Salonir - Ahol már nem minden a régi (Év: E.u. 885.)


  DRAKOJAN - ÁTDOLGOZÁS

  Share
  avatar
  Caralden Yosa
  Admin
  Admin

  Tartózkodási hely : Moldred

  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Feneketlen
  Rang: Akadémiai Igazgató

  DRAKOJAN - ÁTDOLGOZÁS

  Témanyitás by Caralden Yosa on Hétf. Okt. 12 2015, 19:18


  A drakojanok történetét legjobban az öröklött tudás mutathatja meg, melyet a sárkányok mindmáig őriznek, kisebb-nagyobb eltéréssel, attól függően, ki kinek a leszármazottja volt, s az mit tudott, és mit élt át. De amit tudtunk, megtettük, hogy megőrizhessük az utókornak azt, ami történt.

  Minden egy kisebb kereskedő nemzedékkel indult, mely az akkor még Adúriaként ismert földön élt. Eredetileg már nem is igazán tudni, hogy milyen faj népei alkothatták, de az bizonyos, hogy elfek, emberek, s szinte minden faj népei tagjává váltak ennek az egyre növekvő nemzetnek, mely mindennek a kezdete volt. Nem harcoltak senkivel, zsoldosaik önvédelemből és rendfenntartásból voltak csupán, jobban érdekelte őket a pénz. Védett helyen voltak, mégis elég jó helyzetben, hogy szárazföldi karavánokat, és egy folyamnak hála, kereskedőhajókat küldjenek mindenfelé, viszont azoknak, akik nem ismerték elég jól a környező hegyvidéket, nehéz lett volna bejutni. Azonban volt, amit nem tudtak. A sötételfeknek szükségük volt a város alatt húzódó érckészletekre, hogy kapzsiságukat kielégíthessék. A kereskedők erről a kincsről nem tudtak, a föld alatt viszont voltak raktáraik, noha nem elég mélyen, hogy a sötételfek által olyannyira áhított ércekre ráleljenek, de elég mélyen, hogy azt higgyék, tolvajlásra adják fejüket a hegyesfülűek (és meg kell jegyezzem, volt, aki így tett).

  A háború hamar kirobbant, viszont nem voltak megfelelően felszerelkezve egy olyan veszélyre, ami a felszín alól közeleg. Azonban a földfelszín felett volt segítségük. A sárkányok a sötételfek vadászata miatt (melyet trófeának, valamint fegyver- és páncélkészítésnek, valamint egyéb szükségletek kielégítésének tudhatunk be) hamar szövetségre léptek ezen vegyes kereskedő népséggel, és a harcok együtt folytak tovább. Mivel a földfelszín alól bármikor feltörhettek a sötételfek, voltak tervek a város elköltöztetésére is, azonban ez gátolta volna kereskedelmüket, ami könnyen a város végét jelenthette volna. Azonban a harcok dúltak, és az adúriaiak és a sárkányok egyre közelebb kerültek egymáshoz. Jelentek meg időközben szerelmi kapcsolatok is, azonban ezek terméketlennek és titokban tartottnak bizonyultak. Azonban hamarosan minden megváltozott. Egy hatalmas csatában, mely rengeteg sárkány, zsoldos és adúriai életébe került, a város megsemmisült. Ekkor, a Nagy Választóhegybe menekült túlélők közt megfogant a Szövetség. A sárkányok istene, Exesasz közbenjárásával szövetség köttetett a kétlábúak és négylábúak közt: Egymáshoz kötik életüket, és megvédik egymást, míg a halál el nem választja őket. Ezen szent kötelék megszületésének helye a Szövetség Barlangja, mely a mai napig szent hely minden drakojan számára, ugyanis ekkor született meg ez a faj. Az ottaniaknak nemcsak lelke, de vére is egybefonódott (de azért nem csak a mágia tehet róla, de azt majd egy másik mesében...), így jelent meg a sárkányok társaként a drakojan, mely jelentése is ez: A Sárkányok Testvére. 

  A Drakojanok mágiára egyedül képtelenek, erejük (már amennyi van) a sárkányukkal való kapcsolatukból ered, így varázslataik és választható elemük is attól függ, ki az ő társuk. Tudniuk kell együttműködni sárkányukkal, egy egységet alkotni, ugyanis egyik sem előrébb való a másiknál. A legjobb drakojan csak sárkányával együtt alkot egy egészet, de mégsem függ tőle teljes mértékben. Noha még gondolataik is egybefonódnak, néha a szükség úgy kívánja, hogy különváljanak. Fenn kell tartani az egység és kettősség egyensúlyát.

  _______________________________________________________________________
  A legenda szerint Dakath volt az első sárkánylovas (drakojan), aki megteremtette a kolóniát. Mivel a sárkánylovasok évszázadokig álltak szemben Daviros népeivel, a sötételfekkel, így Dakath akadályozta meg azt, hogy többé ne háborgassák őket, és sárkányaikat. Ekkor, a nyugalmas években határozta el, hogy megalapítja Dragoniát, a sárkányok városát, melyben békében élhetnek majd az emberek a sárkányokkal. Képzést indított, amiben ő maga képezte ki az embereket a sárkányszelídítésre. Azonban még mindig élnek megszelídítetlen sárkányok, akik csak arra várnak, hogy egy sárkánylovas szolgálatába kerüljenek. A sárkánylovasok évtizedeken át fejlesztették intelligenciájukat, hisz csak azokból lehetett igazi drakojan, aki nem csak saját magára, hanem sárkányára is ugyanúgy vigyázni tud, s magas intelligenciával rendelkezik. 
  Egy drakojannak tudnia kell vezetni a sárkányát, s minden körülmények között vele békében élnie. Aki ezeknek nem felelt meg Dragonia lakosai közül, annak a közelébe sem kerülhetett sárkány. Azonban ez már megváltozott: már hat éves kortól képzik a gyerekeket, hogy legalább olyan hatalmas tudással rendelkezzenek, mint felmenőik, így minden drakojannak van sárkánya.
  A drakojanok sárkány hátán lehetnek íjászok, kardforgató mesterek, vannak, akik a mágiával is bírnak, de egy drakojan mágiája mindig a sárkányból ered, tehát annak megfelelő elemű!  Megjelenés:
  A legtöbb drakojan hasonlít egy átlagos emberhez, bár igazából nem lehet rájuk azt mondani egységesen, hogy mind egyformák, ugyanis a történelem során a kereskedők közt nem csak emberek voltak, hanem más fajok is. Mind hordanak maguknál fegyvert, s ha köpenyben látni őket, akkor biztosan nem egy macskát rejtegetnek alatta. A szemükben látni, hogy mégiscsak egy minimális sárkányvér folyik az ereikben, mivel a pupillájuk teljesen más alakot ölt.
   
  Képességek:
  Alapvetően mind értenek a fegyverek forgatásához, ezt a fegyvernemet pedig ők választják meg. Lehetnek íjászok, vagy kardforgatók, ami éppen jobban a kezükre áll és igényeiknek megfelelő, ha sárkányhátról harcolnak. A mágiára maguktól aligha képesek, mivel a sárkány rendelkezik mágiával, és a lovasa is innen nyeri az energiáját. Mivel folyamatos harcban állnak a sötételfekkel, és a sötételfek hírhedtek a méreghasználatról, ezért a drakojanok szervezete lázzal küzd a mérgek ellen, de különösebben nem ríkatja meg őket. Mivel minimális sárkányvér folyik az ereikben, és ez szemükön meg is látszik, így alapvetően nagyobb távra látnak el még a sárkányaik segítsége nélkül is, ez pedig megkönnyíti a dolgukat, ha sárkányhátról harcolnak.
   
   
  Akadnak olyan drakojanok, akik nem teremtek sárkány hátára, éppen ezért egy sárkány sem választotta őket, vagy nem sikerült a Próba. Viszont mind hasznos tagjai a csapatnak és megtalálják a maguk helyét; belőlük lesz legtöbbször herbalista, vajákos, vagy kovács, esetlegesen kereskedő. Ritka, amikor a drakojan nem találja meg a párját a keltetőn belül, hanem egy betöretlen sárkány választja őt gazdájául, akivel ugyanúgy képes lesz kommunikálni. A sárkányok megérzik a lovason, ha már van társa, véletlenül sem választja két sárkány ugyanazt a lovast.  Rangok/Kasztok (lehet más is):
  Harcos - általában kardforgató, ritkábban lándzsás
  Íjász - aki a sárkányok hátán is tökéletesen tud célozni áldozatára
  Kalandor - bejárja a világot, ritka alkalmakkor hazatér
  Kereskedő - portékáit kínálja helyben, vagy másutt
  Vajákos - kuruzsló, gyógyító
  Sámán - kapcsolatteremtő az élők és a túlvilág között (ritka)
  Herbalista - gyógyfüvekkel foglalkozó személy
  Tanácstag - általában tizenkét tagú, személyei bölcs öregek, akik a várost irányítják
  Vadász - állatok, esetleg bizonyos fajok után vadászik, legtöbbször ők látják el a város élelmiszerkészletét
  Mágusmester - ritka; csak egy, nagyon ritkán több elem birtokosa
  Kovácsmester - a legkiválóbb kovácsok, akik a sárkánylovasoknak egyedi fegyvereket alkotnak
  Sárkánymester - a sárkányokkal ő foglalkozik, amikor még tojások, kölykök, tehát amíg nem kerülnek gazdához
  Tanítómester - a fiatalokat ő tanítja, hogyan lehetnek jó sárkánylovasok
  Parancsnok - általában egy tized, század vezére, aki a csatában a csapatok élén "vezényel", az ő utasításait követik
  Védelmező - más szóval régens, aki a város védelmében jár el; közvetlenül a Tanácsnak tartozik felelősséggel, ő dönt a *beszivárgott drakojanok és árulók sorsáról, egyszóval az uralkodói feladat az övé, azonban nem mindent láthat el a Tanács beleegyezése nélkül (csak egy Védelmező lehetséges!)
  *beszivárgott drakojan: félvér; az egyik szülő drakojan, a másik viszont egy más faj; ezeket árgus szemekkel figyelik, ugyanis hűségüket bizonyítaniuk kell a drakojanok felé, ha az árulás egy kisebb formáját is észlelik, a büntetés a kitaszítástól a kivégzésig terjedhet.  - Kérdésekkel felkeresendő Feroxi vagy Caralden Yosa.
  avatar
  Feroxi
  Admin
  Admin


  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Sok.
  Rang: Szárnyaslogisztikai Főmunkatárs

  Drakojan-sárkány találkozás

  Témanyitás by Feroxi on Vas. Márc. 19 2017, 17:16

  Az ifjú drakojanok számára két élmény lesz a legfontosabb egész életükben: A Választás és a Próba.

  Választás idején a gyermekeket tanítójuk a sárkánymesterekre bízza, akik előkészítik mind őket mind a tojásokaz egy különleges rituáléra. Mindegyik ifjú vérét összegyűjtik és a drakojan mágia amúgyis ritka és lenyűgöző technikáját alkalmazzák: Véráldozatot mutatván be a tojásoknak, a Választás Vermének füstjeibe elegyedve a még meg nem született sárkányok megérzik leendő mesterük szagát és azonnal kapcsolatba lépnek vele. Az ifjoncokat gyakran ezekben a gőzökben elragadja az eddig még csak gyakorolt de meg nem élt telepátia, és egy pillanatra elvesznek társuk elméjében, a kettő egy egységet alkotva: Érezve, átélve és magáénak tudva egymást. A drakojanok a tojás mélyébe bújnak hogy újra megszülessenek, míg a sárkányok két lábra állnak hogy körbepillantsanak társaikon. Eztán szétválnak, egyfajta kijózanodás következik, de a kapocs haloványan megmarad. Sárkány és drakojanja egyaránt eztán azon dolgozik, hogy fejlődése és tanulmányai mellett elmélyítse, állandósítsa ezt a kapcsot, melyben egymásra találtak.

  A Próbák idején pedig elérkezik az idő, hogy ez a kapcsolat kerüljön próbára. Az egy egészt alkotó két felet saját mestereik s faja ösvényén indítják el az Útvesztőben, ahol mindenki más kalandokon, megpróbáltatásokon esik át, míg rátalál társára és együtt kijutnak, hogy ifjú egységként megkezdjék közös tanulásukat és életüket. Ekkor már mint a rend hivatalos tagjaként tekintenek rájuk.


  _________________
  Video, quid te feceris.
  Video, quid te facias.
  Video, quid te facturus sis...
  avatar
  Feroxi
  Admin
  Admin


  Karakterlap
  Szint: Admin
  Fókuszpont: Sok.
  Rang: Szárnyaslogisztikai Főmunkatárs

  Dragonológia

  Témanyitás by Feroxi on Vas. Márc. 19 2017, 17:38

  A drakojanokkal szemben a sárkányok kevesebb ranggal rendelkeznek, és a hierarchiájuk sem teljesen az, mint amit humanoid társaik alkalmaznak:

  Vezetőségüket az Idők Tanácsa alkotja, melyeknek tagjai lovas nélküli, ellenben hasonlóan összekötött tagok alkotnak:
  A Múlt Hangja, a legidősebb Őrzők közül választatik, az emlékek és bölcsességek Őrzői közül. Minden sárkány emlékeit ezek a hatalmas sárkányok tárolják haláluk után, így ha valakinek tanácsra van szüksége gyakran őket keresik fel.
  A Jelen Hangja, gyakran egy ereje teljében lévő ifjú sárkány, nem egyszer forrófejű, de a Tanácsban a többiek támogatása nélkül tehetetlen tag. Ő az aki a Jelent, a most tenni akarást és képességet jelképezi és hajtja is végre. Rengeteg hasonszőrű hüllő támogatja őt és tartja alkalmasnak a posztra, és ez a leggyakrabban váltott tag, mivel akik erre vágynak állnak folyamatos (nem csak politikai) harcban.
  A Jövő Hangja pedig egy ifjú sárkány, az ártatlanságot szimbolizáló és gyermeki egyszerűséggel a probléma gyökerébe is belelátó, a legegyszerűbb megoldást felkínáló tag, átlátva a felnőttek kusza hálóin és a hazugságok által nem becsapva. A gyermekek istenének, a sárkányok nyelvén az Örök Tojásnak áldotta ő, kit lassan fog csak meg a kor, áldását idővel elvesztvén felcseperedve hogy új Hangot válasszanak.

  Az Idők Tanácsában mindenkinek egyetlen teljes értékű szavazata van, így a Tanács mindig döntésre juthat egy szavazáskor. Mindhárman egyenlőek egymás előtt és egyek, mint a Tanács, vagy kívülállóknak Sárkánytanács. Még a drakojanok sárkányai is, a Fél sárkányai is teljes engedelmességgel tartoznak és ez az egyik oka, hogy befolyással vannak a Drakojan Tanácsra is. Ezen két egység amennyiben szükséges, székelhet Egyesült Tanács néven is, melyen a drakojanok fajának és a sárkányokénak is egyenlő szavazata van, tehát mindenképpen egyhangú megegyezésre kell jussanak. Ez van hogy kínosan hosszú időbe telik.

  A sárkányoknak van egyfajta rangrendszere, azonban ez nem mindig egyenlő egy tiszta alá-fölérendeltségi viszonnyal. Amit fontos megjegyezni, hogy a drakojanok sárkányait a Fél sárkányainak nevezik, és hivatalos ügyekben félig tekinthetők sárkánynak, mivel a másik felük drakojan. Lovas és sárkánya a szemükben egy személy, így tehát ők félvér sárkányoknak kezelhetők. Csakis a sárkánymesterek sárkányai tekinthetők teljes rangú sárkánynak, és ez is nagyban annak köszönhetők, hogy sárkánymester csakis az lehet, akit elfogadnak, mint tiszteletbeli sárkány. Másként a lovas nélküliek, de akár a Fél sárkányai sem engednek tojásaik közelébe bármely jött-ment drakojanokat.


  _________________
  Video, quid te feceris.
  Video, quid te facias.
  Video, quid te facturus sis...

  Ajánlott tartalom

  Re: DRAKOJAN - ÁTDOLGOZÁS

  Témanyitás by Ajánlott tartalom


   Pontos idő: Vas. Jún. 24 2018, 16:39