Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Horoszkópok

  Caralden Yosa
  Caralden Yosa
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Moldred

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Feneketlen
  Erőpont: Elég

  Horoszkópok Empty Horoszkópok

  Témanyitás by Caralden Yosa on Vas. Feb. 26 2017, 23:46

  Horoszkópok


  Salonir asztrológusai már a kezdetek óta együtt dolgoztak, hogy a bolygók és csillagok együttállásával megalkossák a csillagjegyeket, melynek segítségével megállapíthatják egy ember sorsát, betegségi hajlamait. Sokan nem hisznek ebben, kuruzslásnak és népbutításnak tartják, míg vannak olyanok, akik kifejezetten a horoszkópjaik szerint élnek és cselekednek. A jósok és jósnők mind az adott ember csillagjegye szerint jósolnak, hiszen mind tudják, hogy sorsuk már jóval születésük pillanatában belevésődött a csillagokba.
  12 csillagjegyet különböztettek meg megfigyelve, hogy bolygónk hány nap alatt kerüli meg Napját. Az összes napot évnek nevezték el, melyet egységesen tizenkét hónapra osztottak fel, s a hónapokhoz csillagjegyeket rendeltek. Minden hónapban más-más csillagkép tűnt fel, melyeket különböző névvel illettek. Az év utolsó hónapja mindössze 24 napot számlál, mivel a bolygónak 354 napjába telik megkerülni Napját. A 24 napot szimbolikusnak vélték, mivel egy nap 24 órából állt. Az utolsó hónap így kapta az Ingaóra csillagjegyet, melyben 24 nap áll rendelkezésére mindenkinek a változásra; az Ingaóra a változás jelképe.


  (Figyelem! A horoszkópok csak útmutatók, nem feltétlenül rendelkezik mindenki az abban felsorolt tulajdonságokkal, jellemekkel, csupán jellemző lehet rá.)


   
  Óriás (január 16 – február 15)
  Az Óriás jegyben szülöttek ambiciózus, nagyra törekvő személyiségek, akik úgy érzik, sosem lehet elég jó egy művük. Mindig képesek az átlagnál több időt szentelni egy varázslat elsajátításához, vagy egy fegyver megkovácsolásához, hogy az eredmény tökéletes legyen. Ők azok, akik mernek nagyban álmodni és ezekért az álmokért mindent megtenni, hogy végül megvalósítsák. Megfontolt, kényelmes tempó jellemzi, soha nem kapkod el semmit, és műveire nem sajnál időt és energiát pazarolni. Életöröm, optimizmus és elevenség jellemzi. Céltudatos, olyan, aki mindig felfelé tör, ezért nagy benne a tenni akarás és bizonyítás vágya, de elsősorban önmagának akar bizonyítani. Bár eléggé érzékeny, mégsem sértődékeny, ő az, aki először kiáll mások mellett és segít, ha baj van. Kissé hiú, bókokkal és érzelgéssel szinte mindent el lehet érni nála, talán azért, mert vágyik az elismerésre. Ha szürke hétköznapokban élt, szeret abból kitörni és új helyeket felfedezni. Könnyen esnek szerelembe naivságuk miatt, ezért sokszor felsülnek, azonban ha megértő partnerükre találnak, akkor hűséges társ válik belőlük.
  Jellemzők: kitartó, ambiciózus, feltörekvő, merész, naiv, álmodozó, hűséges, reménykedő, optimista, eleven, céltudatos, érzékeny, hiú
   
   
  Kalapács (február 16 – március 16)
  A Kalapács jegyben szülöttek békepártiak, akiknek fegyvere a beszéd a kard helyett, viszont tettre kész, ha olyan helyzetbe hozzák, ahol már a szavak nem segítenek. A nyugalom, megfontoltság és kitartás jellemzi. Nehezen alkalmazkodik a gyorsan változó helyzetekhez, helyekhez és eseményekhez, éppen ezért jobban szeret leragadni egy adott ponton. Ha kovácsmester, egy életen át az marad, és nem vágyik többre mondván, hogy neki már ez is teljesen tökéletes. A stabilitást és biztonságot keresi, legyen szó pénzről vagy családról. Szükséghelyzetben sem sajnálja mástól, amije van, így könnyen osztozkodik, azonban mégsem herdál. A megtartás nagyon fontos számára, így ragaszkodik mindenhez, ami az övé. Rugalmatlansága ellenállóvá teszi a változásokkal szemben még abban az esetben is, ha az különben jó célt szolgál, viszont ha ráveszi magát, hogy többet adjon magából, akkor mindenkinél jobban teljesít. Elég nehéz kihozni a sodrából, mivel minden helyzetben nyugodt, de ha mégis sikerül felidegesíteni, nehezen felejt. Szereti, ha minden úgy alakul, ahogy azt eltervezte, ezért képes már napokkal előtte kidolgozni egy stratégiát, hogy mit hogyan szerezzen meg. Nem szeret azonban kockáztatni, éppen ezért kerüli a nagy felhajtást. Szerelemben ragaszkodó típus, mindent megtesz azért, hogy megszerezzen valakit vagy valamit, viszont elég makacs, így nem kedveli, ha ellenállnak neki és kihasználni sem hagyja magát.
  Jellemzők: maradi, konzervatív, precíz, békepárti, nyugodt, megfontolt, kitartó, kisigényű, biztonságos, takarékos, ragaszkodó, stratéga, makacs, befolyásolhatatlan
   

  Bagoly (március 17 – április 16)
  A Bagoly jegyben szülöttek olyan tudással rendelkeznek, hogy bátran mondhatjuk rájuk, nagyobb az eszük, mint a szívük, vagy nagyobb az agyuk kapacitása egy átlag emberénél. Köztudottan belőlük lesznek a legnagyobb tudósok (Arkleron, a Mágusok Körének vezetője is Bagoly jegyben született). Tudásszomjuk hatalmas, és több dologhoz is értenek általában – vagy egy dologhoz mesteri szinten, vagy többhöz kisebb szinten. Gyakorlatias, racionális, és minden helyzetben szereti kielemezni környezetét. Szorgalmas, és fontos számára, hogy mindig legyen valami, amiben tevékenykedhet. Néha túloz és képes a dolgok felnagyítására csak azért, hogy valakinél jó benyomást keltsen, de legtöbb esetben visszakozik és elmondja az igazat, ebből is kiderül, hogy nem igazán képesek hazudni, hacsak nem arról van szó, hogy valakit a hazugsággal meg akarnak védeni, hiszen tudják, hogy az igazság sokszor fájdalmas lehet. Társaságban kedvelt személy, hatalmas önbizalommal és céltudatossággal rendelkezik. Mivel eléggé objektív, nem igazán az érzelmek embere, de próbálkozni lehet.
  Jellemzők: céltudatos, nagy önbizalom, objektív, nagytudású, gyakorlatias, racionális, szorgalmas, őszinte, vezér típus
   

  Hold (április 17 – május 17)
  A Hold jegyében szülöttekről elmondható, hogy tipikusan ők rendelkeznek a legnagyobb szellemi erővel. Azt még nem tudják pontosan, hogy miért, de az eddigi Hold jegyében szülöttekről elmondható, hogy sokkal nyitottabbak voltak a varázslatok iránt. Tanulékonyak, értelmesek, gyors észjárásúak, mozgékonyak, ugyanakkor szívükben és lelkükben olyan érzelmi láng ég, hogy ők mondhatóak a legszenvedélyesebbnek mind közül. Gyakran kerülnek ki közülük jós tehetségek, mivel legtöbbjük azzal a képességgel születik, hogy képesek a jövőbe látni. Persze némelyek számára ez ajándék, némelyek számára átok, az utóbbiak ugyanis gyakran szenvednek álmatlanságtól. Van bennük valami kísérteties és csábító, ezek ellenére sűrűn magányosnak érzik magukat. Szeretik a tisztaságot, és nagy önfegyelemmel rendelkeznek. Fontos számukra, hogy segíthessenek másokon, mindezt annak reményében teszik, hogy egy napon visszakapják a jóságot. Másokkal szemben óvatosan, és kissé bizalmatlanul közelednek, így nehéz elnyerni a szívüket.
  Jellemzők: jószívű, nagy szellemi erő, jós tehetség, érzelmesek, magányérzet, gyakori álmatlanság, önfegyelem, tanulékony, értelmes, gyors észjárású, mozgékony, óvatos, kissé bizalmatlan
   


  Sárkány (május 18 – június 17)
  A Sárkány jegyében szülöttek harcra termettek. Mindenek között elsődlegesen higgadtak, és képesek a legkiélezettebb viszonyok közt is nyugodtan, ép ésszel gondolkodni. Tudják magukról, mennyit érnek, éppen ezért tisztában vannak hibáikkal és pozitív tulajdonságaikkal. Érzi különlegességét, azonban tudja, hogy minden ember egyedi a maga nemében. Nem tűri, hogy lenyomják vagy uralkodjanak rajta. Legtöbbjük békepárti, azonban egyfajta harci vágy jellemzi őket, sokszor válhatnak anarchistává, szeretnek újítani, így nem mindig azt az ösvényt járják, ami már előre ki lett taposva. Mindent reálisan és objektíven vizsgál, így külső szemmel talán ő az, aki a legkönnyebben átlát a helyzet magaslatán. Mivel előbb szeret mindent alaposan megvizsgálni, rendkívül jó stratéga, szinte vezetésre termett, egyébiránt nem szeret irányított lenni. Emberszerető, társaságkedvelő, idealista. Ha harcra is kerül a sor, minden lehetőséget mérlegel, mielőtt cselekedne, éppen ezért ismeri a kegyelmet és a második esélyt. Minden érzelemtől és szenvedélytől távol tartja magát, mivel nem vallja be, de fél attól, hogyha szerelembe esne, megvesztegethetővé válna. Független és öntörvényű, gondolkodása liberális, nincs benne előítélet. Emberismerete nagyon jó, szinte átlát másokon, meglátja azok terveit és érzéseit, éppen ezért harcmezőn kiváló tábornok válhat belőle. Nem enged magához túl közel senkit sem éppen függetlensége miatt, ezért ha bárki is szerelemmel próbálkozna nála, még egy ezer éves kősziklát is hamarabb csábítanának el, mint őt. Mondhatni, hogy az egyéjszakás kapcsolatok híve, vagy ha nagyon ritkán párjára is talál, akkor szereti, ha nem hátráltatják.
  Jellemzők: dicsőséges, harcias, bölcs, nemes, tisztaszívű, független, higgadt, nyugodt, vezér típus, újító, reális, objektív, stratéga, emberszerető, társaságkedvelő, idealista, mérlegelő, kegyelmes, fél a megvesztegetéstől, nem mutatja ki érzelmeit, jó emberismerő
   

  Kard (június 18 – július 18)
  A Kard jegyében szülöttek harciasnak mondhatóak, de sokszor elfelejtik, hogy melyik oldalon állnak. Mint ahogy a kardnak két éle van, úgy lehetnek ők is kétszínűek: olykor nemesek, olykor romlottak, de mindig tisztában vannak vele, hogy mit cselekednek, ezért nem is kérdőjelezheti meg őket senki. Nehezen élik meg a kudarcot, ami miatt könnyen esnek depresszióba. Egyfajta felületesség jellemzi, gyorsan hoz döntéseket, talán mert úgy hiszi, sosincs elég ideje, ezért mindig siet valahová. Érdeklődési köre nagyon széles, éppen ezért nagyon kíváncsi természet. Általában akaratos, és mindent igyekszik objektívan vizsgálni. Tud nagyon laza és könnyed is lenni. Szeretne mindenről tudomást szerezni. Szeret ismerkedni, éppen ezért sokat is utazik, hogy új barátokra és ismeretekre tegyen szert, mivel lételeme a kommunikáció. Fontos számára, hogy gondolatait és véleményét megossza másokkal, és magában elvárja, hogy véleményében mellette álljanak. Vállalkozó kedvű és gyors felfogóképességű, de néha nyugtalan és ideges, ami miatt sokszor csak a dolgok felszínét látja meg. Képes lyukat beszélni mások hasába. A kétszínűség miatt talán nehéz is megtalálnia helyét egy párkapcsolatban, ugyanis éppen a változatosság és kíváncsiság szele hajtja.
  Jellemzők: harcias, depresszióra hajlamos, felületes, sietős, nagyravágyó, érdeklődő, kíváncsi, akaratos, objektív, vállalkozó, gyors felfogóképesség, néha nyugtalan és ideges
   


  Kentaur (július 19 – augusztus 18)
  A Kentaur jegyben szülöttek színes egyéniségek. Fontos számukra az élet élvezhetősége, hogy barátok vegyék körül őket, amiért szociális személyiségnek mondhatóak, viszont olykor szeretnek elzárkózni a világ elől, és saját kis zugukban elmerengeni az élet nagy rejtelmein. Derűs egyéniségek, akik szeretnek játszani, és imádják a művészet minden ágazatát, ugyanis kreativitásukat szeretik valamiben kifejezni. Alapvetően optimisták, s talán túlságosan is nagy az önbizalmuk, de tisztában vannak a hibáikkal is. Elégedetlenek önmagukkal, szeretnének előrébb haladni, de sosem érik utol magukat, ami rossz hatással van optimizmusukra. Amibe belekezdenek, azt szeretik is végigcsinálni, így ha félbehagynák azt valami külső behatásra, akkor rosszul érzik magukat miatta. Jobban szeretnek adni, mint kapni, ugyanis fontos számukra, hogyha ők még nem is boldogok, de körülöttük mindenki más az legyen. Kiváló lelki szemetesláda, mivel könnyen átérzi felei problémáit. Nem kedveli a monotonitást, törekszik az újabb célok elérésére. Szerelemben rendkívül romantikus, az elején persze szereti kiélni magát, s csak aztán választ egy párt magának, aki mellett a végsőkig kitart.
  Jellemzők: színes egyéniségek, barátságos, néha zárkózott, filozofikus, kreatív, művészi, derűs, játékos, optimista, nagy önbizalom, beismeri hibáit, elégedetlen, ambiciózus, ajándékozó, lelkizős, romantikus
   

  Hajó (augusztus 19 – szeptember 19)
  A Hajó jegyben szülöttek igazi kalandvágyó, felfedező személyiségek, akik nem tudnak egy helyben maradni. Számukra fontos, hogy új tudást szerezzenek, új világot fedezzenek fel és állandó mozgásban legyenek. Szeretik a szabadságot, s mindent, ami a természetben fellelhető, éppen ezért hajlamosak a klausztrofóbiára, nem szeretik, ha bezárják őket. Kedvelik a kihívásokat, és bátran ugranak fejjel a veszélynek. Mivel valószínűleg rengeteg helyen megfordultak, így sok kultúra ragadt rájuk. Kellemes beszélgetőpartnerek, szellemességükkel elkápráztatják a tömeget. Imádnak flörtölni, és gyakoriak náluk az egyéjszakás kalandok, így ritkán esnek szerelembe, de ha mégis megtörténik, akkor egy életen át odaadó partner lesz.
  Jellemzők: kalandvágyó, szellemes, imád flörtölni, szenvedélyes, kellemes beszélgetőpartner, szereti a szabadságot, merész
   

  Fáklya (szeptember 20 – október 19)
  A Fáklya jegyben szülöttek karrieristák, nemesek. Fontos számukra, hogy a lehető legmagasabbra jussanak a ranglétrán, csak a legjobbra törekednek. Mindenből a legjobb kell nekik, éppen ezért nem elégszenek meg az ócska holmikkal, képesek arra több aranyat fordítani, de talán csak azért, mert „úgyis egyszer kell megvenni”. Sokan pesszimistának tartják, de ez csak a látszat, a felszín alatt ugyanis az az elve, hogy mindent a legszörnyűbbnek állítson be, hogy aztán egy kellemeset csalódjon. Szereti a rejtélyeket, a misztikumot, így más embereket is imád próbára tenni, de nem vár sokat tőlük. Sokat ad mások véleményére, gyakran nincs önbizalma. A törvényeket és szabályokat betartja, nehezen tér el a megszokott rendtől, éppen ezért hatalmas az önfegyelme, akárcsak felelősségtudata. Szeret filozofálni, elmerengeni az élet rejtelmein, ezért sokan különcnek tartják. Egy bajba jutott társán szívesen segít, legyen szó lelki vagy fizikai sérelmekről, ő képes utat mutatni nekik. Úgy ismert, aki képes megoldani mások problémáit, de a sajátjain nem tud túlmutatni. Nehezen barátkoznak, mivel sok közülük zárkózott, s bár nehezen szeretnek meg másokat, aki elkötelezi mellette magát, ahhoz ragaszkodnak. Szerelemben tartózkodó, későn érő, éppen ezért őt kell meghódítani, ami eltarthat egy ideig. Tudni kell róla, hogy mit is akar pontosan, s legtöbbször elég nehéz rajta kiigazodni.
  Jellemzők: karrierista, nemes, pesszimista látszat, rejtélyes, próbára tevő, önbizalomhiányos, törvénytisztelő, nagy önfegyelem és felelősségtudat, filozofikus, különc, útmutató, jó problémamegoldó képesség, zárkózott, tartózkodó, későn érő
   

  Serleg (október 20 – november 20)
  A Serleg jegyében szülöttek általában fontoskodó emberek, akiket az anyagi javak jobban érdekelnek. Nem igazán törődnek mások problémáival, csakis a közvetlen környezete aggasztja. Éppen ezért fontos neki, hogy maga és családja számára jó körülményeket biztosítson. Nagyon jó diplomáciai készséggel rendelkeznek, képesek eladni a sivatagban a homokot is, belőlük válnak így a legjobb kereskedők. Mivel mindene a vagyon, ezért gyakran kapzsi, és kíméletlenül támadhat rá feleire, ha azok haragra gerjesztik. Kevés igazi barátra tesz szert, ugyanis a legtöbb számára csak érdekbarátság és egy jó üzlet, de akik valóban a barátai, azokért bármire képes. Foggal, körömmel védi, ami az övé, így szerelemben néha úgy tűnhet partnerének, hogy nem foglalkozik vele – mivel szeretetét furcsán mutatja ki -, de valójában vezér egyénisége ellenére is könnyen rávehető a lelkének kiöntésére.
  Jellemzők: kapzsi, kényelmes, fontoskodó, nem szereti a nagy változásokat, makacs, jó beszédkészség, könnyen épít ki nemzetközi barátságokat, indulatos, vezér egyéniség
   

  Pajzs (november 21 – december 20)
  A Pajzs jegyben szülöttek mindig egy nemesebb célt tűznek ki maguk elé. Csoportjai legtöbben hívők, de nem feltétlenül az Istenekben vagy egy Istenben hisznek, hanem saját elveikben. A Pajzs jegyűek kiváló vezetők, magabiztosak és szinte rendíthetetlenek hitükben. Ha bajban találnak egy embert, azonnal a segítségükre sietnek, sokszor még ellenségeiknek is megkegyelmeznek, hiszen egy olyan elvet követnek, miszerint „tartsd közel barátaidat, még közelebb az ellenségeidet.” Úgy hiszik, hogy talán megtéríthetik a rossz útra tévedteket, vagy visszakaphatják egykor azt a segítséget, amit ők nyújtottak. Védelmező típusok, szívesen hoznak áldozatot a környezetükben élőkért, s bár szeretik elkerülni a vitákat, egész jók abban. Szerelemben odaadóak, szinte mindennel védik kedvesüket, s romantikában sem utolsók. Ha egy imádnivaló, romantikus és lábaid előtt heverő partnerre vágysz, mindenképpen nála keresd!
  Jellemzők: hívő, magabiztos, bátor, önfeláldozó, kegyelmes, segítőkész, romantikus, védelmező, jó beszédkészség
   


  Ingaóra (december 21 – január 15)
  Az Ingaóra jegyben szülöttek utálnak unatkozni, és készek minden változásra. Imádják az újat felfedezni, mivel nem tűrik meg a magatehetetlenséget, éppen ezért azt sem, ha korlátozzák őket bármiben. Nem befolyásolható, nem lehet megvesztegetni, szeret nyílt lapokkal játszani. Legtöbbször fejjel megy a falnak, mivel amit elgondolt, azt véghez is fogja vinni, történjen bármi. Sajnos ehhez sokszor átgázol másokon is. Elmondható róla, hogy temperamentumos a legtöbbször, talán makacssága miatt. Imád fogadásokat kötni, még ha veszíteni nem is igazán. Hangulata változó, és kiszámíthatatlan, hiszen sosem tudjuk, hogy mit várhatunk tőle.  Ha szerelemről van szó, képes bármire, hogy megszerezze a szeretett fél kegyeit… szó szerint bármire.
  Jellemzők: utál unatkozni, kész a változásra, mozgékony, nem befolyásolható, makacs, őszinte, kitartó, hangulata ingadozó, kiszámíthatatlan, akaratos

   Pontos idő: Hétf. Okt. 14 2019, 10:43