Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  A Fodor és a Palást

  Crion
  Crion
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Nicosia

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Túl a fókuszon
  Erőpont: Erős

  A Fodor és a Palást Empty A Fodor és a Palást

  Témanyitás by Crion on Csüt. Márc. 02 2017, 23:12

  A Fodor és a Palást 4wFIyVv9
   
  Arkleron Legzar
   
  Arkleron Legzar a mai Mágusok körének vezetője. Az utolsó háború óta úgy is emlegetik, a Viharhozó Arkleron. A csatákban elért logisztikumának, hatalmas erejének és kiváló észjárásának köszönhette ezt a különleges kinevezést. Arkleron keze alatt érdekes reformot élt át Salonir varázs-és mágiahasználóinak szabályzata, mely azt mondja ki világunk egész területére, s azon élő összes népére: Nincsenek szabályok.
  Egyesek szerint a vezető által hozott veszélyes rendelet egyszer még visszaköszön, de Arkleron szerint senkinek sincs oka a félelemre, hisz a világunkat már a kezdetek óta átjárja a mágia, és mindenkinek megadatik az a jog, hogy használja adottságait akár a mindennapokban is.
   

   
  A Fodor és a Palást WAXZZVF7

   
  A Fodor
   
  Salonir népei között megannyi vallást és kultúrát különböztetünk meg egymástól. Vannak, akik minden nap az Istenekhez fohászkodnak egy kellemesebb jövő érdekében, mások viszont saját hitvallásuk szerint próbálnak meg boldogulni. Egy valamiben viszont minden egyes faj és nép egyetért: a túlvilág létezik. A szövetséges népek tanácsai, mágusai sokszor próbálták már megvitatni azt, hogy miként is nézhet ki a világunktól elszeparált asztrális valóság, vagy honnan is származhat egyáltalán.
  A Moldredi Mágusok köre kart karba öltve a helyi Ilynni Akadémiával és az Arkánbiológiai Kollégiummal az alábbi feljegyzéseket tették elérhetővé a Fodor eddigi feltételezett valóságáról. Az, hogy mennyire helytállóak ezek a feljegyzések, azt senki sem tudja bizonyítani.
   
  A Fodor egy olyan bizonytalan világ, mely felett senkinek sincs uralma. Nincs haladás, nincs javulás, csakis az állandó.”
  – Arkleron Legzar, A Mágusok körének vezetője
   
  A Teremtők és Salonir első lakói szerint a világunkat egy átláthatatlan erő tartja szemmel. Mint egyes bejegyzésekből megtudhattuk, ez nem egy fentebb álló létezés, hanem egy külön, a miénktől elszeparált világ. Hogy ki, vagy esetleg micsoda biztosította ezeket az információkat annak, aki lapra vetette mindezt, kiléte ismeretlen.
  A Mágusok köre és a hozzá tartozó Akadémia és Kollégium méréseket és kísérleteket tett az említett világ bizonyítására, esetleges vizsgálatára, feltérképezésére. A próbálkozások nagy része kudarccal záródott, s az alább próbálkozásokról a továbbiakban informálódhat az olvasó.
   
  A Kalapács évének tavasza, Borlglard napja:
  A Kör és az Akadémia rájött, hogyha elég mágiát összpontosítanak egy helyen, a Fodort tőlünk elválasztó Palást meggyengíthető, s ezzel embereket lehet átjuttatni a másvilágra. Sajnálatos módon a visszatérő mágusok, s kalandorok ájultan kerültek vissza a mi fizikai valónkba, így rendkívül kevés információval szolgálhattak az ott tartózkodásukról. Íme pár feljegyzés:
   
  Jemlar Uk’tik, Arkánmágus:
  Az utazás irtózatosan megterhelő volt. Az, hogy valaki elhagyja a fizikai világot és egy különös, létezhetetlen síkon halad át, majd manifesztálódik egy asztrális világban, leírhatatlan érzés. Amint lábamat vetettem a kietlen világban, az első ami feltűnt, hogy minden olyan… zöld. Furcsálltam a dolgot, de szinte mire észbe kaptam, elöntött az odaáti forróság és különös, émelyítő szagot éreztem, melytől a legféltebb álmaim, s rettegett gondolataim valóra vált hírnökei sorakoztak fel előttem. Azon nyomban elájultam, s amire emlékszem, hogy három héttel később érkeztem vissza a világunkba.
  Az Orvosaink szerint olyan terhelést élt át az agyam, hogy csodaszámba veszik azt, amiért még képes vagyok önálló gondolatokat, cselekedeteket végrehajtani. A poszt-traumatikus stresszről inkább nem is beszélnék.
   
  Keirith Premdor, közönséges kalandor:
  Tájékoztattak a veszélyekről, amivel ez a különleges „expedíció” járhat. Hát mondhatom, tökre belehúztak a csőbe ezek a mágusok. A felkészülés és a képzés majdnem egy hónapig tartott, na meg mire megtanultam az előző utazótól, hogy mikre figyeljek és mit is csináljak, azt hittem már ettől kipukkad az agyam. Elérkezett a nap, s a Körrel való operálás kezdetét is vette. Az előzetes leírások után, az utazás nekem teljesen más volt, mint Jemlarnak. Egy egyszerű, fehér és csillogó utat láttam magam előtt, melyen haladva végül én is elértem abba az említett „Zöld” világba. Csak volt egy kis bökkenő. Mindent fejjel lefelé láttam. Úgy tűnt, mintha tényleg a fent lenne a lent és a lent lenne a fent. Meg kell mondanom, eléggé tériszonyos vagyok, és így az ájulás már alapból kerülgetett, nem még hogy a forróság és az elődöm által emlegetett furcsa szagok. Ha valaki azt hinné, ez volt a kezdet, ki kell ábrándítanom, hogy mégsem. Legnagyobb félelmemre egyre jobban kezdett megnőni köztem és az égboltnak nevezhetetlen tér közötti szakasz, s lábam végül egy megmagyarázhatatlan erő kíséretében elemelkedett a földről. Elkezdtem zuhanni a fordított mélységben, s a halál érintése engem is visszaküldött az anyaföldünkre. Az, hogy mi lehet odaát, vagy miért érdekel ez bárkit is, fogalmam sincs. De hogy többé nem bízom meg a mágusokban, az is biztos!
   
  A két bejegyzésből látható, hogy mind a két egyén kisebb nagyobb szerencsével átjutott a Fodor világába, és hasonló módon vissza is került a mi fizikai valóságunkba. Az egyezéseket sikerült kiszűrnünk mind a két esetben, s a jelentések az alábbiakat támasztották alá:
  - A Paláston való különféle utazást nem tudjuk megmagyarázni. Lehet teljesen egyénfüggő, hogy ki milyen módon éli meg a két világ közötti átkelést.
  - A világban érthetetlen módon a Zöld szín dominál. Az, hogy milyen mágiának, esetleges anomáliának köszönhető ez az egész égbolti és terepi elváltozás, arról fogalmunk sincs.
  - Mindkét utazót a legmélyebb félelmei kísértették ott tartózkodásuk idején, s mély stresszként élték át az ezekkel való szembesülést.
  - Mindketten ájultan tértek vissza, de mágiahasználónknak – Jemlar Uk’tiknak – olyan mérhetetlen terhelést élt át az egész tudata, hogy semmi ehhez foghatót nem tapasztaltunk még.
  - Minden mágus a Fodorból merít erőt ahhoz, hogy létre tudja hozni mágiáját.


  A Fodor és a Palást 7YghcwI0

  A Palást


  A Palást nem más, mint Salonir fizikai világát és a Fodor asztrális síkját elválasztó határ. A név valójában nem éppen helytálló, de mégis frappáns elnevezése ennek a még ismeretlen jelenségnek. A Palást valójában egy átlátható időfonat, mely az egyik oldalról át reflektálja a szomszédos világ képét. Természetesen nem lehet pontosan felfogni és megérteni a látottakat, az eddigi információk is csak útmutatásul szolgálnak.
  A Palást egyfajta átkelőhelyként funkcionál a két világ között. Ha elég mágia összpontosul egy helyen, vagy túl sok energia szabadul fel egy adott ponton, akkor a Palástban egy lyuk keletkezik, mely biztosítja az áthaladást az elválasztott világok között. A Palást telihold idején véknyabb.
  Egyes nekromanták a megfelelő eszközökkel és ereklyékkel képesek átvágni a Palástot, hogy hozzáférjenek a lelkek világához, a Fodorhoz.

  A Mágusok köre és az érintett szervek a Kalapács évében töltött expedíciók sikertelensége végett felfüggesztették a Fodor további feltérképezését. Az, hogy miként lehetne folytatni eme érthetetlen, egyben megmagyarázhatatlan világ megismerését, egyetlen lehetséges opciót véltek felfedezni.
  Léteznek a világunkban úgynevezett Álmodók. Az Álmodókról rendkívül keveset tudunk, hiszen teremtésünk krónikájában egyetlen rövid feljegyzés szól ezen emberek, vagy lények létezéséről.
  Az Álmodók olyan képességekkel rendelkeznek, kik szabadon járhatnak és kelhetnek a Paláston keresztül, s kedvük szerint járhatják a Fodort mindenféle hátrány nélkül. Azt is olvashatjuk, hogy az Álmodók képesek magukkal vinni személyeket a túlvilágra, hogy bemutathassák nekik az asztrális világ mivoltját. Képesek érzékelni a fizikális világba átszökött szellemek vagy démonok jelenlétét, egyesek még látni is képesek ezeket a teremtményeket. Hogy valójában léteznek-e ezek a különleges képességekkel megáldott emberek vagy lények, még eggyel bővítik a válaszra váró kérdések repertoárját.
   


  A Fodor és a Palást Vu0Wc55t
   


  Álmodók:
  Az Álmodók olyan képességekkel rendelkező Mágusok, kik kedvük szerint léphetnek át a Paláston keresztül a Fodorba. A Fodorban képesek fellelni szinte bármely, az élők közül eltávozott ember lelkét, ezekkel együtt a romlott, kárhozott démonokat is. Úgy tartja a mondás:
   
  „Az álmodók megóvják az álmokat, s azokon keresztül szólnak hozzánk.”
  – Teremtés krónika
   
  A hasonló adottsággal rendelkező mágusok a fizikai világunkban megtörtént, nagy vonzerejű események helyszínén álmodva újra átélhetik a történelmet a Fodor világában. Képesek álmukban megkeresni más, egyszerű népek képviselőit és azokat álmukban átkísérni a Fodorba. További képességeikről túlságosan sokat nem tudunk, hiszen még nem adatott meg a szerencse egyetlen ma élő embernek sem, hogy találkozzon egy álmodóval.
  Ez a képesség ENGEDÉLYKÖTELES!

   Pontos idő: Hétf. Okt. 14 2019, 09:49