Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  A Drakojanok 2.0

  Share
  avatar
  Feroxi
  Admin
  Admin


  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Sok.
  Rang: Szárnyaslogisztikai Főmunkatárs

  A Drakojanok 2.0

  Témanyitás by Feroxi on Szomb. Nov. 21 2015, 23:11

  A drakojanok történetét legjobban az öröklött tudás mutathatja meg, melyet a sárkányok mindmáig őriznek, kisebb-nagyobb eltéréssel, attól függően, ki kinek a leszármazottja volt, s az mit tudott, és mit élt át. De amit tudtunk, megtettük, hogy megőrizhessük az utókornak azt, ami történt.

  Minden egy kisebb kereskedő nemzedékkel indult, mely az akkor még Adúriaként ismert földön élt. Eredetileg már nem is igazán tudni, hogy milyen faj népei alkothatták, de az bizonyos, hogy elfek, emberek, s szinte minden faj népei tagjává váltak ennek az egyre növekvő nemzetnek, mely mindennek a kezdete volt. Nem harcoltak senkivel, zsoldosaik önvédelemből és rendfenntartásból voltak csupán, jobban érdekelte őket a pénz. Védett helyen voltak, mégis elég jó helyzetben, hogy szárazföldi karavánokat, és egy folyamnak hála, kereskedőhajókat küldjenek mindenfelé, viszont azoknak, akik nem ismerték elég jól a környező hegyvidéket, nehéz lett volna bejutni. Azonban volt, amit nem tudtak. A sötételfeknek szükségük volt a város alatt húzódó érckészletekre, hogy kapzsiságukat kielégíthessék. A kereskedők erről a kincsről nem tudtak, a föld alatt viszont voltak raktáraik, noha nem elég mélyen, hogy a sötételfek által olyannyira áhított ércekre ráleljenek, de elég mélyen, hogy azt higgyék, tolvajlásra adják fejüket a hegyesfülűek (és meg kell jegyezzem, volt, aki így tett).

  A háború hamar kirobbant, viszont nem voltak megfelelően felszerelkezve egy olyan veszélyre, ami a felszín alól közeleg. Azonban a földfelszín felett volt segítségük. A sárkányok a sötételfek vadászata miatt (melyet trófeának, valamint fegyver- és páncélkészítésnek, valamint egyéb szükségletek kielégítésének tudhatunk be) hamar szövetségre léptek ezen vegyes kereskedő népséggel, és a harcok együtt folytak tovább. Mivel a földfelszín alól bármikor feltörhettek a sötételfek, voltak tervek a város elköltöztetésére is, azonban ez gátokta volna kereskedelmüket, ami könnyen a város végét jelenthette volna. Azonban a harcok dúltak, és az adúriaiak és a sárkányok egyre közelebb kerültek egymáshoz. Jelentek meg időközben szerelmi kapcsolatok is, azonban ezek terméketlennek és titokban tartottnak bizonyultak. Azonban hamarosan minden megváltozott. Egy hatalmas csatában, mely rengeteg sárkány, zsoldos és adúriai életébe került, a város megsemmisült. Ekkor, a Nagy Választóhegybe menekült túlélők közt megfogant a Szövetség. A sárkányok istene, Exesasz közbenjárásával szövetség köttetett a kétlábúak és négylábúak közt: Egymáshoz kötik életüket, és megvédik egymást, míg a halál el nem választja őket. Ezen szent kötelék megszületésének helye a Szövetség Barlangja, mely a mai napig szent hely minden drakojan számára, ugyanis ekkor született meg ez a faj. Az ottaniaknak nemcsak lelke, de vére is egybefonódott (de azért nem csak a mágia tehet róla, de azt majd egy másik mesében...), így jelent meg a sárkányok társaként a drakojan, mely jelentése is ez: A Sárkányok Testvére.

  A Drakojanok mágiára egyedül képtelenek, erejük (már amennyi van) a sárkányukkal való kapcsolatukból ered, így varázslataik és választható elemük is attól függ, ki az ő társuk. Tudniuk kell együttműködni sárkányukkal, egy egységet alkotni, ugyanis egyik sem előrébb való a másiknál. A legjobb drakojan csak sárkányával együtt alkot egy egészet, de mégsem függ tőle teljes mértékben. Noha még gondolataik is egybefonódnak, néha a szükség úgy kívánja, hogy különváljanak. Fenn kell tartani az egység és kettősség egyensúlyát.

  Aida Mo pennájából:
  "Éjszakára a sárkányok ugyanis szabad utat kapnak, oda mennek, ahova akarnak, de Dragonia városát sosem hagyják el lovasaik nélkül, hacsak nem kapnak rá parancsot."


  "Védelmezzük otthonunkat. A drakojan vadászok, a lovasok, harcosok, mágusok, mind-mind hordoz magánál fegyvert. Ha egy köpenyes alakot látsz valahol, biztos, hogy nem egy macskát rejteget alatta."


  " Persze mindenki képes a legalapvetőbb mágiára, de hogy igazi mágus legyen belőle, nem mindenkinek van hozzá akarata, s tudása. Minket harcra képeztek, sárkányok mellé, a sárkány az, aki a mágiát, az elemeket uralja."


  "Elvégre egy sárkány nem azonnal kerül hozzánk, csak 12-14 éves kortól, attól függ, hogy az készen áll e rá."


  "Általában a sárkány választja meg a gazdáját... habár nekünk nem kell szelídítenünk, mint másoknak, mert a drakojanok... hm.. elárulok egy titkot. Valamelyest egy cseppnyi sárkányvér folyik ereinkben, amiről a sárkányok tudják, hogy mi nem ártunk nekik, közéjük tartozunk, társak vagyunk."


  "Egy olyan drakojan, akinek a faja a teremtés óta harcban áll a sötételfekkel. Ha használt is mérget, az ránk nincs hatással, elvégre a szervezetünk megküzd ellene, akármilyen erős méreg is legyen. Ha persze nagyon erős, akkor lázzal védekezünk ellene, de ez egy éjszakán át nem tart tovább, elvégre ki is dobja magából a szervezet a bőrön keresztül. Ha hatna ránk a méreg, valószínűleg fél évtized alatt kipusztult volna a drakojan faj."


  "Vannak olyan drakojanok, akik nem igazán születtek sárkány hátára, de hogy hasznosítsák magukat, mindenki megtalálja a maga dolgát. Így ahogy a sárkánylovasaink között akadnak harcosok, mágusok, esetleg tolvajok, kalandorok, úgy akadnak kereskedők, vajákosok, sámánok, és herbalisták, akik kizárólag a gyógynövényekkel foglalkoznak. Általában ők tudják, hogy hol lelhetik fel az alapanyagot a készítményeikhez, így vagy ők maguk keresik meg és szedik össze, vagy megbíznak valakit, hogy szerezze be, ők pedig elkészítik."

  Rangok:
  Harcos - általában kardforgató, ritkábban lándzsás
  Íjász - aki a sárkányok hátán is tökéletesen tud célozni áldozatára
  Vezér - még ha nem is mindenki tartozik szárnyhoz, egy szárny, azaz a drakojanok egy alakulata, vezetőre szorul, aki összhangot teremt a párosok közt
  Kalandor - bejárja a világot, ritka alkalmakkor hazatér
  Kereskedő - portékáit kínálja helyben, vagy másutt
  Vajákos - kuruzsló, gyógyító
  Sámán - kapcsolatteremtő az élők és a túlvilág között
  Herbalista - gyógyfüvekkel foglalkozó személy
  Tanácstag - általában 12 tagú, személyei bölcs öregek, akik a várost irányítják
  Vadász - állatok, esetleg bizonyos fajok után vadászik, legtöbbször ők látják el a város élelmiszerkészletét
  Mágusmester - ritka; csak egy, nagyon ritkán több elem birtokosa
  Kovácsmester - a legkiválóbb kovácsok, akik a sárkánylovasoknak egyedi fegyvereket alkotnak
  Sárkánymester - a sárkányokkal ő foglalkozik, amikor még tojások, kölykök, tehát amíg nem kerülnek gazdához
  Tanítómester - a fiatalokat ő tanítja, hogyan lehetnek jó sárkánylovasok


  _________________
  Video, quid te feceris.
  Video, quid te facias.
  Video, quid te facturus sis...
  avatar
  Feroxi
  Admin
  Admin


  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Sok.
  Rang: Szárnyaslogisztikai Főmunkatárs

  Re: A Drakojanok 2.0

  Témanyitás by Feroxi on Szomb. Nov. 21 2015, 23:17

  Ja meg mellékesen mutatnék rangjelzéseket, amiket majd lehetne aláírásba pakolgatni, hogy ki micsoda Very Happy Egy kis mókázás volt a rajztáblával Very Happy Ha tetszenek, hozzápárosítom mindet a rangokhoz Very Happy

  Nagyok a képek, én meg fáradt vagyok vagdalni:

  _________________
  Video, quid te feceris.
  Video, quid te facias.
  Video, quid te facturus sis...
  avatar
  Caralden Yosa
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Moldred

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Feneketlen
  Rang: Akadémiai Igazgató

  Re: A Drakojanok 2.0

  Témanyitás by Caralden Yosa on Szomb. Nov. 21 2015, 23:49

  Jézusom, ezek a képek nagyon nagyok. xD Viszont tetszik a leírás, tényleg egy átfogó történet a drakojanok megalakulásáról. Very Happy Akkor Dakathról szó hol esik? Mármint amiről beszéltünk. Very Happy
  avatar
  Feroxi
  Admin
  Admin


  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Sok.
  Rang: Szárnyaslogisztikai Főmunkatárs

  Re: A Drakojanok 2.0

  Témanyitás by Feroxi on Szomb. Nov. 21 2015, 23:56

  már a fene se tudja, mit beszéltünk...


  _________________
  Video, quid te feceris.
  Video, quid te facias.
  Video, quid te facturus sis...

  Ajánlott tartalom

  Re: A Drakojanok 2.0

  Témanyitás by Ajánlott tartalom


   Pontos idő: Vas. Jún. 24 2018, 16:45