Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Daimonok

  Share
  avatar
  Feroxi
  Admin
  Admin


  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Sok.
  Rang: Szárnyaslogisztikai Főmunkatárs

  Daimonok

  Témanyitás by Feroxi on Szer. Márc. 15 2017, 22:30

  Egy isten... Először őt fogod megérezni. A nemlét végtelen semmijéből egyszerre elsöpör, megtölt az ő létével. Megteremt... És tán okkal vagy ok nélkül, de eztán őt képviseled, lelked egy kis fonállal örökké hozzá lesz kötve, és terjeszted majd hírét.

  Daimonok... Isteni megtestesülések, olyan sokszínűek hogy beszélni róluk nehéz. Erejük, formájuk és létük is ahhoz az istenhez vagy istenekhez kötődik, mely avagy melyek őket teremtették. Táplálja őket az az erő, a forrás ami az ő istenük, s gyakran az is, amit az képvisel. Cateus sarja erőt nyer abból, ha egy bosszú általa vagy körötte beteljesül; Azdia fiai és lányai legendás harcosok kiket a béke pengéje küld sírjuk porjaiba; Umus végtelen szadistái, Ebena amazonjai és Ehdite varázsos lelkei mind mind ide tartoznak, de nem mind emberszerűek, s egyikük sem ember, sem elf sem semmi más. Alakjuk, vagy egy alakjuk a sok közül csak az amit te ennek vélsz. Kesoi, a víz istene daimonjai sem csak emberek vagy sellők képében járhatnak, de akár a hatalmas tengeri kígyók alakjában tehetik, mit tesznek.

  Mégis mi lehet egy olyan végletekig sokszínű fajban egyáltalán fajnak tekinthető, mint a Daimonok esetében? Nos, vannak hasonlóságok, amik meghatároznak minden, de legalábbis a legtöbb daimónt. Amikor a világra kerülnek, sokszor megmagyarázhatatlan módon teszik azt. Még ha testük nem is mutatja, de gyermekiek, meg kell tanulniuk újra összekötni magukat istenükkel hogy hatalomhoz és életerejükhöz jussanak, meg kell ismerniük a világot, és ezt hamar teszik. Egy daimón testben nem gyermek, csak ha annak kell lennie, így néha elég komikus vagy idegőrlő lehet esetenként egy meglehetősen felnőttnek látszó, a földön éppen csak megjelenő daimonnal történő találka. Eztán a kapocs daimón és istene közt újra fellángol, és ekkor már jelei is vannak: bizony nem egy mindennapi lélek az, kire rátalálunk. Általános, hogy remek affinitásuk van ahhoz ami szülőistenükhöz köthető, de képtelenek vagy szinte képtelenek azzal ellentétes dolgot tenni. Gyengülnek, vagy akát meg is halnak ha ezt teszik: így lesz a kínok istenének kényeztetőiből, az alázat úrnőjének nagyképűiből és az önmegtartóztatás torkosaiból semmi vagy még annál is kevesebb. Erejük és személyük erősen függ attól, aki teremtette őket vagy akiből születtek, és ez ellen nincs sok választásuk.


  _________________
  Video, quid te feceris.
  Video, quid te facias.
  Video, quid te facturus sis...
  avatar
  Ehdite


  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Végtelen
  Rang: A mágia istennője

  Re: Daimonok

  Témanyitás by Ehdite on Csüt. Márc. 16 2017, 06:56

  Hasonló indíttatásúnak érzem ezt a fajt, mint a vadászokat. Mi a fő megkülönböztetőjük eszmeileg? Mindkettő faj úgymond egy-egy isten "gyermeke", aki kap tőle egy képességet (daimón esetében többet). Direkt van ilyen átfedés a két faj között, vagy esetleg ezzel valamit kell kezdeni?
  avatar
  Crion
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Nicosia

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Túl a fókuszon
  Rang: Főisten

  Re: Daimonok

  Témanyitás by Crion on Csüt. Márc. 16 2017, 11:56

  Magamban én is jogosnak érzem Ethi felvetését. Valahol én sem nagyon tudtam megkülönböztetni a vadászokat és a daimonokat egymástól.


  Ha egy daimon isten "gyermeke/teremtménye" míg a vadászok is ugyan ezzel az indíttatással lettek megkreálva apjaik és anyjaik kívánsága, véletlenjük szerint akkor most mi is a különbség? Ha ezt nézzük, valójában akkor a Vadászok egy olyan Daimon faj akik egy, a saloniri fajok közül, azoknak a levadászására specializálódtak.


  Így valahogy az indokok nélkül, szinte fölöslegesnek tűnik a "bónusz" faj, mert a Vadász és a Daimon is rendelkezhet a másik képességeivel. Nem tart semmibe egy Daimonnak is kiképeznie magát egy adott fajjal szemben, míg a Vadász valóban úgy operál akár egy Daimon.


  Szóval amíg várjuk a válaszokat Ethi kérdésére, addig ezeken el is lehet gondolkodni. Nem mondom azt, hogy indokolatlan maga a faj, de így tényleg akkora az említett átfedés, hogy szinte ugyan arról a fajról beszélünk, csak lényegében másképp leírva.


  De érdekel mi sül ki ebből!
  avatar
  Feroxi
  Admin
  Admin


  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Sok.
  Rang: Szárnyaslogisztikai Főmunkatárs

  Re: Daimonok

  Témanyitás by Feroxi on Csüt. Márc. 16 2017, 15:18

  A magyarázat egyszerű: mivel itt fenn nem találtam semmit a vadászokról, nem tudtam hogy milyenek lesznek. Nem beszéltem róla eddig Yosával sem, szóval fogalmam sem volt arról hogy az a faj milyen. Most beszéltünk róla, és úgy határoztam, hogy ennek fényében a daimonok nem kerülnek kidolgozásra, azaz nem lesz ilyen faj. Már vannak a vadászok, kíváncsian várom, milyenek is lesznek ők.


  _________________
  Video, quid te feceris.
  Video, quid te facias.
  Video, quid te facturus sis...
  avatar
  Ehdite


  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Végtelen
  Rang: A mágia istennője

  Re: Daimonok

  Témanyitás by Ehdite on Csüt. Márc. 16 2017, 15:24

  Ezt sajnálattal hallom, mert igazából a daimón még egy színesebb faj, mint a vadász. Több lehetőség rejlik benne, és jobban ki is van dolgozva. Lehet meg kellene akkor gondolni, hogy melyik maradjon. Ha ilyen helyzet előállna, a daimónokra voksolnék.
  avatar
  Caralden Yosa
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Moldred

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Feneketlen
  Rang: Akadémiai Igazgató

  Re: Daimonok

  Témanyitás by Caralden Yosa on Szomb. Márc. 18 2017, 18:18

  Azért nem lesz daimon, mert alapból a vadászok voltak hamarabb - s azért sem, mert ugyanolyanok. Ebből a szempontból pedig ugyanaz a lehetőség rejlik bennük, mint egy daimonban, ráadásul daimon ha jól tudom, más oldalon is van.
  Azért gondolod azt, hogy a Vadász nincs kidolgozva, mert még az előző oldal szerint vetted számításba. Nos, az előző oldalt vedd semmisnek, mert nem ugyanazok.

  Ajánlott tartalom

  Re: Daimonok

  Témanyitás by Ajánlott tartalom


   Pontos idő: Vas. Júl. 22 2018, 08:24