Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  Fegyvermágia

  Share
  avatar
  Feroxi
  Admin
  Admin


  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Sok.
  Rang: Szárnyaslogisztikai Főmunkatárs

  Fegyvermágia

  Témanyitás by Feroxi on Pént. Okt. 30 2015, 22:52

  Fegyveresek Szelleme -  Animus Armatorum

  Ezen mágia a kardmágusok legalapvetőbb képessége. Ennek a segítségével kis mértékben összehangolódik fegyver és használója, a fegyver pedig csak egy, a használónál hatalmasabb mágikus erő által vehető ki a kézből. Amíg a használó ezt fenntartja, ügyesebben képes forgatni halálos szerszámát, ténylegesen végtagja meghosszabbításának érzékeli, legyen az kard, balta, íj, vagy bármi.

  Fény a kardnak - Ensis Luci

  Ez a képesség csatákat dönthet el. Az Animus Armatorum segítségével megerősödött fegyvermágus felemeli szerszámát, amiből egy erős, vakító villanás tör ki. Ez a fény a barátokra nincs hatással, csak az ellenség látását teszi tönkre egy ideig. Azonban a mágia véghezviteléhez a fegyvert teljesen a fej fölé kell emelni, ami harcképtelenné teszi az egyént. Ezalatt a fegyverrel védekezni nem lehet, így tehát mindenkinek nyílt célpont lehet a használó.

  Fegyveresek Őrülete - Insania Armatorum

  Az Animus Armatorum egy fejlettebb, ugyanakkor veszélyesebb ágazata. Nem tanítják meg mindenkinek, de van, aki magától rájön a nyitjára. A használó egyesül a fegyverével, így az hatással lesz a tudatára. A hihetetlen erő, gyorsaság, és precizitás, amit ez a mágia ad, hatalmas kockázatokat rejt magában. A fegyvert nem érdeklik a vágások, a szúrások, sem semmilyen más sérülés, és noha az őrületben a használó meg sem érzi ezeket, amint a varázs véget ér, könnyen belehalhat sérüléseibe. Sokszor akkor használják, amikor tudják, nincs kiút.
  Ebben a formában a fegyver nincs kötelezően a használó kezében, az bármikor szabadon eldobhatja, elhajíthatja, az visszatér, egyfajta láthatatlan mágikus fonál köti össze a használóval.
  Kívülről látható jele, hogy a fegyver színe, és formája megváltoztatja magának a fegyvermágusnak a kinézetét, és a szemei teljesen befeketednek, kifolyó vére pedig olyanná lesz, mint az izzó, olvadó fém.
  avatar
  Feroxi
  Admin
  Admin


  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Sok.
  Rang: Szárnyaslogisztikai Főmunkatárs

  Kardmágia

  Témanyitás by Feroxi on Pént. Okt. 30 2015, 23:16

  Fürge Vágás - Ictus Velox

  A használó egy vágás erejéig hihetetlen gyorsaságra tesz szert. Remek eszköz, főként, ha beépül a használó reflexeibe a használata, így akár nem csak támadásra, de váratlan csapások ellen védekezésre is használható. Noha maga a mágia egyszerűbnek tűnhet, igazán jól használni csak a mesterek képesek.

  Az íj vágása - Arcus Ictus

  A használó a levegőbe vág egyet, és közben erejét a kardba összpontosítja, így a vágást magát egyfajta lövedékké alakítja. Ezután az Arcus Ictus előrehalad, és elhasít mindent, amit csak talál, azonban egy idő után, vagy túl sok, esetleg túl nagy célpont után ereje elfogy, és eltűnik. A sebessége és az ereje a használó hatalmától, és/vagy akaratától függ.

   Pontos idő: Vas. Jún. 24 2018, 16:48