Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Kezdő fegyverek

  Crion
  Crion
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Nicosia

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Túl a fókuszon
  Erőpont: Erős

  Kezdő fegyverek Empty Kezdő fegyverek

  Témanyitás by Crion on Pént. Jan. 20 2017, 17:06

  Salonir világában ahány ember, annyiféle fegyver található.Vannak, akik termetükből kiindulva a szúró fegyvereket szeretik, míg mások inkább a zúzó pusztítást preferálják, így ne feledkezzünk meg a többi fajról sem. Itt olvashattok a kezdő, közelharci fegyverekről, faji specialitásokkal ötvözve. Ne feledjük el: A nem megfelelően ápolt felszerelésünk, talán az életünkbe is kerülhet!
  A "Kezdő felszerelésének része" felirattal ellátott fegyvereknek NEM mindegyikével rendelkezik a kezdő Kalandor, természetesen választania kell egy adott csomagból.
  A felszerelésekhez mellékelt ár az általános kereskedői árat jelölik. Természetesen a jó alkudozási képességűek csökkenthetik leendő kiadásaik összegét.  Emberek:

  Az emberek mindig is hűek voltak egyszerű fegyvereikhez. A rájuk jellemző hosszúkásabb markolat és a jól felismerhető keresztvasak használata szinte már a névjegyükké vált. Az ehhez hasonló fegyverek forgatása és a rájuk épülő harcmodorok, az emberiséget végig kísérték történelmük során. Sok hasonló fegyverről keltek legendák, s jelképes szimbólumként ragyogják be a rájuk szoruló emberek mivoltát. Egyesek jóságos cselekedetekre, mások a rosszaság és gonoszság szaporítására oltanak ki vele ártatlan életeket. Hogy Te miként fogod forgatni őket, az csak is rajtad áll.  Általános rövid kard:


  A rövid kardok Salonir legelterjedtebb fegyvereihez tartoznak. Hasonló fegyvereket látsz mindennap az őrök oldalán, s más-más haramiák is ezt forgatják könnyed, markáns kidolgozása miatt. Készülhet vasból, s bármiféle acélból, nemesfémből, akárcsak elkövetkező társai. Az emberek által kialakított, egyben kedvelt módosulatokat szemmel láthatóan is tartalmazza.

  Kezdő fegyverek E0m0cfo3

  Megjegyzés: Emberek kezdő felszerelésének egy része. 500 arany.  Általános hosszú kard:


  A hosszú kardok családja igen tág, de a leggyakoribb fegyvereket a hosszú markolat, ívelt keresztvas és a markáns hosszú penge jellemez. Nevét tömörebb és tömzsibb testvérén túlnőve kapta, így valójában csak a méret az, ami megkülönbözteti a két pengét egymástól.
  Az emberek és velük egy fizikumú lények képesek egy, akár két kézben is könnyedén forgatni a hosszú kardokat, míg az alacsonyabb népeknél már szigorúan kétkezi használatú.

  Kezdő fegyverek W7dpmugI


  Megjegyzés: Emberek kezdő felszerelésének egy része. 1.000 arany.
  Általános vívó kard:


  A vívó kardok használati területe természetesen a nevükben is szerepel. Ezek a fegyverek leginkább a szúrásokra és döfésekre lettek kialakítva, hála vékonyabb, hegyesebb pengéjüknek. A pengekezdet tartalmazhat keresztvasat, de a hasonló pengéket forgató harcosok inkább a vívásra kifinomodott markolatvédőket részesítik előnyben.
  A fegyver tökéletesen kiegyensúlyozott egy kezdő vívó számára.

  Kezdő fegyverek WG6AzNtl


  Megjegyzés: Emberek kezdő felszerelésének egy része. 500 arany.
  Általános fapajzs:


  A pajzsokat sokan a páncél részének hiszik, mikor ez koránt sincs így. A legügyesebb pajzshasználók immár fegyverüket a lehető legtöbb kreativitással képesek lehengerlő módon forgatni. A pajzsok szimbólumként voltak jelen a háborúkban, megkülönböztetett festésekkel képviselték házaikat a harcosok, és a küzdőfelek.
  A pajzsok bármilyen acélból és fémből, nemesacélból is elkészíthetők. Bőrrel és más anyagokkal díszíthetőek, s lakkokkal és más praktikákkal ellenálló képességén is javíthatunk.


  Kezdő fegyverek V8dFjzzn

  Megjegyzés: Emberek kezdő felszerelésének egy része. 200 arany.  Drakojanok, sárkánylovasok:

  Az emberekhez talán a drakojanok állnak a legközelebb. Természetesen bármely faj képviselői válhatnak sárkánylovassá, de a két nép hadászati eszközei jóval többen is megegyeznek, mint ahogy azt gondolnátok. Kivéve a sárkányokat, hisz azok elég egyedinek számítanak.
  Egy sárkány hátán az ember igyekszik a kényelemre, és természetesen a megfelelő, praktikus kialakítású eszközök viselésére. Lássuk, miből is áll egy kezdő Drakojan, vagy sárkánylovas arzenálja.  Drakojan rövid kard:


  Ebben a fegyverben és nagyobb társában mutatkozik meg leginkább az emberek népétől átvett stílus. A kecsesen díszített keresztvasak, s a gondosan kialakított markolatok egy hasonlatosan egyszerű, de halálos pengét támogatnak. A keresztvasak általában a fegyvert forgató harcos sárkányának koponyamintáját ábrázolják, a pengét pedig a lovas családjának mottója/neve díszíti. Egyes szóbeszédek arról is szólnak, hogy az elesett sárkánylovasokat és elpusztult sárkányaikat az elhagyott kardok alapján azonosították.

  Kezdő fegyverek Lo0IR4Ly


  Megjegyzés: Drakojanok kezdő felszerelésének egy része. 650 arany.  Drakojan handzsár:

  A drakojanok természetesen nem csak az emberektől, hanem más fajoktól is kölcsönözték tudásukat fegyverarzenáljuk kiépítése érdekében. A handzsár kiváltképp a sárkányokról való küzdelem segítségére kerültek be az eszközeik listájára. Az enyhén ívelt, s az előzőhöz hasonlóan díszített fegyver kialakításában segít, hogy még véletlenül se vágjuk meg hátas állatunkat. Méretben nagyobb, mint előző testvére, de súlyában jelentősen könnyebb, ezzel is megtartva az elfek jellegzetességét.

  Kezdő fegyverek XKx0st3n

  Megjegyzés: Drakojanok kezdő felszerelésének egy része. 750 arany.


  Drakojan pajzs:

  A fajjal kapcsolatban említett praktikusság és kényelem leginkább a nép pajzsaiban keresendőek. Míg a fajra emlékeztető sárkányos dizájnt követik a remekül megmunkált és díszített acél / vas védelmi eszközök, egyfajta hüvelyként is funkcionálnak. A sárkánylovasoknak nagy mozgásfelület csökkentés lenne, ha kardjuk hüvelyét az oldalakon kellene viselniük, így kifejlesztették ezeket a több funkcióval ellátott pajzsokat a maximális hatékonyság eléréséért.

  Kezdő fegyverek M3MNT8pc


  Megjegyzés: Drakojanok kezdő felszerelésének egy része. 400 arany.


  Drakojan íj:


  A drakojanok kiképzésük során megtanulnak a távolsági fegyverekkel is kitűnően bánni. Vannak olyan lovasok kik inkább a távolsági harcot preferálják, és sárkányuk hátáról is inkább a biztonságos távolságokra alapozzák harcmodorukat. A sárkánylovasok íjait különleges módon alkották meg. Az ideg osztott szerkezetű, így a lovas akár össze is csukhatja a fegyvert, így praktikusan tárolhatja és viselheti a nyugodt, harcmentes időszakokban. Továbbá a nyitott állapotban tárolt fegyver, nincs kihatással a lovas és sárkánya együttes mozgására, hisz a remek alapanyagok kellő rugalmassággal látták el a fegyvert, így bármilyen szituációban felhasználható.


  Kezdő fegyverek AnTRcdoD
  Megjegyzés: Drakojanok kezdő felszerelésének egy része. 450 arany.
  Orkok

  Az orkok mindig is híresek voltak brutalitásukról. Egyes mondások úgy tartják, hogy a vér nem válik vízzé, de nyugodtan kijelenthetjük, hogy a mára már városokban élő orkok jóval szocializáltabbak a szabadban élő társaiktól. Bár legyen városi, vagy szabad ork, hovatartozásuk a fegyverzetükön semmit sem változtatott. Fegyvereik reprezentálják viselőjük természetét és vérmérsékletét. Általában nehezek, sokszor fogazottak, hogy még borzalmasabb sebeket okozhassanak az ellenfeleiknek. Az ork kovácsok készítik talán a legkülönfélébb fegyvereket Salonir világában, hisz minden harcos egyedi fegyvert készíttet magának, akár acélból, akár csontból.


  Ork szablya:
   
  A nehéz, széles pengéjű ork szablya, minden harcos rémálma. A hosszú, durva markolat egy kisebb keresztvasban végződik. A penge széles, fogazott és egyenetlen, minden esetben a forgatójának személyiségét és harci stílusát tükrözi. A szablya vége gyakran egy visszafordított kampóban végződik és a markolat alját is ellátják valamilyen sebzésre képes kellékkel, ezzel is a legpusztítóbb harcosokká téve az orkokat.
   
  Kezdő fegyverek Q11fKiCH

  Megjegyzés: Orkok kezdő felszerelésének egy része. 300 arany. 


  Ork fejsze:
   
  Az ork fejszék hasonlatosan a szablyákhoz rendkívül sok formában megjelennek Salonir világában. Léteznek egykezes és kétkezes fejszék, s mindez attól függ, hogy a forgató milyen harci stílust követ. A kialakítás, a tüskék, a puszta gyilkolásra tervezett fejszét olykor, úgynevezett „foltokkal” látják el, melyekbe akár egy ember feje is belefér. Ezekkel a foltokkal a harcos képes megragadni ellenfele végtagját, fejét, így magához ránthatja, kicsavarhatja azokat. A foltok belső falát is elláthatják pengével a maximális effektivitás elérése érdekében.
   
  Kezdő fegyverek XA6BZ3oT

  Megjegyzés: Orkok kezdő felszerelésének egy része. 350 arany.

  Ork buzogány:
   
  Az ork buzogányok talán a legkülönlegesebb fegyverek az orkok arzenáljában. Jóval különböznek a többi faj zúzó fegyvereitől. Az ork buzogányok hosszú, akár kétkezes markolattal is kezdődhetnek, melyek végében egy méretes gömb helyett, tömör, fogazott, borotvaéles pengék sorakoznak. A körkörös, vágó kialakítással, szúrni, törni és hasítani és képesek a fegyvert forgatók. Egyes orkok a többi faj által használt tömör fejeket használják, míg mások erősebb állatok koponyájából készíttetik el buzogányukat.

  Kezdő fegyverek Y969E05t


  Megjegyzés: Orkok kezdő felszerelésének egy része. 350 arany.


  Törpék:

  Ismerjük jól a Sziklafiakat. Kemény népség, mint a kő, bár annál ravaszabbak és éles eszűbbek tudnak lenni, hogyha a helyzet úgy hozza. Merev hierarchiájuk, társadalmi berendezkedésük lehetővé teszi, hogy mindegyikük szabadon viselhessen olyan fegyvert, amelyet akar; s mondhatni, nincs két ugyanolyan törpe, aki egyazon arzenálból válogatna, ámbátor van néhány, rájuk jellemző fegyverfajta; ezek pediglen a következők:

  Törpe pöröly:
  Ugyan ki ne ismerné a tipikus, sztereotip, pöröllyel rohangászó törpe képét? Nos, a valóságtól nem áll távol ez, hiszen a legtöbb kovács a mesterségéhez használatos fegyvereket kedveli, hiszen az áll nekik kézre. Egykezes-kétkezes; oly' mindegy, a forgatás a lényeg! Tipikus zúzófegyver, akit egyszer eltalálnak vele, nagy valószínűséggel nem kell másodszorra megütni ahhoz, hogy a földön maradjon.

  Megjegyzés: Törpék kezdő felszerelésének egy része. 300 arany.


  Törpe kard:
  Azt hiszitek, nincsenek kardforgató törpék? Nagyobbat nem is tévedhetnétek, Nyurgák! Bizony, a törpék között akad nem kevés kardforgató, seregeikben is jellemző a karddal operáló hadtest. Átlagosan egy emberi rövidkardhoz hasonló méretűek a törpe kardok, de jóval... több anyag van bennük a szokásosnál, egy ember számára a súlyozása bizony nem éppen megfelelő. Ha van mágikus ereje, ha nincs, markolatuk mindig rúnázott, ámbátor ezek nem "apáról-fiúra" kardok, hanem tömeggyártmányok, amelyekkel katonákat szerelnek fel. Persze, kivételek mindig akadhatnak.

  Megjegyzés: Törpék kezdő felszerelésének egy része. 300 arany.


  Törpe fejsze:
  A másik, tipikus sztereotip kép, a fejszével rohangászó törpe. Legyen az kétélű, egy élű, nagy, kicsi, de vészesen tudják forgatni, hogyha arra kerül a sor. Ez is, mint a pöröly, a munkából került át az általános fegyverforgatáshoz, ugyanis a felszínen élő törpék közül sokan foglalkoztak fakivágással, ahogy teszik a mai napig is. Egyszerű, hatásos és könnyen le tudnak vele csapni egy idegesítő Nyurgát, ha éppen az nem fogja be a száját. Jegyeztek fel olyan esetet is, amikor valaki egy törpe méretén viccelődött, az pedig gyorsan megoldotta fejszéjével a magasságkülönbségeket.

  Megjegyzés: Törpék kezdő felszerelésének egy része. 350 arany.


  Törpe íj:
  Természetesen nekik is vannak íjászaik, hogy ne lennének? Az általános, emberek által használt, visszacsapó rövidíjhoz hasonlatos íjak ezek, szintén tömegesen szerelik fel vele a hadtesteket. Egy törpe általában nem arról híres, hogy szeret íjjal lövöldözni, de hát... oda se neki, ha ezt kell tenni, hát ezt kell tenni.

  Megjegyzés: Törpék kezdő felszerelésének egy része. 350 arany.


  Törpe pajzs:
  Legvégül következzék a törpe pajzs, amely sokféleképpen megjelenhet. Lehet kerek, szögletes, más kialakítású, ezt az egyén maga válogatja meg (főleg, ha el is tudja készíteni...). Azonban, a tömeggyártott pajzsuk, amelyekkel a seregeket szerelik fel, egy magas toronypajzs, amivel lábuktól a nyakukig el tudják takarni magaukat, ezzel használva a falanxon alapuló hadmozdulatokat. Ilyenkor egy lándzsával is felszerelik őket, de ez a törpék között már tényleg eléggé... egzotikusnak számít, mert, ahogy ők mondják "dobd már e' aztat a fogpiszkálót, oszt vögyé' magadhoz valami sziklásabbat!".

  Megjegyzés: Törpék kezdő felszerelésének egy része. 400 arany.
  [FEJLESZTÉS ALATT] 

   Pontos idő: Pént. Szept. 20 2019, 14:20