Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Fontosabb NJK-k

  Share
  avatar
  Caralden Yosa
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Moldred

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Feneketlen
  Rang: Akadémiai Igazgató

  Fontosabb NJK-k

  Témanyitás by Caralden Yosa on Szer. Márc. 22 2017, 18:49

  Alább olvashattok azokról az NJK-król, melyek nagyobb említést érdemelnek a felsorolásnál. Ezek az NJK-k megjelenhetnek a játékaitokban, főképp fórumkalandok során.

  _______________________________________________________________________


  Arkleron Legzar
  Arkleron Legzar a mai Mágusok körének vezetője. Az utolsó háború óta úgy is emlegetik, a Viharhozó Arkleron. A csatákban elért logisztikumának, hatalmas erejének és kiváló észjárásának köszönhette ezt a különleges kinevezést. Arkleron keze alatt érdekes reformot élt át Salonir varázs-és mágiahasználóinak szabályzata, mely azt mondja ki világunk egész területére, s azon élő összes népére: Nincsenek szabályok.
  Egyesek szerint a vezető által hozott veszélyes rendelet egyszer még visszaköszön, de Arkleron szerint senkinek sincs oka a félelemre, hisz a világunkat már a kezdetek óta átjárja a mágia, és mindenkinek megadatik az a jog, hogy használja adottságait akár a mindennapokban is.  Caralden Yosa:
  Születési körülményeit homály fedi, csak azt tudhatjuk pontosan, hogy Sixtia, a Hold és jövő istennőjének gyermeke. Egyes pletykák úgy tartják, szeplőtelenül fogant, míg más szóbeszédek szerint atyja Jielarth, az idő istene, akiről sokan nem tudnak, hiszen csak legendának tekintik.
  Caralden már igen régóta tevékenykedik a Mágusakadémián, mint igazgató, hiszen ő reformálta meg a legelső Akadémiát. Koráról kevesen tudnak, hiszen nem fog rajta az idő, ezért elegendő ideje volt arra, hogy tanulmányozza a mágiát. Az akadémián belül megalapította az Arkánbiológiai Kollégiumot,  hogy legyen egy csoport, akik felkutatják számára az összes fellelhető bestiát és növényt, elegendő ismeretet gyűjtenek össze azokról. A Kollégium vezetői a régensek, akik Caralden Yosanak tartoznak elszámolással.
  Nagyon jó kapcsolatot ápol a legtöbb istennel, példa okáért Ehdite, a varázslatok és mágia istennőjének főpapnője. Előre látja a jövőt, ami nem feltétlenül következik be, hiszen csak a szándékot látja meg, viszont ha nagyobb kaliberű dologról van szó, mint például háborúról, az minden valószínűséggel be fog következni. A mágikus képességei kimagaslóak, hiszen nem hiába ő lett az Akadémia igazgatója.  Issle:
  Issle az istenek egy elismert, mozaikmágiában jártas angyala volt, aki hírnök lehetett a halandók és istenek között. Éppen ezért volt ismeretes minden isten körében; néhány isten például már szemet is vetett rá páratlan szépsége miatt. Kezdetben hűséges volt a Tanácshoz, azonban amikor megtudta, hogy már nem azt hivatottak tenni, melyre alapból megteremtődtek (hogy védjék az emberek érdekeit és életüket), elfordult tőlük. A többi angyalt is próbálta más belátásra téríteni, sokat sikerült is ráterelni erre az ösvényre. Khoor felfigyelt rá, mint ahogy minden reményvesztett jóra, majd azt ígérte neki, hogy segíteni fog abban, hogy elérje a céljait. Issle beleegyezett, s innentől kezdve csak Khoornak számolt el, aki azt kérte tőle, hogy csábítsa át Anamúr teremtményeit az ő oldalára. A férfiak könnyen beleestek a csapdába, mivel Issle mindent elkövetett azért, hogy Urának eleget tegyen (tényleg mindent!). Khoor elégedett volt vele, ezért a kegyeibe fogadta, s hatalmat adott neki. Olyan hatalmat, amivel Issle megvédheti magát bármilyen csapástól, így más istenek aligha árthattak neki, pedig az angyalok közvetlenül az istenek által jöttek létre. Főképp inkább az égi angyaloktól, valamint a Tanácstól és Befogóitól akarta megvédeni őt, így biztosította számára, hogy a Befogók soha ne érjék utol. 
  Ennek persze egy másik oka is volt, mégpedig hogy Khoor beleszeretett az angyalba. Bár Norja volt Khoor felesége, az iránt semmit sem érzett, szavai szerint csak púp a hátán, viszont Issle mindent megtett neki, amire kérte, s tetszett neki a lány szenvedélye, határozott felállása. Norja féltékenységből valahogy próbálta megleckéztetni a lányt, de amikor Khoor észlelte cselszövését, a halál istenéhez méltó büntetésben részesítette. Norját a halál legkülönfélébb csókjaival jutalmazta: skorpiók marcangolják szét, sav égeti le húsát csontjairól, máglyán ég, kitépik a szívét, saját lidércei falják fel lelkét, kővé dermesztik. Mindezt egy illúzióban mutatta meg neki, miközben átélte a fájdalmakat. Khoor felfedezte, hogy Norja lelkében a legnagyobb félelem, hogy óvja a lelkét a saját teremtményei elől. Megfenyegette, hogyha még egyszer ármánykodáson kapja, nem csupán illúzió lesz a bére.
  [Továbbiak kiderülnek hamarosan]

   Pontos idő: Hétf. Márc. 19 2018, 06:14