Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Családok

  Share
  avatar
  Thorgar
  Admin
  Admin


  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Siginturg
  Rang: Tárnarengető

  Családok

  Témanyitás by Thorgar on Szer. Márc. 08 2017, 20:03

  Családok leírása

  Salonir népeinek megadatott az a csodálatos természet, amelynek köszönhetően ki tudják választani, kit akarnak maguk mellé barátnak, társnak, melyik kutyát szeretnék, hogy a házukat őrizze, melyik kalandortársukkal ebédelnének szívesen, de a családjukat nem tudják megválasztani. A család az egyetlen hely, ami örök és állandó. A család egy biztos pont az ember életében, amely mindig ugyanolyan szeretettel és törődéssel fog minket hazavárni, történjék bármi is a nagyvilágban.

  Persze nem minden család egyforma. Lehet az erőskezű dinasztia, netalántán csak a helyi kovács néhány éves famíliája. Egyesek törzsnek hívják, mások klánnak, bár egyes fajoknál a családok törzseket alkotnak, a törzsek pedig klánokat. Nincs két egyforma gondolkozásmód, ha családokról beszélünk.

  Azonban egy fontos: a név mindenek felett. A családfő irányít, az ő akarata érvényesül a tagokon, akik általában igyekeznek azt betartani. Egyes családoknak a név fennmaradása egy jobb kard kovácsolását, másoknak a terület elfoglalását jelenti, de vannak olyan családok is, amelyek valójában céhek, azonban családként gondolnak a tagjaikra.

  Ami még kőbe van vésve, hogy mindig vannak szövetségesek és ellenségesek, akár a legkisebb szinten is. Illesver kis falvacskájának cserzővargája általában elviszi évente egyszer a keze munkáját a közeli városba, ahol azonban a többi, környékbeli faluból származó vargával kell összemérnie portékája értékét; lehetséges, hogy ott talál új férjet a lányának, vagy épp tesz szert egy örök ellenségre, akivel évszázados családi viszályok fognak kitörni. Más, nagy dinasztiák versengése azonban már régiókra, tartományokra is kihathat, hiszen nagy embertömeget képesek mozgósítani, a kezükben nagy hatalmat tartanak sok esetben és egy-egy viszálykodás nem egyszer - sőt mindig - csak a hatalom megtartásáért és a még több hatalom megszerzéséért áll fenn.

   Pontos idő: Vas. Júl. 22 2018, 08:27