Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Arkánbiológiai Kollégium

  Crion
  Crion
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Nicosia

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Túl a fókuszon
  Erőpont: Erős

  Arkánbiológiai Kollégium Empty Arkánbiológiai Kollégium

  Témanyitás by Crion on Csüt. Márc. 09 2017, 15:53

  Arkánbiológiai Kollégium
  Salonir bestiakutatói


  Az Arkánbiológiai Kollégium az a szervezet, ami egyedülálló a maga nemében. Nemhogy Moldred, valószínűsíthetően szerte egész Saloniron sem akad párja. Feladata egyszerű: felkutatni a tartományokban élő bestiákat és növényeket, tanulmányt készíteni róluk, azt leírni összesen három példányba, amiből egy a tartományúré, egy a régenseké, egy pedig természetesen a felfedezőé. Az Arkánbiológiai Kollégiumot még Caralden Yosa hozta létre azzal a szándékkal, hogy legyen egy csoport, akik felkutatják számára az összes fellelhető bestiát és növényt, elegendő ismeretet gyűjtenek össze azokról. Viszont van továbbá még egy feladata az arkánbiológusoknak: a tartományúr számára leadott példányban, külön oldalt kell szentelniük a bestia teljes anatómiájáról, és a növények bármilyen hadászati felhasználhatóságáról. Minden egyes belszervre és testrészre kitérően kell írniuk, hogy hol-hogy-miként lehetséges felhasználni azt a hadseregnél, egyáltalán fel lehet-e használni, és ha igen, akkor mire.

  Szervezettség: Az Arkánbiológiai Kollégium eléggé egy összetett szervezet. A Kollégium vezetői a régensek, akik Caralden Yosanak tartoznak elszámolással, az összes többi tag pedig a köznapi értelemben vett „tudós”. Számos irányzat van a szervezeten belül, hisz sokan természetesen nem ugyanazt a kutatási területet járják, hanem teljesen mást. A legfőbb, amit tudni kell, hogy itt nincs szétszedve egy adott terület: ha valaki például a vérfarkasokkal akar foglalkozni, akkor ott mindenhez értenie kell; szokásokhoz, szaporodáshoz, anatómiához, külső megjelenések, fajtáihoz, stb. 

  Székhely: Az Arkánbiológiai Kollégium az Akadémián belül kapott helyet, jobban mondva annak egy külső épületében. Hatalmas terület áll a rendelkezésükre, föld alatt és afölött is vannak laboratóriumaik, irodáik. Nem ritka látvány, amint pár megtermett őr éppen az épület ajtaján visz be egy még megtermettebb bestiát, hogy aztán bezárják egy cellába, és lehessen tanulmányozgatni. 

  Fontos tudnivalók: A Kollégium csak évente kétszer hirdet tagfelvételt, ahol a jelölteknek írásbeli, szóbeli és gyakorlati vizsgát kell teljesíteniük, ami általában terepmunka. Nincs költség, nincs havidíj, de havonta legalább két értekezést el kell készítenie az adott tagnak.
  Thorgar tollából


  Arkánbiológiai Kollégium KJi8LkQT

   Pontos idő: Hétf. Okt. 14 2019, 09:45