Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Kezdő fegyverek

  Share
  Crion
  Crion
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Nicosia

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Túl a fókuszon
  Rang: Főisten

  Kezdő fegyverek

  Témanyitás by Crion on Pént. Jan. 20 2017, 17:06

  Salonir világában ahány ember, annyiféle fegyver található.Vannak, akik termetükből kiindulva a szúró fegyvereket szeretik, míg mások inkább a zúzó pusztítást preferálják, így ne feledkezzünk meg a többi fajról sem. Itt olvashattok a kezdő, közelharci fegyverekről, faji specialitásokkal ötvözve. Ne feledjük el: A nem megfelelően ápolt felszerelésünk, talán az életünkbe is kerülhet!
  A "Kezdő felszerelésének része" felirattal ellátott fegyvereknek NEM mindegyikével rendelkezik a kezdő Kalandor, természetesen választania kell egy adott csomagból.
  A felszerelésekhez mellékelt ár az általános kereskedői árat jelölik. Természetesen a jó alkudozási képességűek csökkenthetik leendő kiadásaik összegét.  Emberek:

  Az emberek mindig is hűek voltak egyszerű fegyvereikhez. A rájuk jellemző hosszúkásabb markolat és a jól felismerhető keresztvasak használata szinte már a névjegyükké vált. Az ehhez hasonló fegyverek forgatása és a rájuk épülő harcmodorok, az emberiséget végig kísérték történelmük során. Sok hasonló fegyverről keltek legendák, s jelképes szimbólumként ragyogják be a rájuk szoruló emberek mivoltát. Egyesek jóságos cselekedetekre, mások a rosszaság és gonoszság szaporítására oltanak ki vele ártatlan életeket. Hogy Te miként fogod forgatni őket, az csak is rajtad áll.  Általános rövid kard:


  A rövid kardok Salonir legelterjedtebb fegyvereihez tartoznak. Hasonló fegyvereket látsz mindennap az őrök oldalán, s más-más haramiák is ezt forgatják könnyed, markáns kidolgozása miatt. Készülhet vasból, s bármiféle acélból, nemesfémből, akárcsak elkövetkező társai. Az emberek által kialakított, egyben kedvelt módosulatokat szemmel láthatóan is tartalmazza.  Megjegyzés: Emberek kezdő felszerelésének egy része. 500 arany.  Általános hosszú kard:


  A hosszú kardok családja igen tág, de a leggyakoribb fegyvereket a hosszú markolat, ívelt keresztvas és a markáns hosszú penge jellemez. Nevét tömörebb és tömzsibb testvérén túlnőve kapta, így valójában csak a méret az, ami megkülönbözteti a két pengét egymástól.
  Az emberek és velük egy fizikumú lények képesek egy, akár két kézben is könnyedén forgatni a hosszú kardokat, míg az alacsonyabb népeknél már szigorúan kétkezi használatú.
  Megjegyzés: Emberek kezdő felszerelésének egy része. 1.000 arany.
  Általános vívó kard:


  A vívó kardok használati területe természetesen a nevükben is szerepel. Ezek a fegyverek leginkább a szúrásokra és döfésekre lettek kialakítva, hála vékonyabb, hegyesebb pengéjüknek. A pengekezdet tartalmazhat keresztvasat, de a hasonló pengéket forgató harcosok inkább a vívásra kifinomodott markolatvédőket részesítik előnyben.
  A fegyver tökéletesen kiegyensúlyozott egy kezdő vívó számára.
  Megjegyzés: Emberek kezdő felszerelésének egy része. 500 arany.
  Általános fapajzs:


  A pajzsokat sokan a páncél részének hiszik, mikor ez koránt sincs így. A legügyesebb pajzshasználók immár fegyverüket a lehető legtöbb kreativitással képesek lehengerlő módon forgatni. A pajzsok szimbólumként voltak jelen a háborúkban, megkülönböztetett festésekkel képviselték házaikat a harcosok, és a küzdőfelek.
  A pajzsok bármilyen acélból és fémből, nemesacélból is elkészíthetők. Bőrrel és más anyagokkal díszíthetőek, s lakkokkal és más praktikákkal ellenálló képességén is javíthatunk.
  Megjegyzés: Emberek kezdő felszerelésének egy része. 200 arany.  Drakojanok, sárkánylovasok:

  Az emberekhez talán a drakojanok állnak a legközelebb. Természetesen bármely faj képviselői válhatnak sárkánylovassá, de a két nép hadászati eszközei jóval többen is megegyeznek, mint ahogy azt gondolnátok. Kivéve a sárkányokat, hisz azok elég egyedinek számítanak.
  Egy sárkány hátán az ember igyekszik a kényelemre, és természetesen a megfelelő, praktikus kialakítású eszközök viselésére. Lássuk, miből is áll egy kezdő Drakojan, vagy sárkánylovas arzenálja.  Drakojan rövid kard:


  Ebben a fegyverben és nagyobb társában mutatkozik meg leginkább az emberek népétől átvett stílus. A kecsesen díszített keresztvasak, s a gondosan kialakított markolatok egy hasonlatosan egyszerű, de halálos pengét támogatnak. A keresztvasak általában a fegyvert forgató harcos sárkányának koponyamintáját ábrázolják, a pengét pedig a lovas családjának mottója/neve díszíti. Egyes szóbeszédek arról is szólnak, hogy az elesett sárkánylovasokat és elpusztult sárkányaikat az elhagyott kardok alapján azonosították.
  Megjegyzés: Drakojanok kezdő felszerelésének egy része. 650 arany.  Drakojan handzsár:

  A drakojanok természetesen nem csak az emberektől, hanem más fajoktól is kölcsönözték tudásukat fegyverarzenáljuk kiépítése érdekében. A handzsár kiváltképp a sárkányokról való küzdelem segítségére kerültek be az eszközeik listájára. Az enyhén ívelt, s az előzőhöz hasonlóan díszített fegyver kialakításában segít, hogy még véletlenül se vágjuk meg hátas állatunkat. Méretben nagyobb, mint előző testvére, de súlyában jelentősen könnyebb, ezzel is megtartva az elfek jellegzetességét.  Megjegyzés: Drakojanok kezdő felszerelésének egy része. 750 arany.


  Drakojan pajzs:

  A fajjal kapcsolatban említett praktikusság és kényelem leginkább a nép pajzsaiban keresendőek. Míg a fajra emlékeztető sárkányos dizájnt követik a remekül megmunkált és díszített acél / vas védelmi eszközök, egyfajta hüvelyként is funkcionálnak. A sárkánylovasoknak nagy mozgásfelület csökkentés lenne, ha kardjuk hüvelyét az oldalakon kellene viselniük, így kifejlesztették ezeket a több funkcióval ellátott pajzsokat a maximális hatékonyság eléréséért.
  Megjegyzés: Drakojanok kezdő felszerelésének egy része. 400 arany.


  Drakojan íj:


  A drakojanok kiképzésük során megtanulnak a távolsági fegyverekkel is kitűnően bánni. Vannak olyan lovasok kik inkább a távolsági harcot preferálják, és sárkányuk hátáról is inkább a biztonságos távolságokra alapozzák harcmodorukat. A sárkánylovasok íjait különleges módon alkották meg. Az ideg osztott szerkezetű, így a lovas akár össze is csukhatja a fegyvert, így praktikusan tárolhatja és viselheti a nyugodt, harcmentes időszakokban. Továbbá a nyitott állapotban tárolt fegyver, nincs kihatással a lovas és sárkánya együttes mozgására, hisz a remek alapanyagok kellő rugalmassággal látták el a fegyvert, így bármilyen szituációban felhasználható.


  Megjegyzés: Drakojanok kezdő felszerelésének egy része. 450 arany.
  Orkok

  Az orkok mindig is híresek voltak brutalitásukról. Egyes mondások úgy tartják, hogy a vér nem válik vízzé, de nyugodtan kijelenthetjük, hogy a mára már városokban élő orkok jóval szocializáltabbak a szabadban élő társaiktól. Bár legyen városi, vagy szabad ork, hovatartozásuk a fegyverzetükön semmit sem változtatott. Fegyvereik reprezentálják viselőjük természetét és vérmérsékletét. Általában nehezek, sokszor fogazottak, hogy még borzalmasabb sebeket okozhassanak az ellenfeleiknek. Az ork kovácsok készítik talán a legkülönfélébb fegyvereket Salonir világában, hisz minden harcos egyedi fegyvert készíttet magának, akár acélból, akár csontból.


  Ork szablya:
   
  A nehéz, széles pengéjű ork szablya, minden harcos rémálma. A hosszú, durva markolat egy kisebb keresztvasban végződik. A penge széles, fogazott és egyenetlen, minden esetben a forgatójának személyiségét és harci stílusát tükrözi. A szablya vége gyakran egy visszafordított kampóban végződik és a markolat alját is ellátják valamilyen sebzésre képes kellékkel, ezzel is a legpusztítóbb harcosokká téve az orkokat.
   


  Megjegyzés: Orkok kezdő felszerelésének egy része. 300 arany. 


  Ork fejsze:
   
  Az ork fejszék hasonlatosan a szablyákhoz rendkívül sok formában megjelennek Salonir világában. Léteznek egykezes és kétkezes fejszék, s mindez attól függ, hogy a forgató milyen harci stílust követ. A kialakítás, a tüskék, a puszta gyilkolásra tervezett fejszét olykor, úgynevezett „foltokkal” látják el, melyekbe akár egy ember feje is belefér. Ezekkel a foltokkal a harcos képes megragadni ellenfele végtagját, fejét, így magához ránthatja, kicsavarhatja azokat. A foltok belső falát is elláthatják pengével a maximális effektivitás elérése érdekében.
   


  Megjegyzés: Orkok kezdő felszerelésének egy része. 350 arany.

  Ork buzogány:
   
  Az ork buzogányok talán a legkülönlegesebb fegyverek az orkok arzenáljában. Jóval különböznek a többi faj zúzó fegyvereitől. Az ork buzogányok hosszú, akár kétkezes markolattal is kezdődhetnek, melyek végében egy méretes gömb helyett, tömör, fogazott, borotvaéles pengék sorakoznak. A körkörös, vágó kialakítással, szúrni, törni és hasítani és képesek a fegyvert forgatók. Egyes orkok a többi faj által használt tömör fejeket használják, míg mások erősebb állatok koponyájából készíttetik el buzogányukat.
  Megjegyzés: Orkok kezdő felszerelésének egy része. 350 arany.


  Törpék:

  Ismerjük jól a Sziklafiakat. Kemény népség, mint a kő, bár annál ravaszabbak és éles eszűbbek tudnak lenni, hogyha a helyzet úgy hozza. Merev hierarchiájuk, társadalmi berendezkedésük lehetővé teszi, hogy mindegyikük szabadon viselhessen olyan fegyvert, amelyet akar; s mondhatni, nincs két ugyanolyan törpe, aki egyazon arzenálból válogatna, ámbátor van néhány, rájuk jellemző fegyverfajta; ezek pediglen a következők:

  Törpe pöröly:
  Ugyan ki ne ismerné a tipikus, sztereotip, pöröllyel rohangászó törpe képét? Nos, a valóságtól nem áll távol ez, hiszen a legtöbb kovács a mesterségéhez használatos fegyvereket kedveli, hiszen az áll nekik kézre. Egykezes-kétkezes; oly' mindegy, a forgatás a lényeg! Tipikus zúzófegyver, akit egyszer eltalálnak vele, nagy valószínűséggel nem kell másodszorra megütni ahhoz, hogy a földön maradjon.

  Megjegyzés: Törpék kezdő felszerelésének egy része. 300 arany.


  Törpe kard:
  Azt hiszitek, nincsenek kardforgató törpék? Nagyobbat nem is tévedhetnétek, Nyurgák! Bizony, a törpék között akad nem kevés kardforgató, seregeikben is jellemző a karddal operáló hadtest. Átlagosan egy emberi rövidkardhoz hasonló méretűek a törpe kardok, de jóval... több anyag van bennük a szokásosnál, egy ember számára a súlyozása bizony nem éppen megfelelő. Ha van mágikus ereje, ha nincs, markolatuk mindig rúnázott, ámbátor ezek nem "apáról-fiúra" kardok, hanem tömeggyártmányok, amelyekkel katonákat szerelnek fel. Persze, kivételek mindig akadhatnak.

  Megjegyzés: Törpék kezdő felszerelésének egy része. 300 arany.


  Törpe fejsze:
  A másik, tipikus sztereotip kép, a fejszével rohangászó törpe. Legyen az kétélű, egy élű, nagy, kicsi, de vészesen tudják forgatni, hogyha arra kerül a sor. Ez is, mint a pöröly, a munkából került át az általános fegyverforgatáshoz, ugyanis a felszínen élő törpék közül sokan foglalkoztak fakivágással, ahogy teszik a mai napig is. Egyszerű, hatásos és könnyen le tudnak vele csapni egy idegesítő Nyurgát, ha éppen az nem fogja be a száját. Jegyeztek fel olyan esetet is, amikor valaki egy törpe méretén viccelődött, az pedig gyorsan megoldotta fejszéjével a magasságkülönbségeket.

  Megjegyzés: Törpék kezdő felszerelésének egy része. 350 arany.


  Törpe íj:
  Természetesen nekik is vannak íjászaik, hogy ne lennének? Az általános, emberek által használt, visszacsapó rövidíjhoz hasonlatos íjak ezek, szintén tömegesen szerelik fel vele a hadtesteket. Egy törpe általában nem arról híres, hogy szeret íjjal lövöldözni, de hát... oda se neki, ha ezt kell tenni, hát ezt kell tenni.

  Megjegyzés: Törpék kezdő felszerelésének egy része. 350 arany.


  Törpe pajzs:
  Legvégül következzék a törpe pajzs, amely sokféleképpen megjelenhet. Lehet kerek, szögletes, más kialakítású, ezt az egyén maga válogatja meg (főleg, ha el is tudja készíteni...). Azonban, a tömeggyártott pajzsuk, amelyekkel a seregeket szerelik fel, egy magas toronypajzs, amivel lábuktól a nyakukig el tudják takarni magaukat, ezzel használva a falanxon alapuló hadmozdulatokat. Ilyenkor egy lándzsával is felszerelik őket, de ez a törpék között már tényleg eléggé... egzotikusnak számít, mert, ahogy ők mondják "dobd már e' aztat a fogpiszkálót, oszt vögyé' magadhoz valami sziklásabbat!".

  Megjegyzés: Törpék kezdő felszerelésének egy része. 400 arany.
  [FEJLESZTÉS ALATT] 

   Pontos idő: Szer. Jan. 23 2019, 19:16