Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  A Sqvikek

  Crion
  Crion
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Nicosia

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Túl a fókuszon
  Erőpont: Erős

  A Sqvikek Empty A Sqvikek

  Témanyitás by Crion on Vas. Ápr. 02 2017, 21:21

  A Sqvikek MKxeE2He


  A rágcsálónépek
  A Sqvikek
   

  Az erdő sűrű aljnövényzetében, Mariel testének minden porcikája üvöltött. Már egy fél napja guggolt teljes mozdulatlanságba fagyva, várva hogy zsákmánya kijöjjön odvából.  Vastag, száraz sár tapasztotta össze sötét bundáját, megóvva a magasan járó nap sugaraitól. Nagy, kerek fülei megrándultak, ahogy halk neszre lesz figyelmes a barlangból. A zsákmánya felébredt. Mariel néma ügyességgel húzta elő íját, s ajzott fel egy vesszőt. Várt. A dicső bagolymedve kiemelkedett vackából. A koranyár végül közelebb csalja a civilizációhoz a télire behúzódott bestiát, melyet a természet enged újra szabadjára, Üregestölgy és Fatönk között járó karavánokra. Mariel céloz, majd szabadjára engedi a vesszejét. A kanyargó út végül újra biztonságosan és szabadon járható.

  Az rágcsálónépek élete közel a földhöz telik. Nagyobb birodalmak és királyságuk nincs melyet otthonuknak hívhatnának, így a rágcsálónépek bevájták magukat a nagyobb lények otthonaikba és a rejtélyes erdőkbe. 
  Szorosan összefüggő közösségeket alkotnak, ahol minden egyes tag szerepet játszik abban, hogy hasznos egyede legyen az egésznek. Egyes rágcsálónépek az üzlet és cserék tudományait tanulmányozzák, hogy segíthessék családjaikat, míg mások természetes ügyességüket és intelligenciájukat használják, s bocsájtják mások szolgálatába.
   

  Bolyhos és ügyes
   
  Kicsit meghaladva a 18 centiméteres magasságukat a rágcsálónépek napi teendőik alkalmával észrevétlenek maradnak. A pici termetük és csendes viselkedésük teszi a rágcsálónépeket békéssé, így segítve őket az évek nagyobb konfliktusaitól és harcaitól való távolmaradástól. Gyors anyagcseréjüknek és fürge lábaiknak köszönhetően karcsú alkatúak, súlyuk nagyjából az 1, másfél kiló között mozog.
  A rágcsálónépek bundái nagyon széles skálán mozognak. Fehértől a cserig, barnán át a feketéig, különböző foltok és minták öröklődnek. Gondosan ápolják és tisztítják a bundájukat mellyel családjukat és népüket képviselik. Szemük színe általában fekete, vagy piros. Ruházatuk gyakran kényelmes, sötétre színezett ruhák, melyek lehetővé teszik számukra a széleskörű mozgás szabadságát.
                  A személyes gazdagság fogalma vagy a dicsőség nem elterjedt a rágcsálónépek kultúrájában. A legtöbb cselekedet inkább a közösség javát szolgálják mintsem az egyénét. Az anyagi jövedelem és az összegyűjtött erőforrások a csoport értékeit növelik. Egyes rágcsálónépek viszont természetes képességeiket használják az egyéni javak összegyűjtésére. Általában ezek a személye száműzöttek, vagy klánjuk feketebárányai.
   

  Otthon és szív
   
  A rágcsálónépek találékony és állhatatos faj. Rágcsáló települések találhatók a legkülönfélébb, legelszigeteltebb helyeken. 
  Otthonaikat a sötét árnyak közé, az elfeledett világok sarkaiban húzzák fel, akárcsak a városok csatornáiban, sűrű erdők mélyén, perzselő sivatagokban, fagyos tundrákon, akár kikötő városokban és egzotikus földeken.
  Az rágcsálónépek nem egyszerű farmerek, inkább a vadászatot preferálják, a kereskedelmet és a különféle kézműves mesterségek elégítik ki igényeiket. A rágcsálók karavánjai nem egyszerű célpontok egyetlen banditának sem, hála a különleges képességekkel megáldott íjászoknak és őrzőknek, kik a kemény tölgy védelmét részesítik előnyben acél nélkül.
                  A családok vérvonalakként terjednek, s egy közösségben mindenki rokonnak számít. A rágcsálónépek felderítői új kolóniákat keresnek, és új kotorékok épülnek egymáshoz közel. Ezek a közösségek gyorsan nőnek és vállnak eggyé, s válik minden egyes tag rokonná.
   

  Iparos kalandorok
   
  A rágcsálónépek különös szeretetet táplálnak a művészetek iránt, ugyan úgy az irodalom, az éneklés és a mesterség iránt. Egyesek egész életüket a kereskedelemnek és annak fortélyainak kiaknázására szentelik. Igazi mestermunkákat ritkán látni a külvilágban, inkább a benső generációk öröklik. 
  A tanok, és az örökség egy őrzőjének lenni a legnagyobb dicsőség és elismerés a rágcsálónépek kultúrájában.
                  Azok a rágcsálók kik nem a kereskedelemben keresik jövőjüket gyakran a külső világok ismereteit hajszolják, őrzőknek tanulnak, spirituális vezetőknek, vadőrnek, fedett ügynököknek, vagy zsoldosnak állnak a hatalmas világ falai között.
   

  Rágcsálónépi nevek
   
  Amikor egy rágcsálónépbeli elég idős ahhoz, hogy olvasson egy tanító fogadja karjaiba, s klánjuk emlékeit, történelmét és történeteit tanítja neki.  Pár év után, az egyén kiválaszthatja saját nevét, akár egyet a régi idők hősei közül, vagy kitalálhatnak egyedi, saját nevet maguknak.
   
  Férfi nevek: Aengus, Ashwin, Byrnstan, Colin, Esegar, Mattimeo, Odric, Wadwin
   
  Női nevek: Baeylie, Clove, Kearra, Nola, Sayble, Veira
   
  Történelmi nevek: Abershaw, Bluebell, Garrow, Grimwold, Tinble, Wamond
   

  Képzett képességek
   
  Regy rágcsálónépbeli rengeteg képességgel rendelkezik melyek még is kiemelik őket az átlagos, vad rokonaik közül.
                  Ügyességük és gyorsaságuk elismert az összes nép között. Termetük lehetővé teszi az apró helyekre való beférkőzést. Szaglásuknak, bajszuknak és füleiknek köszönhetően igen remekül képesek tájékozódni és felmérni a közelgő veszélyt. Ösztöneiknek köszönhetően könnyedén kitérhetnek az előrelátható csapások elől.  Rendkívül képzettek a rövidkardok, rövidíjak és a kézibalták használatában.  Beszélik a közös nyelvet és a rágcsálót is. Nagy hangsúlyt fektetnek legendáiknak és történelmüknek, s arra motiválják népüket, hogy mindenki örökítse meg az életének történelmét. Rengeteg családot különböztetnek meg a rágcsálónépek között, s a következőkben ezekről olvashattok.

  A Puhamancs klán
   
  Egy a puhamancs klán tagjaként, távol állsz a megszelídítetlen vad természettől családod biztonságát szem előtt tartva. A könyvekből táplált természetes tudásod egy csekély mennyiségben betekintést biztosít a mágia tanaiba és konyítasz a kereskedelem ügyes bajos dolgaihoz. A puhamancsok jelképe a legnagyszerűbb, legjobb minőség. Klánod természetes ügyessége és kimagasló intelligenciája remek tolvajt vagy titkos ügynököt faraghat belőled.
   
  Az őrzők
   

  Az őrzők tagjaként az erdők mélyében élsz. Remek érzékeid, mély belelátásod és egy olyan kapcsolatod van a természettel melyet kevés nép tudhat magáénak. Az őrzők megingathatatlanul állnak a közösség szélén. Szemük az első figyelmeztetés, s testük, pengéjük az utolsó erődítmény sokak számára. Megingathatatlan kötelességérzetük és az életre szóló tapasztalatuk tartja őket készen a világ legkülönfélébb veszélyeivel szemben.  A bölcsek áldásával sok Őrző hagyhatja hátra népének szolgálatát, hogy felfedezze, s lejegyezze a nagy világban átélt kalandjait.


  A Sqvikek PDywC68p

   Pontos idő: Pént. Szept. 20 2019, 14:10