Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Aida Mo a drakojanokról

  Share
  avatar
  Caralden Yosa
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Moldred

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Feneketlen
  Rang: Akadémiai Igazgató

  Aida Mo a drakojanokról

  Témanyitás by Caralden Yosa on Vas. Márc. 19 2017, 22:34

  Aida Mo pennájából*:
  "Éjszakára a sárkányok ugyanis szabad utat kapnak, oda mennek, ahova akarnak, de Dragonia városát sosem hagyják el lovasaik nélkül, hacsak nem kapnak rá egy parancsot."


  " A sárkánylovasoknak általában elég csak füttyenteniük egyet, s a hozzá tartozó sárkány már ki is repül rejtekéből; elvégre ők tudják, s felismerik gazdájuk füttyszavát. De akadnak olyanok, akik tepelatikusan üzennek nekik, ez gyakoribb."


  "Védelmezzük otthonunkat. A drakojan vadászok, a lovasok, harcosok, mágusok, mind-mind hordoz magánál fegyvert. Ha egy köpenyes alakot látsz valahol, biztos, hogy nem egy macskát rejteget alatta."


  " Persze mindenki képes a legalapvetőbb mágiára, de hogy igazi mágus legyen belőle, nem mindenkinek van hozzá akarata, s tudása. Minket harcra képeztek, sárkányok mellé, a sárkány az, aki a mágiát, az elemeket uralja."


  "Elvégre egy sárkány nem azonnal kerül hozzánk, csak tizenkettő, tizennégy éves kortól, attól függ, hogy az készen áll e rá."


  "Általában a sárkány választja meg a gazdáját... habár nekünk nem kell szelídítenünk, mint másoknak, mert a drakojanok... hm.. elárulok egy titkot. Valamelyest egy cseppnyi sárkányvér folyik ereinkben, amiről a sárkányok tudják, hogy mi nem ártunk nekik, közéjük tartozunk, társak vagyunk."


  "...Egy olyan drakojan, akinek a faja a teremtés óta harcban áll a sötételfekkel. Ha használt is mérget, az ránk nincs hatással, elvégre a szervezetünk megküzd ellene, akármilyen erős méreg is legyen. Ha persze nagyon erős, akkor lázzal védekezünk ellene, de ez egy éjszakán át nem tart tovább, elvégre ki is dobja magából a szervezet a bőrön keresztül. Ha hatna ránk a méreg, valószínűleg fél évtized alatt kipusztult volna a drakojan faj."


  "Vannak olyan drakojanok, akik nem igazán születtek sárkány hátára, de hogy hasznosítsák magukat, mindenki megtalálja a maga dolgát. Így ahogy a sárkánylovasaink között akadnak harcosok, mágusok, esetleg tolvajok, kalandorok, úgy akadnak kereskedők, vajákosok, sámánok, és herbalisták, akik kizárólag a gyógynövényekkel foglalkoznak. Általában ők tudják, hogy hol lelhetik fel az alapanyagot a készítményeikhez, így vagy ők maguk keresik meg és szedik össze, vagy megbíznak valakit, hogy szerezze be, ők pedig elkészítik."

  *Sajnálatos módon az öreg Mo sárkánya a monda szerint egy balszerencsés pillanatban rátüsszentett mestere életművére, aki ezután rövidesen elhunyt. Előfordul viszont ugyan, hogy a mai napig is lelnek fel olyan darabokat, melyek összekapcsolhatók a Drakojan Kódexszel.

   Pontos idő: Vas. Júl. 22 2018, 08:28