Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Családok

  Crion
  Crion
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Nicosia

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Túl a fókuszon
  Erőpont: Erős

  Családok Empty Családok

  Témanyitás by Crion on Csüt. Márc. 09 2017, 14:08

  Családok M6Ka8amL


  A Családok

  Salonir népeinek megadatott az a csodálatos természet, amelynek köszönhetően ki tudják választani, kit akarnak maguk mellé barátnak, társnak, melyik kutyát szeretnék, hogy a házukat őrizze, melyik kalandortársukkal ebédelnének szívesen, de a családjukat nem tudják megválasztani. A család az egyetlen hely, ami örök és állandó. A család egy biztos pont az ember életében, amely mindig ugyanolyan szeretettel és törődéssel fog minket hazavárni, történjék bármi is a nagyvilágban.
  Persze nem minden család egyforma. Lehet az erőskezű dinasztia, netalántán csak a helyi kovács néhány éves famíliája. Egyesek törzsnek hívják, mások klánnak, bár egyes fajoknál a családok törzseket alkotnak, a törzsek pedig klánokat. Nincs két egyforma gondolkozásmód, ha családokról beszélünk.
  Azonban egy fontos: a név mindenek felett. A családfő irányít, az ő akarata érvényesül a tagokon, akik általában igyekeznek azt betartani. Egyes családoknak a név fennmaradása egy jobb kard kovácsolását, másoknak a terület elfoglalását jelenti, de vannak olyan családok is, amelyek valójában céhek, azonban családként gondolnak a tagjaikra.
  Ami még kőbe van vésve, hogy mindig vannak szövetségesek és ellenségesek, akár a legkisebb szinten is. Illesver kis falvacskájának cserzővargája általában elviszi évente egyszer a keze munkáját a közeli városba, ahol azonban a többi, környékbeli faluból származó vargával kell összemérnie portékája értékét; lehetséges, hogy ott talál új férjet a lányának, vagy épp tesz szert egy örök ellenségre, akivel évszázados családi viszályok fognak kitörni. Más, nagy dinasztiák versengése azonban már régiókra, tartományokra is kihathat, hiszen nagy embertömeget képesek mozgósítani, a kezükben nagy hatalmat tartanak sok esetben és egy-egy viszálykodás nem egyszer - sőt mindig - csak a hatalom megtartásáért és a még több hatalom megszerzéséért áll fenn.

  Az általános, család alapításról szóló nyilatkozat szabályzati dokumentumát a Saloniri Királyi Tanácsok szerkesztették össze, s az alábbiakat foglalták egybe:

  - Egy család alapításához a Családfőnek legalább négy családtagot kell maga mellett tudnia. (NJK is lehet a családfő, ez esetben külön eljárást indít a Staff az alapítás kapcsán!)
  - A családot alapítani kívánó játékosnak rendelkeznie kell egy a család székhelyeként szolgáló épülettel.
  - Az említett épületre a család öröklés útján is hozzájuthat, akár meg is szerezhetik, melyet bárhol felépíthetnek Salonir világán belül.
  - A család megalapulása után rendelkeznie kell egy bizonyos céllal, elvvel, melyet a továbbiakban szigorúan szem előtt tartanak.
  - Minden családnak kötelező elkészítenie a benső Hierarchiáját és hatalmi viszonyait, rangsorolni tagjait.
  - A család tagjainak kötelező valamilyen megkülönböztető ruhaneműt, címert, vagy kiegészítőt viselniük jelezve, hogy mely családhoz tartoznak.
  - Család alapítás szándékát kérjük jelezzétek egy Staff tagnak, ki további konkrét információkkal láthat el benneteket megalapulásotokat illetően!


  Család adatlap:
  [Címer]

  Név: A Család Neve.
  Alapító: A Családfő neve. (Akár NJK is.)
  Falu/Város: Melyik faluhoz, városhoz tartozik a család.
  Bázis: Hol található a család székhelye, s milyen jellegű.
  Cél: A család célja, céljai.
  Eszmék: A Család által vallott eszmék.
  Család vagyona: Az a pénzösszeg, mellyel a család rendelkezik.
  Tagok: A Család ismert tagjai. 
  NJK-k: A Család NJK-i
   
  Leírás: A család leírása, története, különböző kalandok és történések.

  (A rendszeresen karbantartott és új információkkal frissülő családokat a Staff jutalmazhatja!)
  Bázis, otthon:
  Minden családnak szüksége van egy helyre, ahol élhet és tevékenykedhet. Egy helyre melyet minden tag egyaránt otthonnak nevezhet. Az otthon megszerzése több úton lehetséges, építtethető, elfoglalható, megvehető, ezekhez pedig mindig két fontos dologra van szükség: pénzre és cselekvésre. A család maga kell, hogy kijátssza, - előtörténetben örökölje. - elérje a bázisuk megszerzését, aminek az ára, és az érte ledolgozandó összegek akár a csillagos eget is verhetik. (A Staff határozza meg.)

  A bázisok lehetséges típusai (a teljesség igénye nélkül):
  - Lakóépületek: kunyhó, tanya, városi ház, fogadó, villa, lakótömb, hotel, palota, vár, kastély.
  - Kereskedelmi és ipari épületek: városi üzlet, műhely, kereskedőház, raktárépület, kikötő.
  - Katonai épületek: erődített állás, laktanya, bástyaerőd, erőd, vár, kastély.
  - Speciális építmények: földalatti termek, katakombák-járatok, szentély, földalatti csarnok, szirtfalu, épített sziget.
  - Járművek: lakóhajó, kereskedőhajó, hadihajó, úszó erőd, lakókocsi, karaván.

   Pontos idő: Hétf. Okt. 14 2019, 02:56