Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  SÁRKÁNYOK - ÁTDOLGOZÁS

  Share
  avatar
  Hella

  Tartózkodási hely : Alvilág

  SÁRKÁNYOK - ÁTDOLGOZÁS

  Témanyitás by Hella on Szomb. Okt. 31 2015, 21:42

  A sárkányok az egyik legbonyolultabb, és leghatalmasabb lény a többi közül, így érthető, hogy ők külön topicba kerülnek. Minden sárkány rendelkezik egy elemmel, melyet általában a pikkelye színéből határozhatunk meg. A sárkányoknak szinte megszámlálhatatlan fajtája van, mégis a legtöbbet már sikerült behatárolniuk. A nem választható és választható fajok is fellelhetőek a játéktéren.

  Sablon:

  kép
  Név:
  Küllem:
  Elem:

  Jellem:
  Példányszám:

  Élőhely:

  Egyéni Képességeik:


  Név: Árnysárkány
  Küllem: Fekete pikkelyek borítják testét, többnyire foszforeszkáló sávokkal díszítve. A hím egyedek gyakran viselnek taréjt.
  Elem: sötétség

  Jellem: Általában hirtelen haragú, pökhendi lények, melyek felsőbbrendűnek titulálják magukat. Roppant sunyi és álszent jellemük miatt a fajtársaik, sőt még a családjaik is óvatosak velük szemben. Szaporodás után, általában a két pár el is válik egymástól, és az anya sárkány is magára hagyja a fiókáját, ha az már képes vadászni.
  Példányszám: ritkák

  Élőhely Főképp sötét, meleg, nyirkos barlangok, melybe kevés a légmozgás.

  Egyéni Képességeik: Leheletük, vérük, testnedveik rendkívül savasak, olyan mértékben, hogy akár egy páncélos lovagot is szétmarhat a páncéljával együtt. Bár a leheletük csak enyhén maró, azért egy nagy sárkánylégzés akár örökre meg is vakíthat minket, azt leszámítva, hogy a savas gázok a bőrünket is kikészítik.
  Nem választható! 

  Név: Mocsári Sárkány
  Küllem: 10-15 centi magas testüket sápadt zöld színű pikkelyek borítják.
  Elem: méreg

  Jellem: Apró termetükhöz szelíd, békés jellem társul. Nem agresszív lények, és ezt alátámasztja növényevő életmódjuk. Bár könnyen szelídíthetőek, csak a gyógyászatban használatosak, ugyanis méreganyagokkal teli nyáluk több ellenméreg alapanyagául szolgál, ám óvatosan kell bánni vele, mert egy keveset is, ha rosszul kezelnek, képes megölni egy embert. A sárkányok között ennek a fajnak a legkisebb az intelligenciája, ami miatt nem képesek kommunikálni más fajokkal, és csakis ösztönösen viselkednek.
  Példányszám: nagyon gyakori, főleg csoportokban

  Élőhely mocsarak, lápok, magas páratartalmú erdők

  Egyéni Képességeik: Baktériummal, vírussal teli nyál, mely szinte bármely nagytestű állattal is végezhet. Nagyjából egy tucat ilyen kis sárkány nyálából, egy kifejlett árny sárkányt is megölhetnénk. Bár látszólag veszélytelen, a méreg a bőrön keresztül is felszívódhat, így ha tehetjük ne menjünk a közelükbe.
  Csak nekromanták és méreggel foglalkozók választhatják!


  Név: Magma Sárkány
  Küllem: Kérges, kőszerű, acélkemény fekete pikkelyei közt vörös, láva szerű erek húzódnak, melyek szinte izzanak. A szájából folyó nyál roppant forró, képes leégetni a húst is a csontról. A pikkelyeinek a színe a sötét feketétől, egészen a mély vörösig változhat.
  Elem: tűz

  Jellem: Vad, kiszámíthatatlan bestiák, kik féltve őrzik területüket, és kincsüket, melyek a legendákkal ellentétben nem feltétlen arany, hanem bármi más, ami az adott sárkánynak megtetszik. Amilyen vadak, olyan jól bánnak is a csemetéikkel. A Magma Sárkányok általában családi csoportokban élnek, így akár egy 30-40 fős csoportot is lehet találni.
  Példányszám: Ritkák, ám ha valaki találkozik eggyel, általában további 10-20 példányt is észrevehet

  Élőhely Vulkánok kráterei

  Egyéni Képességeik: Köpetük olyan, akár a láva. Szétolvaszt mindent, amihez hozzáér. Bár hőmérséklet ügyében a köpetük kevésbé forró, de egy ember számára ugyanúgy halálos. Emellett fizikai támadásokra immunisak kemény páncéljuk miatt, bár a jég és víz típusú mágiákra érzékenyek, hisz bár nehéz elhinni, de hideg vérűek, így ha lehűtik őket, hamar hibernálódnak. Hibernált állapotban egy magma sárkány, akár a végtelenségig is el tud lenni élelem, vagy víz nélkül. Akad néha olyan is, hogy egy több ezer éves magmasárkányt találtak jégbe fagyva, ám mikor a jég elolvadt és a sárkány teste felhevült, amaz felébredve álmából szörnyű tombolásba kezdett.
  Nem választható!

  Név: Élőholt Sárkány
  Küllem: Általában szinte teljesen csontváz lények, melyek elhunyt sárkányok maradványaiból lett ismét felélesztve. Bár általában nekromanták élesztik újra őket, néha-néha egy-egy maradvány magától éled fel a közelben lévő mágikus események során. Az Élőholt Sárkányok belsejéből mindig valamilyen izzó fény terjed, mely különböző színű lehet, de leginkább zöld, lila vagy kék.
  Elem: halál

  Jellem: Nincs közvetlen jellemük, hisz csak mágikus úton mozgó lények. Bár valamilyen szinten , ők is képesek gondolkodásra, általában az elhunyt lelkétől függ az adott sárkány jelleme.
  Példányszám: Nagyon Ritka

  Élőhely nincs közvetlen lelőhelyük

  Egyéni Képességeik: Immunis mindennemű fizikai támadásra, és szinte az összes mágiára. Az Élőholt Sárkányra csak kétféle mágia hat. A Szent és a Fekete mágia.
  Azok választhatják, akiknek képességeik között szerepel a holtak mozgatása, vagy nekromanták, vagy a sötétség az elemük.


  Név: Tengeri Sárkány
  Küllem: Világos, vagy mélykék pikkelyük miatt, mind a tiszta kék ég, mind a vizek mélyén képesek rejtőzködni. Bár vannak szárnyaik, nem képesek hosszabb távokat megtenni, ám a víz alatt torpedóként képesek siklani. Bár nem rendelkeznek kopoltyúval, emelett is órákat képes a vízfelszín alatt eltölteni.
  Elem: víz

  Jellem: A sárkányok közt a leginkább ingadozó jellemű egyének. Sokan mondják, hogy olyanok, akár a tenger: egyik pillanatban még nyugodt, a másikban meg tajtékzik. Bár területükön kívül viszonylag nyugodtak, ha valaki engedély nélkül a határaikon belülre lép, akkor hirtelen agresszívvá válnak, és könnyen támadnak rá a behatolóra.
  Példányszám: ritkák

  Élőhely tengerek, folyók, tavak

  Egyéni Képességeik: Pikkelyeik masszívak, ellenáll a magas nyomásnak, emellett immunisak a víz és a jégvarázslatokra.  Név: Szikla sárkányok
  Küllem: Az ő bőrük a legkeményebb a sárkányok közül, és bár sokan úgy tartják, hogy az Acél Sárkányok pikkelyei keményebbek, azok még nem találkoztak egy igazi Szikla Sárkánnyal. Kérges, földszerű bőrük szinte mindennek ellenáll, hatalmas, hegyszerű termetük emellett a sárkányok közt is óriási. A leghatalmasabb és legősibb sárkányfajok egyike. Testüket általában mindig valamilyen növényzet borítja be.
  Elem: föld

  Jellem: A legbékésebb, legnyugodtabb sárkányfaj, akik szinte sohasem harcolnak senki ellen. Szinte soha sem társulnak más fajokkal, még maguk közt is remete életet élnek. Ritkán látni fiatal példányt, mert elég ritkásan szaporodnak, és akkor se túl gyakran születik új egyed. Bár a legtöbbjük lomha, azért ha nekikezdenek akár több száz kilométereket is megtesznek gyalogszerrel. Bár szárnyuk van, használni ritkán használják, hatalmas tömegük miatt. Ezeknél a példányoknál elég gyakori a több száz/ezer évig tartó szunyókálás is.
  Példányszám: nagyon ritkák

  Élőhely szerte a világban (előfordul, hogy néha városok/falvak épülnek egy-egy szunyókáló sárkányon)

  Egyéni Képességeik: Nincs olyan fizikai támadás, ami kárt okozhatna benne. A Szikla Sárkányokat csak roppant erejű mágusok, vagy több kisebb sárkányfaj összefogásával lehet csak elpusztítani, roppant szívósságuk miatt.
  avatar
  Feroxi
  Admin
  Admin


  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Sok.
  Rang: Szárnyaslogisztikai Főmunkatárs

  Re: SÁRKÁNYOK - ÁTDOLGOZÁS

  Témanyitás by Feroxi on Pént. Nov. 06 2015, 16:20

  Név: Viharsárkány
  Küllem: A keleti sárkányokhoz hasonlatos. Pikkelyeik a fehér és a szürke árnyalataiban pompáznak.
  Elem: Szél, energia

  Jellem: Nem szereti a bezártságot, inkább a szabadsághoz van szokva, de ettől függetlenül jelleme változó lehet. Ha bezárják, megőrülnek, és ha túl sokáig hagyják bezárva, meg is halhatnak. Rendkívül nehéz idomítani, de annál hűségesebb és kedvesebb társra aligha akadhatunk. Rendkívül szerethetők, és igénylik a szeretetet, idomításuk nehézsége a Drakojanhoz való kötöttsége, a kötelezettségek iránti félelme okozza.
  Példányszám: Nem túl sok

  Élőhely Magas hegyek, főleg ott, ahol viharosabb az időjárás.

  Egyéni Képességeik: Időjárásmanipuláció, Rendkívül gyors repülés, szél- és villámmanipuláció.


  Név: Szélsárkány
  Küllem: Fehér, vagy kissé ezüstös sárkány. Előfordulhat köztük a tollas szárny is.
  Elem: Szél

  Jellem: Szeleburdi, szabad szellem. A bezártságra a viharsárkányhoz hasonlóan reagál. Képességeik és jellemük erősen hasonló.
  Példányszám: Közepes

  Élőhely Magas hegytetőkön. Felismerhető változékony időjárásáról.

  Egyéni Képességeik: Időjárásmanipuláció, rendkívül gyors, szélmanipuláció, szélpengék, tömör fuvallat.

  Név: Fémsárkány
  Küllem: A magmasárkányhoz hasonlatos, vagy esetleg fémszerű kinézet
  Elem: Fém

  Jellem: A testi tulajdonságokat többre becsüli a puszta erőnél. Fontos számára, hogy Drakojanja izmos, erős testalkatú legyen, különben rendkívül nehezen szelidíthető. Annyi biztos, hogy jó formában tartja lovasát. Ereje miatt főként  a kovácsok társa.
  Példányszám: Ritka

  Élőhely Érclelőhelyek közelében.

  Egyéni Képességeik: Közönséges fegyverekkel áttörhetetlen pikkelyek, fémmanipuláció, különleges ötvözetek létrehozása, ösztönös fegyverkészítési ismeretek, olvadt fém köpése.


  _________________
  Video, quid te feceris.
  Video, quid te facias.
  Video, quid te facturus sis...

   Pontos idő: Vas. Júl. 22 2018, 08:17