Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Legendás Fegyverek

  Crion
  Crion
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Nicosia

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Túl a fókuszon
  Erőpont: Erős

  Legendás Fegyverek Empty Legendás Fegyverek

  Témanyitás by Crion on Kedd Jan. 17 2017, 02:07

  Itt találhatóak meg Salonir legendás fegyvereinek leírásai. A kódexek egyes fegyvereket igen jól, másokat kevésbé és hiányos ismeretekkel tüntetnek fel.

  Anam'Falur - Anamúr Áldása
  Anamúr legendás íja, melyet az első elfek vezetőjére hagyott. Az íj évszázadok óta a vérvonalat követve öröklődik. A fegyver sajátossága, hogy nem rendelkezik fizikai formával, egyfajta mágia tartja egyben a kis szoborból és különböző növények szirmaiból összeálló íjat. Mágikus húrját felhúzva, az íj közepén található szobor egy rózsaszárra emlékeztető, tüskés nyílvesszőt kreál mely keményebb mint az acél, s könnyebb mint egy tollpihe.
  A kilőtt nyílvesszőt továbbá a fegyvert birtokló személy képes bármilyen természeti módon manipulálni. A vesszőn sorakozó tüskéket kilőni, megnövelni, élesíteni azokat. Indákká formálni, így csapdába ejteni / gúzsbakötni a célpontot. Erejének csak a használó kreativitása szabhat határ.

  Legendás Fegyverek TvZzI7XW

  Megjegyzés: Anameiron, az elfek vezérének fegyvere. ENGEDÉLYKÖTELES

  Tir'Nagan Tin'Tangre - Szirének Dallama
  A legendák úgy tartják, hogy eme íjakat a négy Szirénkirálynő birtokolja. Kecses és tekintélyt parancsoló fegyverek, melyek különleges képessége a plusz húrokban rejlik. Amint egy szirén szabadjára engedi a fegyver által kilőtt nyílvesszőt, onnantól a húrokon játszott dallamokkal képes irányítani a vesszőt. A hallatott "zene" továbbá a szándékától függően hat ki célpontjára, akit álomba szenderíthetünk, vagy meg is hátráltathatjuk a harctól. Gyenge elméjű ellenfeleket akár az őrületbe kergetve öngyilkosságra is sarkallhatjuk.
  A fegyver ezen kívül egyszerű hangszerként is alkalmazható, s mind a 4 külön kiegészítő képességgel rendelkezik.
  Az egy helyen összegyűjtött Tir'Nagan Tin'Tangrek Négyes ereje mindmáig ismeretlen. 
  Legendás Fegyverek XJNUibvz

  Megjegyzés: A 4 íjat a Szirénkirálynők birtokolják. ENGEDÉLYKÖTELES

  A komisz zsivány
  A komisz zsivány az egyetlen híres-neves fegyver, mely nem rendelkezik az eddigiekhez hasonló epikus, esetleg heroikus elnevezéssel. Ennek az a magyarázata, hogy A komisz zsivány rengeteg kézben megfordult már, Salonir csínytevői között. Minden egyes tulaj, valami egészen mással díszítette és ruházta fel a fegyvert, így annak használóiról és képességeiről mindössze keveset tudunk.

  I. Az íj tetején található kampós pengével Betzzi Falbrunk ruházta fel az íjat, kinek közelharci íjászatát legendaszámba vették, s rengeteg kalandornak vált példaképévé a félszerzet.

  II. A pengét követő Róka motívumot egy ismeretlen, vörös köpenyes férfi - ha tényleg az volt. - faragta, s díszítette a fityegő prémmel az íjat. A legpontosabb leírások alapján a prémet, olykor leakasztotta a fegyverről, s fülébe akasztva rendkívüli ügyességre, s agilitásra tett szert.

  III. A középső markolatrészről pontos információkat nem volt egyszerű szerezni. Sok ember életébe került a tudás, hisz Baldorf a Hegy, A Süvöltő Hegység óriása birtokolta. A fegyver kezdeti mérete talán egy fogpiszkálónak felelt volna meg neki, így segítségül hívva az ősi óriás varázslatokat, megbűvölte a Komisz zsiványt így annak mérete, használója termetéhez alkalmazkodik. - Köszönjük Baldorf.

  A komisz zsivány további módosításairól és régebbi használóiról egyéb információk nem kerültek elő, s jelenleg a fegyver holléte is ismeretlen.
  Legendás Fegyverek ON77bUto

  Megjegyzés: A fegyver holléte ismeretlen. ENGEDÉLYKÖTELES

  [FEJLESZTÉS ALATT]

   Pontos idő: Hétf. Okt. 14 2019, 10:05