Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Angyal

  Caralden Yosa
  Caralden Yosa
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Moldred

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Feneketlen
  Erőpont: Elég

  Angyal Empty Angyal

  Témanyitás by Caralden Yosa on Vas. Dec. 20 2015, 23:11

  Angyal MQpC4lKB
  Az angyalok az Istenek születésével jöttek létre sok százezer évvel ezelőtt, bár sokan azt beszélik, hogy akkor teremtődtek, amikor megjelentek az első emberek. Életük fontos tere Tyropia lett, a felhők közt lebegő sziget, melyet a mennyországhoz legközelebbi helynek vélnek, s köztudott, hogy amíg az angyalok földjén békesség uralkodik, addig az embereknek nem kell rettegniük az Istenek csapásaitól, mert megvédik őket. Ezért is lett fő feladatuk az angyaloknak az, hogy oltalmazzák az emberek világát, hírnökök legyenek az emberek és Istenek világa között, halandó és halhatatlan között.


  Kezdetben nem volt kiépített rendszerük, mindannyian élték a saját életüket, azonban meghatározott szabályaik voltak, amely sok angyalnak nem tetszett, ez pedig lázongáshoz vezetett, így többen is a bukottak útjára tévedtek. Akkor alakult meg az első Égi Tanács, kezdetben öt taggal, kiknek feladatuk a törvényhozás lett, a többi angyal pozícióba sorolása és az igazsághozatal. Életükben még szigorúbb szabályok léptek érvénybe, amikor a Tanács még egy taggal bővült, köszönhetően egy angyalnak, aki a rendszert semmisnek véve nyilvánította ki, hogy letaszítja az égieket a bukott angyalok seregével. A hattagú Tanács komolynak véve a fenyegetést felállított egy lelketlen, érzésekkel nem bíró „befogó gárdát”, melynek feladata a bukott angyalok elfogása volt, s ítélőszék elé hurcolása, ahol jobbik esetben leláncolták és kihallgatták őket, a rosszabbik esetben pedig életüket vették. Tekintve, hogy az angyalok voltaképp halhatatlanok, csak egy főbb angyal ölheti meg őket, vagy maguk az Istenek.


  A szabályok egyszerűek voltak: nincs szerelem, nincs kötődés, nincs család, csakis az alázat, csak az emberek védelme. A Tanács már nem azt szolgálta, amit régen hivatott, hazudtak, csalók lettek, hogy az Istenek felé emelkedjenek, s egykoron ők uralják az emberek világát, irányítsák őket, mint a kutyákat. A legtöbb angyal kitartott a Tanács mellett, félve, hogy halál lesz büntetésük, de sokan a bukottak oldalára álltak, hogy elhozzák újra a békét.


  A legtöbb angyal pecsét- és fénymágiára képes, s a bukottak ugyanúgy képesek a fénnyel bánni, de már nem olyan erősen, mint rég. Egy-egy Istenség felemelheti őket, ha még van elég hitük hozzá. A bukott angyalok nem feltétlenül csak azért azok, mert nem tetszett számukra a rendszer, sokukat valóban a hatalmasabb sötét erő vonzott a másik oldalra.
  Kinézet: 
  A legtöbb angyal rendelkezik egy különleges aurával, amiből érződik az egyszerű emberek és mások felé, hogy ők hatalmasabbak - legyen szó még égi vagy akár bukott angyalról. Képesek szárnyaikat visszahúzva járni-kelni halandók között, ezért nem feltétlenül mutatkoznak szárnyaikkal. Az égi angyalok szárnyai fehérek, általában egy pár, de magasabb rangúak esetében lehet két pár is. A bukott angyalok szárnyai szürke, vörös és fekete színekben terjednek el. Másképpen nem igazán lehet őket elkülöníteni, viszont angyal-angyal tudja a másikról, hogy az egyik bukott. Megjelenésük lehet különleges is: némelyikük haja színe vörös, ahogy a ruhái is; némelyeké zöld, kék, ezt még azonban nem sikerült senkinek sem megmagyaráznia, hogy miért - úgy vélik, az istenek szeretnek játszadozni az alkotással.


  Képességek:
  Fénymágiára, mozaikmágiára képesek a legtöbben, persze ez nem zárja ki azt, hogy tanulhatnának mást, csupán ezekkel a képességekkel jöttek a világra. Mivel körülbelül a világkeletkezés óta jelen vannak, ezért minden eseménynek szemtanúi voltak, így sokat tudnak egyes fajokról és azok általános képességeiről. El tudják rejteni aurájukat, így úgy járhatnak az utakon, mint az egyszerű halandó emberek. Képesek a gyógyításra és az öngyógyításra, a telepatikus kommunikációra. Az erősebb angyalok olykor fénygömbbe burkolózva jelennek meg, míg mások tűzbe; esetlegesen egy kívánságot is tudnak teljesíteni, ha az nem haladja meg erejüket. Angyaltól függően érzékelik a körülöttük lévők hangulatát és képesek azt befolyásolni. Mivel alapból arra lettek teremtve, hogy másokat óvjanak, ezért fel tudják ruházni védenceiket extra képességekkel (nagyobb ellenállás a tűzzel szemben, nem hatnak rá az elmét befolyásoló varázslatok, stb).
  Halhatatlanok, ezért csak az istenük vagy egy felsőbbrangú angyal ölheti meg őket, de nem kizárt, hogy egy félisten, vagy egy rangosabb és erősebb mágus is fel tudja venni velük a küzdelmet (később kiderült, hogy a bukott és égi angyalok is védtelenek egymással szemben). Halhatatlanságukból kifolyólag nem hatnak rájuk a mérgek, nem öregednek, és nem hatnak rájuk az elmét befolyásoló varázslatok, sebeik maguktól begyógyulnak. Ha felemelően boldognak érzik magukat, testük fényt bocsájt ki.
  Képesek befolyásolni termékenységüket.


  A Befogók:
  A Tanács kiválogatta leghűségesebb angyalait, majd szinte agymosottakká téve őket ráállították a bukott angyalok befogására. A Befogók feladatuktól nehezen vagy egyáltalán nem álltak el, hiszen ezt az egy parancsot ismerik. Agyuk nyomkövetőként működik: ha egy konkrét személyre állítják rá, akkor mindig tudni fogja, hogy az épp merre tart, hol tartózkodik. Nem hatnak rájuk az elmetrükkök és szinte megállíthatatlanok a feladatuk elvégzésében.
  Frakciók:
  Négy csoportra különíthető el az angyalok szervezete.
  Egy: Tanácshűek, akik lesik a Tanács parancsait.
  Kettő: Bukott angyalok, akik a Tanács miatt hagyták el szent mivoltukat.
  Három: Bukott angyalok, akiket egy istenség csábított el a sötét oldalra.
  Négy: Megmaradtak az angyalok városában, az égben, s úgy tesznek, mintha a Tanács hasznára lennének, de belülről dolgoznak ellenük.
  - Kérdésekkel felkeresendő Caralden Yosa.

   Pontos idő: Hétf. Okt. 14 2019, 03:53