Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Ellowael - A halott város

  Caralden Yosa
  Caralden Yosa
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Moldred

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Feneketlen
  Erőpont: Elég

  Ellowael - A halott város Empty Ellowael - A halott város

  Témanyitás by Caralden Yosa on Vas. Ápr. 02 2017, 23:06

  Ellowael - A halott város KV0R9mQV
  Ellowael – A halott város
   
  Ellowael – eredeti nevén Eituvin – egykoron egy gyönyörű, virágzó városnak adott otthont. Lakosai egy fejlett civilizáció részei voltak, ahol a leghamarabb létezett az orvoslás tudománya, a csillagászat, a költészet és a művészet különböző formái. Híres emberek kerültek ki innen, legfőképp szobrászok és építészek, ezekről árulkodnak még most is Ellowael építményei.
   
  Ellowael egy fiatal papnő volt, aki előre látta városuk pusztulását, avagy a legelső meteor érkezését, amit lehetetlen volt kikerülni. Ellowael azonban, amikor látta felbukkanni az égből a hatalmas testet, felajánlotta életét az isteneknek a népe megmentése érdekében, akik készségesen elfogadták azt: elpusztították a meteort, de vele együtt Ellowaelt elvették az emberektől, akik szobrot és szentélyt emeltek a tiszteletére.
   
  Azonban mára már a civilizáció a múlté, Ellowael áldozata hiába volt, ugyanis nem láthatta azt, ami halála után következett. Míg fénykorában a legkiemelkedőbb és legfényesebb város volt mind között, monumentális és robosztus méretű kastélyaival, katedrálisaival, az évek során mindent belepett a gaz, s már csak árnyéka önmagának. Az épületek és szobrok természeti katasztrófáról árulkodnak, hiszen mi mástól tűnhetnek el az emberek ilyen rejtélyes módon? Egyszer még voltak, majd hirtelen csend lett. Halott városként emlegetik, mivel valóban semmilyen életforma nem lelhető fel itt, viszont annál inkább gazdagabb a flórája. Ha valaha láttak is állatokat az itt elhaladók, csakis madarakról tudtak beszámolni, melyek az éjszaka leplével biztosabb helyre fészkelték magukat.
   
  Ellowael - A halott város AKvMQlxz


  De mi is történt pontosan Ellowaellel?
  Rengeteg felfedező és tudós próbálta megfejteni a titkot követve a nyomokat, melyeket Ellowael hagyott maga után, de senki sem tudott még rájönni a pusztulás valódi okára, viszont közel járnak a megfejtéshez. Ellowael rengeteg rejtélyt és misztikumot tudhat magáénak, mely elősegíti a felfedezők és kalandorok izgalmas életútját.
  Sokan valóban úgy hiszik, hogy természeti katasztrófa áll a háttérben. Ellowael helyzetét tekintve ez könnyedén be is következhet, mivel egy félszigeten fekszik, partja erősen barázdált, s szinte védtelen az árvizektől. Az árvíz azonban nem adott okot egy civilizáció pusztulására.
  Földrengésekre gyanakodtak még a földben található repedések, a szobrok és épületek romjai miatt, de nem zárták ki a hurrikánokat sem, hiszen Ellowael már magában rengeteg természeti katasztrófának volt kitéve.
   
  A felfedezők és kalandorok igazi paradicsoma leszámítva az éjszakákat, amikoris furcsa hangokról számolnak be az „itteniek”. Elvileg a közelben lévő koboldokkal, gnómokkal kereskedtek, így valamelyest tudnak információval szolgálni, s legendákat mesélni a helyről. A kalandorokra rengeteg felfedezetlen hely és rejtély vár, szinte minden itt látható épületnek és fának története van. Számukra Ellowael szívében egy biztos helyet, egy fogadót húztak fel az elszállásolás érdekében, de ha valakinek van mersze az éjszaka odakint táborozni, sok sikert.
   
  Ellowael éghajlata igen sokrétű. Sosem lehet tudni, hogy mikor üti fel a vihar a fejét, a telihold jelenlétekor pedig szinte mindig megjósolható a dagály. Bár a párolgás mértéke csekély, ezért nincs szárazság. Az állandónak mondható esőzések miatt gazdag a növényzet, mindenféle növényfaj megtalálható itt a mérgezőn át a gyógyítóig, akadnak, melyek önmagukban is fogyaszthatóak. Az erős szélviharok is jellemzőek, főképp a parthoz közel. A tél enyhe az áramlatoknak köszönhetően, a nyár pedig meleg, de csapadékos. Az átlag hőmérséklet télen 5-10 fok között mozog, míg nyáron 20-28°.


  Ellowael - A halott város K4ILHYNZ

   Pontos idő: Pént. Szept. 20 2019, 13:40