Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Inkarnátok

  Share
  avatar
  Feroxi
  Admin
  Admin


  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Sok.
  Rang: Szárnyaslogisztikai Főmunkatárs

  Inkarnátok

  Témanyitás by Feroxi on Vas. Dec. 20 2015, 21:51

  Inkarnátok


  Ez a faj rendkívül sokban különbözik bármely más faj képviselőitől. Nem is igazán lehet egy egységes fajnak nevezni őket, de oly sok mindenben hasonlítanak egymásra, hogy ezt a kategóriát találták megfelelőnek.

  Az egyszerű inkarnátok alapvető elemek megtestesülései. Ezen alapvető elemek a tűz, víz, föld, levegő. Ezeknek különböző formában megjelenő tiszta és kombinált formájuk szolgálják az inkarnát alapvető anyagi formáját. Rendkívül sokszínűek, és a mai napig találhatók újabb és újabb inkarnát alfajok, típusok, elvégre az inkarnátok nem csupán valakitől születhetnek. Amennyiben a megfelelő feltételek teljesülnek, egy inkarnát a maga erejéből is megtestesülhet.

  Egy inkarnátnak hatalma van a saját ereje felett, és ez a hatalom páratlan az elemi mágiában: Egy tűzből álló inkarnát teremt és manipulál mindent, ami tűz, és nemcsak hogy nem árt neki a tűz, de akár még erőt is adhat neki, ha egy botor mágus felperzselné azt, aki tűzből született.

  A faj minden tagja képes emberi, vagy akár tündei alakot ölteni, feltéve, hogy erre hajlandóságot mutat. Ezen forma rájuk tekintve egyedi és onnantól, hogy azt felöltötte, már nem változtathat rajta. Ezen kívül képesek visszatérni abba a formába, amelyből létrejöttek, hátrahagyva az emberi test hátrányait... és előnyeit is. Amíg emberi formában van, ugyan az elemi mágiája valamennyivel gyengébb, de az ellentétes elem (mely másképp felmorzsolná, kioltaná, elpárologtatná...) nincs rá veszéllyel.

  Gyakori tulajdonságaik: 
  A tűzből születők a tél beköszöntével fáradékonyabbak, gyengébbek. Vannak, akik egy meleg kuckóban összekuporodva téli álomra hajtják fejüket, van olyan is, akinek jobb dolga van. De ők sem menekülhetnek az átlagost jóval meghaladó alvási szükséglet mellékhatásaitól. Hasonlóképp a vízből születők (de leginkább ennek a jég formáját képviselők) nem bírják a hőséget, de a szárazságot végképp nem. Számukra fontos a megfelelő folyadékpótlás. A szél gyermekei szabad lelkek. Nem tűrik a bezártságot. Amennyiben nem lehetnek szabadok, komolyan belebetegszenek, és hamar meg is halhatnak. Éppen ezért a bebörtönzés számukra halálos ítélet. A föld inkarnátjai sokszínűek. A föld olyan gyermekei, melyek a sziklákból születtek, nem bírják a változást, gyakran van valami kisebb szokásuk, melynek akkor is úgy kell történnie, ha beszakad az ég. A föld élet, növény megtestesülései gyakran kapcsolatban állnak valamivel, szoros szimbiózisban és ebből nyerik erejüket. Amennyiben ettől megfosztják őket és/vagy nem képesek egy új szimbiózist létrehozni hamar, vagy a régit visszaállítani, az biztos halál számukra. Ám minden egyes új kapocs az erejük egy részét követeli, gyengülnek tőle. És rengeteg idő, míg újra helyreáll bennük az egyensúly...


  ~Kérdésekkel felkeresendő Feroxi.


  _________________
  Video, quid te feceris.
  Video, quid te facias.
  Video, quid te facturus sis...

   Pontos idő: Vas. Jún. 24 2018, 16:41