Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Ehdite, a mágia és varázslatok istennője

  Share
  Caralden Yosa
  Caralden Yosa
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Moldred

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Feneketlen
  Rang: Akadémiai Igazgató

  Ehdite, a mágia és varázslatok istennője

  Témanyitás by Caralden Yosa on Szomb. Márc. 18 2017, 17:52


  Ehdite, a mágia és a varázslatok istennője


  Létezésének ideje a legidősebb istenekével is vetekszik, hiszen jómaga egyidős magával, a Mágiával. Midőn Anamúr főistennő megteremtette a világot, és teremtő leheletével körbeölelte azt, megszületett Ehdite is, mint maga a „Varázslatok Anyja”. Már a legelső bűbájokat és rontásokat is ő teremtette meg, szinte már a kezdetektől fogva ő is felügyelte a világ folyamát. Az istenek háborújába sosem avatkozott bele közvetlenül, ő mindig az arany középutat kereste, hiszen maga a mágia sem lehet szimplán „Jó”, vagy „Gonosz”. Az istenek közül egyedüli kapcsolatát csak húgával ápolja, ki nem más, mint Gena, a szülés és termékenység istennője.


  Személyiségét tekintve igen arrogáns, és magának való. Nagyon kevés isten, vagy halandó kelti fel a figyelmét, ám ha ez mégis megtörténik, nagyon jó kapcsolatot ápol velük. Nagyon érzékenyen viseli a mágia szentségét, ha valaki nem veszi komolyan, vagy gyerekes dolgokra használja varázslatait, azonnal megismerheti haragját. Ennek ellenére nem igazságtalan, ha látja, hogy valakinek nagy szüksége van a segítségére, általában megadja neki. Eddigi életében egyszer cselekedett elhamarkodottan, mikor Cateus leányát megátkozta, ám e tettét a mai napig nem bánja, hiszen jogosnak vélte. Az egyik legintelligensebb istennőként tartják számon, hiszen tudása lefedi a világ összes varázslatát, és még annál is többet. 


  A halandókkal lévő kapcsolata igen változékony, ez személyisége miatt lehet, hiszen szeszélyes, mint maga a mágia. Szeret köztük halandó formájában kalandozni, titkait sosem felfedve. Néha egy messziről érkezett titokzatos boszorkány, néha egy hófehér róka képében jelenik meg köztük. Tiszteli azokat a halandókat, akik egész életüket a mágia tanulására, vagy tanítására szentelik, így igen jó kapcsolatot ápol az Akadémia vezetőjével, aki nem mellesleg a Legfőbb mágus. Számára bármikor kérdés nélkül megjelenik, ha segítségre lenne szüksége, s ha módjában áll azt megadni, meg is adja. Ennek következtében a főpapnője a mindenkori Legfőbb mágus, ám több kisebb szentélye is megtalálható a világban, melyeket ugyancsak közel érez szívéhez. S bár a halandókat kedveli, mégsem jellemző rá az a tevékenység, melyet az istenek nagyon szeretnek folytatni.. avagy a halandókkal lévő együttléteket nem pártolja. Nála is megesett már egyszer-kétszer, hogy elcsábult, de azóta is bánja tetteit. Mindenesetre, ha gyermekeinek segítségre lenne szüksége, nem tagadná meg tőlük azt.


  Ereje hatalmas, elvégre minden mágia és varázslat felett ő áll. Az ő kedvességén múlik minden hatalmas varázslat eredményének sikere, valamint ő határozza meg a halandók között, hogy ki lehet mágiahasználó, vagy ki nem. Ha valaki nem adja meg számára a tiszteletet, játszi könnyedséggel elveheti tőle ezt a fajta jártasságát, és esze ágában sem lesz visszaadni. Ennek következtében sok mágus család úgy hiszi, ha Ehdite nem adja rá az áldását, gyermekük nem születhet mágusként. Ezért is könyörögnek gyermekeik születése előtt, hogy áldja meg őket hatalmas mágikus tehetséggel, vagy különleges erőkkel. 

   Nem ritka az sem, hogy megjelenik a Moldred-i mágusok körében, hiszen ott sok számára kedves halandót láthat, kik teljes szívükből imádják őt, és a mágia létezését.


  - Ehdite

   Pontos idő: Szer. Jan. 23 2019, 18:35