercseit. Egy éjszaka alatt elsajátította a titkos tanokat, amellyel másnap Ilynn mester elé állt, s saját találmányával ölte meg őt a sziklaszirten. Ilynn mester holtteste a völgybe zuhant. Négy hűséges tanítványa emelte fel őt, s egy szentélyt építettek neki a vízesés lába alatt. A sírkő előtt bosszút esküdtek, hogy megbüntetik Ilynn mester gyilkosát. A mester tanításait követve sikerült felülkerekedniük a gonosz tanítványon és beteljesíteni bosszújukat. Követve az utat, miszerint ellenségeiket is tisztelniük kell, a megtévedt tanítványnak is egy sírkövet emeltek a mágusok temetőjében egy dombon elzárva a többitől, hogy a többi elhunyt szellemét ne háborgassa.
  A négy tanítvány leborult Ilynn mester sírköve előtt, amikor az utoljára megjelent nekik, s tudását rájuk bízta. Tedalf, Afuzor, Syvira és Abrune végül a völgyet Ilynn-nek nevezték el, s ők voltak az elsők, akik itt megalapították az Akadémiát. A vízesés mellé épült a hatalmas Akadémia, melyhez csak később csatolták hozzá a Kollégiumot, hogy azok is otthonra leljenek itt, akiknek semmijük nincs. Az Akadémia minden mágus tanoncról gondoskodott. Eleinte csak mágiát tanultak az itt lévők, de Caralden Yosa reformjával Salonir történelméről, harcmodorról, legendákról és alkímiáról is tanulhattak. Az Akadémia falait megerősítették és erős védelem alá vonták, hogy távol tartsák az olyanoktól, mint Ilynn mester megtévedt tanítványa.
   

  Moldred és Ilynn Boq0RAr5
  (Akadémia)

  Moldred híres a gótikus és robosztus építményeiről, természeti csodáiról. Rengeteg templom és szentély található meg itt, valamint csarnokában a leghíresebb mágusok mellszobrai lelhetőek fel történeteikkel együtt. Moldredben szinte minden harmadik ember mágus, kissé szkeptikusan állnak az új érkezőkhöz, de mindenkit fogadnak fajtól függetlenül.
   
  Moldred vezetői egy héttagú Mágiatanács, akiknek rendszerükben mindenről van tudomásuk. Arról, hogy ki lép be területükre és ki hagyja el azt. A Mágustanács foglalkozik Moldred közigazgatásával, esetlegesen kisebb régenseket nevezhetnek ki egy-egy területre.
  A Mágustanács hét tagból áll. Hat mester, egy Nagymester. A Nagymestert a haláláig tartják, ha meghal, akkor felvesznek egy mestert a Régensek közül, és kiválasztják az új Nagymestert titkos szavazással.
  Minden Mesterhez két régens tartozik, mondhatni tanoncok, a Nagymesternek pedig nincs régense, mivel számára a mesterek a régensei. A kettős régens-mester formáció a zavartalan működésért felelős. Ők továbbítják a Mesterek által meghozott döntéseket a lakosság felé, s felelnek továbbá a nép és a Mágustanács közti kommunikációért.  Moldred és Ilynn 8lvNPjD3

  A tizenkét régens összesen hat részt felügyel. Mindegyik kerületben egy Régens Torony található meg, ahol a két régens ellátja az ő részéhez tartozó nép meghallgatását, s akaratukat közvetítik a Tanácshoz. A hetedik kerület maga a Tanács színhelye, melyet a Nagymester felügyel.

   Pontos idő: Pént. Szept. 20 2019, 13:37